INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  OLYMPIQUE LYON - JUVENTUS 0-1

VIDEO Superman is back! Buffon și-a regăsit superputerile: a apărat incredibil în meciul cu Lyon, 1-0

Buffon ghicește colțul, se întinde ca un resort și respinge execuția lui Lacazette // FOTO AFP
Buffon ghicește colțul, se întinde ca un resort și respinge execuția lui Lacazette // FOTO AFP

Articol de - Publicat joi, 20 octombrie 2016 00:00

OL n-a descoperit cifrul porții bianconera, Buffon regăsindu-și superputerile. A apărat un penalty și a evitat apoi incredibil alte două goluri. Un etern magician la 38 de ani și 9 luni.

"Eu sunt mâinile mele. Cu ele am depășit toate limitele, sfidând imposibilul. Am respins mingea și teama", mărturisea recent Buffon, după ce-a câștigat "Golden Foot". Pentru Gianluigi chiar nu mai există bariere și superlative neatinse.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Superman" nu a fost decât zece zile Clark Kent. Gafele cu Spania și Udinese au apărut pentru a ne dovedi că portarul de 38 de ani e totuși un pământean.

I-au refuzat nota 10!

Puterile sale magice au ajutat-o pe Juve, cu un om mai puțin aproape o repriză!, să scape vie de la Lyon. "Un singur lucru corect am auzit între atâtea critici, «Buffon trebuie să dea mai mult". Iar căpitanul bianconerilor a fost marți de 10, deși Gazzetta dello Sport și L'Equipe s-au zgârcit la 9.

Un înger cu mănuși

Penalty-ul parat lui Lacazette (35), mănușa de înger aruncată la șutul lui Fekir, deviat de Bonucci (50), și reflexul fabulos la "capul" lui Tollisso (71), din marginea careului mic, au fost pure minuni. Aplaudate, în teren, chiar de adversarul Anthony Lopes și, pe Twitter, de De Gea, "Buffon top".

"E frumos că unii mi-au pregătit funeraliile și am contramandat totul. Eu pentru asta trăiesc, să le închid gura celor ce varsă venin»
Gianluigi Buffon, căpitan Juventus

"Spuneți-mi ce puteam face mai mult de-atât? Am avut multe ocazii, însă Buffon a reușit un meci incredibil și a apărat fenomenal"
Corentin Tollisso, mijlocaș Lyon

29de penaltyuri a apărat Buffon în carieră, primul în 1996 lui Biehoff. Ultimul 11 metri neutralizat în Ligă a fost în 2003, lui Figo, în semifinala cu Real (3-1)

Alte știri din Ligă:

Leverkusen - Tottenham 0-0: Lloris a prins și "Bobul de mazăre"

The Spurs au plecat cu un nul din Germania, grație și lui Hugo Lloris. Francezul a pus lacăt porții londoneze, având intervenții nemaipomenite la Aranguiz, Toprak și Kiessling.

Între cele 6 parade s-a distins reflexul din startul reprizei secunde, salvator la șutul din apropiere trimis de Chicharito Hernandez!

Chiar pe linia porții  a blocat mingea "Bobului de mazăre", tehnologia video confirmând că n-a fost gol. Lloris, 29 de ani, a primit 8 în Daily Mail, care l-a lăudat pentru "intervențiile eroice".

ȚSKA Moscova - Monaco 1-1: Serie de 40 de meciuri cu gol primit!

Și Akinfeev, 30 de ani, a apărat extraordinar cu Monaco, dar n-a fost de ajuns pentru primul succes în Ligă al moscovițior după mai bine de un an. Portarul lui ȚSKA s-a predat la reluarea lui Bernardo Silva (87), într-o fază în care respinsese un șut expediat de Carillo.

A fost a 40-a partidă la rând cu cel puțin un gol încasat în Ligă de goalkeeperul campioanei Rusiei, în total primind 77. Ultima ocazie în care a scăpat cu poarta intactă a fost acum un deceniu: 0-0 cu Arsenal, la Londra.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează