INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BASEL - SCHALKE 0-1

VIDEO şi FOTO » Închide UEFA porţile la Basel - Steaua? Proteste împotriva sponsorului Ligii, 23 de răniţi şi 10 arestaţi la meciul elveţienilor cu Schalke

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 02 octombrie 2013 19:36

UEFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară şi va analiza la 17 octombrie incidentele de la meciul FC Basel - Schalke, 0-1, marcat de o acţiune spectaculoasă a activiştilor Greenpeace, dar şi de înfruntări între suporteri, informează AFP, citat de Mediafax.

Înfruntările dinaintea meciului dintre fanii celor două formaţii s-au soldat cu 23 de persoane rănite, iar poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a restabili ordinea. Trei persoane au fost spitalizate, altele au tratate la faţa locului, iar zece suportri au fost arestaţi.

Meciul dintre formaţiile FC Basel şi Schalke 04, din grupa E a Ligii Campionilor, a fost întrerupt pentru scurt timp, marţi, începînd cu minutul 5, după ce un banner de protest a fost arborat deasupra arenei echipei elveţiene. Banner-ul a fost adus de alpinişti ai organizaţiei Greenpeace, care protestau faţă de Gazprom, sponsorul echipei germane şi al UEFA Champions League.

În tribunele arenei din Basel s-a aflat şi preşedintele UEFA, Michel Platini.
Echipa germană Schalke 04 a învins, marţi, în deplasare, cun scorul de 1-0 (0-0), formaţia elveţiană FC Basel, într-un meci din etapa a II-a a Grupei E a Ligii Campionilor, din care face parte şi Steaua Bucureşti. Unicul gol al întîlnirii a fost marcat de Draxler, în minutul 54.

Steaua va disputa următoarele două partide din grupă cu FC Basel, în 22 octombrie la Bucureşti şi la 6 noiembrie în Elveţia.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
fangigi
fangigi  •  03 Octombrie 2013, 10:25
Postat de vladutz13 pe 03 Octombrie 2013, 00:43

E mai grav decat ce facusera aia de la Legia Varsovia... chiar sunt curios daca o sa judece cu aceeasi unitate de masura pe niste vestici ca astia de la Basel.

Daca nu le inchide UEFA portile, incercati cu o bricheta, poate faceti si voi puncte in grupa! Omizilor ce sunteti!

juliusmad
juliusmad  •  03 Octombrie 2013, 09:41
Postat de adriann_ pe 02 Octombrie 2013, 21:11

Daca in UCL nu merge sa castige oile la masa verde meciuri pierdute pe teren, macar o suspendare de teren acolo... Miloage sunt ovinele astea!

de fapt nu a cerut nimeni de la Steaua ca sa fie suspendat terenul. protestul a fost foarte foarte tare dar voi, ca niste rapidsti(comunisti) destoinici nu va ganditi decat la terenuri suspendate

vladutz13
vladutz13  •  03 Octombrie 2013, 00:43

E mai grav decat ce facusera aia de la Legia Varsovia... chiar sunt curios daca o sa judece cu aceeasi unitate de masura pe niste vestici ca astia de la Basel.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close