INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FERENCVAROS - PARTIZANI 1-1, 1-3 LA PENALTYURI (1-1 ÎN TUR)

VIDEO Partizanul erou » Portarul Alban Hoxha a fost decisiv la loviturile de departajare: a înscris primul din scăriță, apoi a apărat trei șuturi!

Hoxha, îmbrățișat de colegi la sfârșit
Hoxha, îmbrățișat de colegi la sfârșit

Articol de - Publicat vineri, 22 iulie 2016 00:00

Alban Hoxha, portarul și căpitanul lui Partizani, a transformat cu ”scăriță” primul penalty, apoi a apărat 3 lovituri de pedeapsă.

Are 28 de ani, a jucat numai o dată la "naționala" Albaniei, dar Alban Hoxha intră în legendă la Partizani. Pentru că echipa din Tirana s-a calificat în premieră în turul 3 preliminar al Ligii. Datorită lui.

VIDEO: Vezi AICI golul și paradele lui Hoxha

Miercuri, după 1-1 în ambele manșe, s-a ajuns la penaltyuri. Moment în care portarul de 1,88 m din Cerrik a devenit actorul principal al meciului de la Budapesta.

El a deschis seria la 11 metri. Căpitanul "taurilor roșii" s-a repezit spre minge, anunțând un șut violent, însă Hoxha doar a mângâiat balonul. "Panenka", după numele marelui ceh care a executat primul penalty cu "scăriță".

Goalkeeperul maghiar Dibusz plonjase spre stânga. S-a răsucit disperat, încercând să prindă mingea buclucașă. Fără succes. 0-1.

A urmat demonstrația din poartă. Hoxha a apărat trei lovituri din patru. Gera, Sestak și Ramirez nu l-au putut învinge. Și a fost 1-3 la penaltyuri. Iar Partizani joacă în turul 3 cu Salzburg, campioana Austriei.

1.084minute a rezistat Hoxha fără gol primit la Partizani în campionatul 2014-2015, record all-time în Albania

2014a fost anul în care Alban Hoxha a fost ales cel mai bun fotbalist albanez

TRENCIN - OLIMPIJA 2-3 (în tur 4-3): 6-6, poartă-n casa slovacilor

Ciudată această dublă manșă slovaco-slovenă. În tur, la Ljubljana, Trencin a avut 4-0 în minutul 32, apoi a primit trei goluri la rând. Miercuri, la revanșa din Slovacia, Trencin a condus iar, 2-0, marcând de două ori în 7 minute (13-20).

După, la fel de straniu, a cedat din nou, încasând tot trei goluri. Și slovenii au ratat șansa unui 4-2 și a calificării în ultimele secunde! 6-6, dar Trencin e în turul 3 pentru un gol în plus marcat în deplasare.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează