INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PORTO - BAYERN 3-1

VIDEO Sinucigașii! Trei gafe, trei goluri. Xabi Alonso, Dante și Boateng i-au ruinat pe bavarezi

Josep Guardiola
Josep Guardiola

Articol de - Publicat vineri, 17 aprilie 2015 00:00

Strategia lui Pep Guardiola a fost subminată de propriii jucători, care le-au făcut cadou după cadou portughezilor

La orice se aștepta miercuri Pep Guardiola. Își și avertizase jucătorii asupra forței lui FC Porto, singura echipă neînvinsă din Ligă. Dar nici prin cap nu i-ar fi trecut catalanului că dezastrul lui Bayern va fi de fapt o implozie.

Trei dintre apărătorii săi, Xabi Alonso, Dante și Jerome Boateng, au reprezentat tot atîtea încărcături explozibile detonate la temelia gigantului bavarez. Xabi i-a făcut un cadou lui Jackson Martinez, Dante, altul, lui Quaresma.

Click aici pentru VIDEO!

Iar după 10 minute portughezii aveau 2-0 pe tabelă cu minimum de efort. "E foarte greu cînd începi meciul de la 0-2, în condițiile în care nici nu poți miza pe cei mai buni oameni ai tăi", s-a lamentat Pep la final. Și-a avut dreptate.

Degeaba a redus Thiago din handicap dacă golul său a rămas o reușită izolată. După ce Boateng a ratat caraghios, nepermis, un balon înalt, greșeală de care a profitat tot Jackson Martinez (65), Bayern s-a prăbușit precum Turnurile Gemene ale New York-ului în 2001.

FC PORTO - BAYERN 3-1
(Quaresma 3 penalty, 10, Jackson Martinez 65 - Thiago Alcantara 28)
PORTO: Fabiano - Danilo, Maicon, Martins Indi, Alex Sandro - Herrera, Casemiro, Oliver (75 Ruben Neves) - Quaresma (85 Evandro), Jackson Martinez, Brahimi (80 Hernani). Antr. J. Lopetegui
BAYERN: Neuer - Rafinha, Boateng, Dante, Bernat - Lahm, Xabi Alonso (74 Badstuber), Thiago - Muller, Lewandowski, Gotze (56 Rode). Antr. P. Guardiola
A arbitrat Velasco Carballo (Spania)

"Dacă Dante era islandez sau venea de undeva de la Polul Nord, aș fi zis: OK, are clăpari în picioare. Dar așa, cum să nu poți pune stop unei mingi?!"
Franz Beckenbauer, președinte de onoare Bayern

"Avem doar 13-14 jucători sănătoși, care de ceva timp joacă de 3 ori pe săptămînă. Oboseala și scăderea puterii de concentrare duc la greșeli"
Karl-Heinz Rummenigge, director executiv Bayern

CIFRELE MECIULUI

Porto  Parametru  Bayern
3 Goluri 1
6 Șuturi la poartă 5
31 Posesie (%) 69
72 Pase reușite (%) 86
57 Dueluri cîștigate (%) 43

Fault la Xabi! "Roșu" pentru Neuer?

"Centralul" Velasco Carballo a greșit miercuri încă de la prima fază grea pe care a avut-o de judecat, neacordînd în minutul 2 fault la intervenția lui Jackson Martinez asupra lui Xabi Alonso. Atacantul lui Porto a scăpat apoi singur cu Neuer, portarul a atins balonul cu vîrful bocancului, deviindu-l în lateral, dar l-a și faultat pe columbian. "Penalty clar și eliminare", susțin Marca și Kicker. Carballo i-a arătat însă doar "galben" goalkeeperului bavarez.

Misiune imposibilă?

Statisticile nu-i dau nici o speranță lui Bayern în returul de pe Allianz. Munchenezii n-au reușit să se califice niciodată cînd au pierdut prima manșă "afară" la două goluri diferență. Și sînt 5 astfel de situații! Există în schimb un precedent, cu Inter, în 1988, cînd au revenit după un 0-2 acasă în tur, învingînd la Milano cu 3-1.

Porto, fără "laterali"

Dacă Bayern acuză din plin absențele lui Robben, Ribery, Schweinsteiger și Alaba, accidentați, Porto are, la rîndu-i, probleme înaintea returului de la Munchen. Antrenorul Julen Lopetegui nu va putea conta marți pe ambii fundași laterali. Danilo și Alex Sandro au fost sancționați din nou cu "galben" și sînt suspendați.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează