INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CELTIC - JUVENTUS 0-3 / VALENCIA - PSG 1-2

VIDEO Matriţa italiană » Juventus s-a impus fără emoţii la Glasgow. PSG, victorie la limită cu Valencia

Efortul lui Wilson este inutil, mingea șutată de Matri trecînd dincolo de linia porții. A fost începutul sfîrșitului f Reuters
Efortul lui Wilson este inutil, mingea șutată de Matri trecînd dincolo de linia porții. A fost începutul sfîrșitului f Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 13 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 februarie 2013 00:01

Trupa lui Conte a triumfat la Glasgow cu o tactică simplă. Gol rapid al speculativului Matri şi apărare riguroasă, anihilînd ploaia fadă de centrări. Iar pe final alte două lovituri fine de stilet.

Minunea cu Barca nu s-a repetat pe "Celtic Park". Juventus i-a amuţit pe Rod Stewart şi pe inimoşii fanatici ai lui Celtic cu un scor de neprezentare (3-0), trimiţînd în istorie stilul demodat al scoţienilor.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Torinezii au lovit subit, în stil italian. Nigerianul Ambrose, tracasat după Cupa Africii, şi Forster au fost complicii lui Matri, care nu a iertat, cu tot tacklingul disperat făcut de Wilson. Mingea depăşise linia porţii, dar ca să fie sigur Marchisio a "rupt" plasa pentru 1-0! Celtic nu s-a panicat, a mizat pe hei-rup, centrări şi pe presiunea fantastică a fanilor, înghesuindu-i pe bianconeri în propriul teren.

Şi nu a lipsit mult să egaleze, dar semifoarfeca lui Commons, preferat surprinzător lui Samaras!, a greşit de puţin ţinta. Wanyama a trimis cu capul peste poartă, la unul dintre cornere, arma favorită a freneticilor scoţieni alături de şuturile de la distanţă, centrale şi prea cuminţi să-l sperie pe Buffon.

Portarul italian a avut şi baftă ieri, pentru că Ambrose a reluat cu capul chiar pe direcţia lui, ratînd după pauză şansa reabilitării. Juventus a acceptat dominarea scoţiană şi a ieşit rar pe contraatac. Dar cînd a găsit spaţii a aplicat iar matriţa letală.

Matri l-a servit pe Marchisio, după un raid pornit de regizorul Pirlo, şi Forster a înghiţit în sec. Aşa cum avea s-o facă imediat şi în faţa lui Vucinici (pasă Marchisio), care a aruncat Templul din Glasgow într-o tăcere apăsătoare. 3-0 şi calificare!

10-4 a fost raportul cornerelor în favoarea lui Celtic, care a fost peste Juve şi la şuturi pe poartă, 17-9 (10-7 cadrate)

CELTIC - JUVENTUS 0-3
(Matri 3, Marchisio 77, Vucinici 83)

CELTIC: Forster - Lustig (59 Matthews), Wilson, Ambrose, Izaguirre - Forrest, S. Brown (80 Kayal), Wanyama, Mulgrew - Commons (73 Watt), Hooper. Antr: N. Lennon

JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Caceres - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (69 Padoin) - Matri (81 Pogba) , Vucinici (86 Anelka). Antr: A. Conte

A arbitrat Alberto Undiano Mallenco (Spania)

VALENCIA - PARIS SG 1-2

Parisul vesel şi Ibra cel roşu

PSG visează la "sferturi" după succesul de ieri pe "Mestalla", 2-1 cu Valencia. Echipa miliardarilor qatarieni i-a năucit pe "lilieci" prin contraatacurile rapide purtate de Lucas şi Lavezzi. Brazilianul a lovit bara şi imediat argentinianul a marcat cu o diagonală letală. A fost 2-0 la pauză, assist Moura, şut Pastore printre picioarele lui Guaita.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Diferenţa putea fi şi mai clară dacă Ibrahimovici şi Lavezzi nu se jucau cu ocaziile în repriza secundă. Finalul nervos i-a trădat însă pe parizieni. Rami a făcut 2-1, iar Ibrahimovici a luat "roşu" direct pentru o intrare violentă la Guardado în prelungiri.

VALENCIA - PARIS SG 1-2
(Rami 90 - Lavezzi 10, Pastore 43)

VALENCIA: Guaita - Joao Pereira, Rami, Ricardo Costa, Guardado - Parejo, Tino, Banega (46 Canales) - Feghouli (84 Jonathan Viera), Jonas (46 Nelson Valdez), Soldado. Antr: E. Valverde

PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Sakho, Maxwell - Lucas Moura (53 Chantome), Matuidi, Verratti, Pastore (88 Armand) - Ibrahimovici, Lavezzi (76 Menez). Antr: C. Ancelotti

Eliminare: Ibrahimovici (90+2)
A arbitrat: Paolo Tagliavento (Italia)

Returul se va juca pe 6 martie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
tuku
tuku  •  13 Februarie 2013, 19:18
Postat de tommy25 pe 13 Februarie 2013, 12:04

forza juve ce sa faca celtic ? ... e prea mica pt juve daca sunteti fani juventus cautati pe facebook : Juventus Gruppo Romania

Ce sa faca celtic? Chiar si bietul scorpie stie: hei-rup. Juve, nu e barcelona, e mult mai mult. Dupa ce UEFA e condusa de un juventin, e timpul ca noul Papa sa fie Juventin FORZA JUVE !

tommy25
tommy25  •  13 Februarie 2013, 12:04

forza juve ce sa faca celtic ? ... e prea mica pt juve daca sunteti fani juventus cautati pe facebook : Juventus Gruppo Romania

quittaro
quittaro  •  13 Februarie 2013, 09:50

Păcat de Celtic, începuse bine, dar golul ăla prostesc din min.4 a încheiat practic meciul. Juventus nu a jucat mai nimic, dar a avut 2 ocazii și a înscris 3 goluri. La Valencia-PSG ca lupta pt calificare nu este jucată, mai ales că în retur nu va juca Ibrahimovici. Valencia nu va avea nimic de pierdut și cred că meciul retur va fi unul interesant!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close