INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BARCELONA 2-2

VIDEO Messi, nr. 5! » Vedeta Barcelonei s-a accidentat din nou la bicepsul femural! Se reface în 7 zile

Messi (dreapta) îl depăşeşte pe Thiago Silva, şutînd la poartă. Atunci s-a accidentat la piciorul de sprijin // Foto: Reuters
Messi (dreapta) îl depăşeşte pe Thiago Silva, şutînd la poartă. Atunci s-a accidentat la piciorul de sprijin // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 04 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 03 aprilie 2013 21:10

Marţi, la PSG - Barcelona 2-2, "Puricele" a suferit a cincea leziune la acest muşchi. Ultima oară, în martie 2008, a lipsit 6 săptămîni.

Parc des Princes, minutul 43. Messi pătrunde vijelios printre mai mulţi parizieni, driblează şi trage cu stîngul de la marginea careului, la cîteva degete de vinclu. În momentul şutului, piciorul drept, de sprijin, a suportat o presiune maximă. Bicepsul femural, cel mai fragil muşchi al coapsei, n-a rezistat.

VIDEO cu accidentarea lui Messi!

Argentinianul a fost înlocuit imediat, primul diagnostic fiind ruptură, ceea ce ar fi însemnat minimum trei săptămîni de pauză. Numai că, ieri, rezonanţa magnetică a revelat doar o întindere. Iar doctorii Barcelonei susţin că Leo va fi sigur indisponibil doar sîmbătă, cu Mallorca. Şi sugerează că n-ar fi o minune ca "Puricele" să sprinteze pe Camp Nou la returul din 10 aprilie.

A 12-a accidentare
Aceasta a fost cea de-a 12-a accidentare în şapte ani pentru Messi, dintre care cinci suferite la bicepsul femural. În 2006, în numai două luni, februarie-martie, coapsa dreaptă a cedat de două ori: după întindere a urmat ruptura. Iar în sezonul 2007-2008 (decembrie - martie), a avut două rupturi la bicepsul femural al piciorului stîng. A stat în total 10 săptămîni pe tuşă.

A treia victimă în 2013
Bicepsul femural a fost un coşmar de-a lungul timpului pentru catalani. Numai în acest început de an au avut probleme trei jucători blaugrana: pe 12 martie, cu Milan, Xavi s-a accidentat la coapsa dreaptă, Jordi Alba suferind aceeaşi leziune la acelaşi picior pe 22 martie, la Spania - Finlanda. Plus Messi, acum. Din 2008, aproape nici un fotbalist al Barcei n-a scăpat fără o lovitură la bicepsul femural. Iar în octombrie 2011 a căzut victimă acestui tip de accidentare şi antrenorul cu portarii, Juan Carlos Unzue.

"Un muşchi extrem de sensibil"
De ce se accidentează jucătorii Barcei atît de des la bicepsul femural? "Este un muşchi extrem de sensibil, aflat pe partea posterioară a coapsei, care poate ceda destul de uşor în condiţii de solicitare maximă", a explicat un doctor spaniol. "Întinderea bicepsului femural este cel mai des întîlnită şi nu necesită mai mult de 10 zile de pauză. În cazul rupturilor, durata de indisponibilitate se prelungeşte, uneori o lună, alteori mai mult".

Mascherano, 6 săptămîni out!
O pierdere şi mai mare pentru Tito Vilanova la turul cu PSG: Mascherano a suferit o ruptură a ligamentului lateral al genunchiului drept şi nu va putea reveni mai devreme de 6 săptămîni. Într-o apărare lipsită deja de Puyol (genunchi) şi Adriano (coapsă), nerefăcuţi după accidentările din această lună. Abidal nu oferă nici el garanţie, la un an de la transplantul de ficat.

"Sîntem prea drăguţi cu arbitrii!"
Ieri, la o zi după ce brigada germană a validat golul lui Ibrahimovici, de 1-1, deşi atacantul lui PSG era într-un uriaş ofsaid (foto), Dani Alves a protestat: "Sîntem prea drăguţi cu arbitrii şi de aceea ajungem în asemenea situaţii. Trebuie să fim mai agresivi, să ni se audă vocea cînd e ceva de reproşat. Altfel, vom fi mereu păcăliţi. E imposibil să nu vezi un ofsaid de doi metri".

15 săptămîni a lipsit Messi în ultimii 7 ani din cauza accidentărilor suferite la bicepsul femural

566206-accidentari-messi.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
cristivu
cristivu  •  04 Aprilie 2013, 18:45

Cred ca au cam exagerat cei de la gsp.ro cu messi si cu accidentarile lui. Acum doua zile erau niste fatalisti pe la TV care spuneau ca va sta n saptamani. Chiar presupunand ca ar fi asa, nu este decat un jucator, fratilor. Nu e ca si cum nu am mai avea fotbal daca messi e indisponibil 3 luni. Parca e un odor - vai s-a lovit messi / vai s-a rupt / vaaaaai s-a julit. Ati scris destul de putin despre meciurile asa-zis mai putin importante din cele doua zile, Bayern-Juve si Malaga-Borussia. Bine c-a fost mai frumos PSG - Barca. Am uitat: juca odorul ala despre care spun atatia oameni ca stabileste cine joaca si cine nu titular la Barca... Sunt curios daca la Bayern, Borussia putea face asa.

sasquatchro
sasquatchro  •  04 Aprilie 2013, 11:44
Postat de adimutu14 pe 04 Aprilie 2013, 11:35

Daca Messi nu va juca returul contra PSG echipa catalana va avea meci greu de tot!

Asta depinde si de inspiratia celorlalti, depinde si de cum gandeste Tito echipa de start, in fine, depinde de mai multe lucruri, eu cred ca Messi, daca se reface pana atunci, va fi oricum menajat si va incepe ca rezerva, si va fi introdus doar in caz de forta majora. Vilanova nu va risca o accidentare mai grava a lui Leo decat daca nu are de ales.

adimutu14
adimutu14  •  04 Aprilie 2013, 11:35

Daca Messi nu va juca returul contra PSG echipa catalana va avea meci greu de tot!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează