INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - BAYERN 3-0

VIDEO Tot el. Leo Messi. Fentă de înger şi "scăriţă" spre soare » Barcelona e ca și calificată în finală, 3-0 cu Bayern

Messi priveşte încîntat mingea. Neuer o blesteamă. Amîndoi ştiu că balonul buclucaş va scutura plasa
Messi priveşte încîntat mingea. Neuer o blesteamă. Amîndoi ştiu că balonul buclucaş va scutura plasa

Articol de , - Publicat joi, 07 mai 2015 00:00

Bayern-ul lui Guardiola, fără Robben şi Ribery, s-a luptat, dar n-a avut nici un şut pe poartă, ca niciodată. În timp ce Messi, cu două goluri în 3 minute (77-80), şi Neymar, cu lovitura mortală în prelungiri, au luat deja biletele pentru finala din 6 iunie, de la Berlin. Ce-ar mai putea face Pep?

Camp Nou e plin, colorat şi optimist. Vrea revanşa, de doi ani o aşteaptă. Nu uită că, în 2013, tot în semifinale, Bayern a bătut aici cu 3-0. Şi a fost 7-0 "on aggregate" pentru nemţi. Nu exista o umilinţă mai mare. 

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Bavarezii sînt coşmarul blaugrana, au trei victorii din 4 tentative pe acest stadion. Cît să-i mai bîntuie coşmarul german pe catalani? Dacă nici acum nu-l fac să dispară, într-un moment cînd Barca zboară pe teren în toate competiţiile, cu Messi în mare formă, iar adversarii n-au cei mai buni jucători, pe Robben şi Ribery, care dau viteză şi dezechilibrează orice apărare, atunci niciodată n-o să mai dispară! O să sufere întotdeauna.

Mîndria lui Pep

Guardiola a ieşit mîndru de la vestiare. Nu sfidează pe nimeni, dar e sigur pe el, pe ideile lui. El, o emblemă a Barcelonei, s-a întors să cîştige cu Bayern chiar şi într-o situaţie limită. Ştie cine e Messi, l-a avut 4 ani în vîrf de carieră: "Nimeni nu-l poate opri pe Leo, nici o apărare din lume, nici un antrenor, nici un sistem. Talentul e irezistibil, e imposibil de blocat. De aceea, trebuie să marcăm".

Cum? Pe contraatac! Numai că începutul meciului nu e bun, apărarea sa într-o strategie 3-4-1-2 e rarefiată, cei trei din axul defensivei nu sînt susţinuţi şi nu rezistă presiunii, în timp ce ibericii se apropie ameninţători.

Suarez, ce ocazie! Ce reflex, Neuer!

Nu trec decît 12 minute, iar Barca găseşte fisura. Din două pase, Suarez apare singur în jumătatea oaspeţilor. Sprintează singur, îl are doar pe Neuer în faţă, însă finalizarea nu e ideală. Şi Neuer, cel mai valoros portar al ultimului Mondial, întinde piciorul drept şi respinge.

Jocul nu se modifică. Messi face piruete, fentează tot, Suarez îl imită şi, după ce îl ameţeşte pe Benatia, centrează tare în careu pentru Neymar. Nici brazilianul nu înscrie. Pe Twitter, Gary Lineker, englezul care pretinde că ştie tot şi încă multe pe deasupra, trage alarma: "Va fi un miracol dacă Bayern nu cedează alegînd o asemenea tactică sinucigaşă".

L-a trădat piciorul moale

Parcă îl aude Pep şi le arată jucătorilor săi 4 degete. Se modifică ariergarda. Din 3 în 4. Şi, dintr-o dată, se înviorează şi ofensiva. Muller se descurcă printre 3 adversari şi trimite surprinzător în mijlocul careului.

Pique nu este acolo, nici Mascherano. Au uitat de Lewandowski. Latul lui "Zorro" poate decide meciul, dar piciorul polonezului se înmoaie şi doar şterge mingea. Ce ocazie! E minutul 18.

Tensiunea creşte, intensitatea e maximă. Iniesta vede fotbalul mai mult decît ceilalţi, are mereu ceva în plus. O pasă care luminează stadionul. Lobul pare perfect pentru Dani Alves, doar Neuer e între el şi plasă. Numai că Neuer e imens, o caracatiţă ce acoperă întreaga poartă. Nimic nu trece de tentaculele sale.

Golurile se dau în repriza a doua

Pauză, 4-0 Barca la şuturi pe poartă. Totuşi, tabela e imaculată. 0-0. Nu mai e o surpriză. Nouă din ultimele zece goluri marcate în duelul direct au fost în repriza secundă. Catalanii parcă îşi pierd din energie. Au trecut deja 242 de minute de cînd n-au mai înscris împotriva bavarezilor. Dar rivalii nu cadrează nimic, oricît ar încerca. Aşa cum nu li s-a întîmplat niciodată.

Guardiola le cere apărătorilor să comprime jocul, să urce linia de 4 cît mai sus. Neymar scapă de acest pas la ofsaid. Neuer e iarăşi acolo, ca un libero. Cît să reziste şi Neuer? O dată, de două ori, de trei ori. Pînă la Messi. Dacă argentinianul se lansează, nimeni nu-i mai stă în cale.

Cum să pui în fund un uriaş

E minutul 77. Şi Leo se decide. Acum. Are balonul la 17 metri. Lahm întîrzie blocajul. Şut violent pe scurt şi Neuer e învins, în sfîrşit. Avalanşa Messi continuă. Mai trec trei minute şi primeşte mingea la marginea careului. Nu mai e decît Boateng în faţa lui.

Stîng, exterior-interior într-o clipă de mare artă, uriaşul stoper de culoare, ridiculizat, îşi pierde echilibrul şi cade în fund. Iar Messi, Messi ia "scăriţa" şi se urcă la cer, săltînd mingea peste Neuer. 2-0. Primele sale două goluri în 4 partide contra lui Neuer.

Avea dreptate Pep. Talentul este irezistibil. Imposibil de blocat. Şi Barca e atît de aproape de finală. A treia sa finală în 6 ani. Pentru că Neymar face 3-0. Berlinul e al lor. Al catalanilor.

"Am făcut o partidă senzațională, foarte solidă în defensivă. În prima repriză am ratat mult, dar pe contraatac le-am provocat multe pagube"
Gerard Pique, fundaș Barcelona

CIFRELE MECIULUI:

  • 77 de goluri a marcat Messi în Liga Campionilor în întreaga carieră, depăşindu-l pe Cristiano Ronaldo (76)
  • 10 reuşite are argentinianul în acest sezon de Champions League, lider în faţa lui Ronaldo şi Luiz Adriano (Şahtior), ambii cu 9 goluri
  • 111 goluri au marcat împreună în toate competiţiile din actuala stagiune cei 3 magi ai Barcei, Messi, Neymar şi Suarez
  • 197 minute au trecut de la ultimul gol marcat de Barca lui Bayern în Ligă: Seydou Keita, 14 aprilie 2009 (1-1)
  • 9 din ultimele 10 goluri marcate de Bayern împotriva Barcelonei au fost după pauză
  • 16,7% e procentul meciurilor cîştigate de catalani în faţa bavarezilor în Ligă (1 din 6)
  • 8-0 a fost raportul șuturilor cadrate (15-5 spre poartă) în favoarea Barcelonei
  • 6 dintre ultimele 8 goluri ale Barcei contra lui Bayern în Ligă s-au marcat cu contribuția lui Messi, 4 goluri și 2 assisturi
  • 96 de meciuri e seria meciurilor în care Barca a avut posesie mai bună decît adversarul în Ligă. Bayern (52%) i-a rupt-o după 8 ani și 5 luni
  • 274 de minute a fost perioada în care Barcelona nu i-a dat gol lui Bayern. Ultimul gol, Keita, 14 aprilie 2009
  • 100% este procentajul calificărilor obținute de Barcelona (25 din 25) după o victorie la cel puțin 3 goluri diferență

Leo are tatuată Sagrada pe cot

Aseară, Messi şi-a mai etalat o dată tatuajele realizate recent şi care-i acoperă braţul drept. "Are pe cot ornamentele unei ferestre a catedralei Sagrada Familia. Leo mi-a zis foarte clar ce doreşte. Barcelona este locul său în lume, e însăşi viaţa sa", spune Roberto Lopez, artistul care i-a făcut desenele. "Mai are un ceas, simbolul trecerii timpului, o floare de lotus, hărţile Americii de Sud şi Europei şi mătănii ce trasează graniţele oraşului său, Rosario".

94.000: "We are ready"

Catalanii au pregătit o coregrafie specială aseară. Mozaicul, format cu 94.000 de cartonaşe, avea un mesaj în engleză, scris cu litere galbene pe fond blaugrana pe tribuna din faţa celei oficiale: "We are ready" (Sîntem gata). Iar la cele două peluze erau trecuţi anii în care Barca a cîştigat Liga: 1992, 2006, 2009, 2011.

Pep, prima oară pe banca adversarilor "acasă"

După 3 ani, Guardiola s-a întors pe Camp Nou. A antrenat 4 sezoane Barca: între 2008 şi 2012, a adunat 247 de meciuri, 179 de victorii, 47 egaluri şi 21 de eşecuri. Şi, mai ales, 14 trofee din 19 posibile. Pep nu a apărut pe gazon în momentul intonării imnului Ligii Campionilor. A urcat din tunel cu puţin timp înainte să înceapă meciul. Şi s-a aşezat imediat pe primul scaun de pe banca de rezerve din dreapta. Banca adversarilor. S-a ridicat apoi să-l îmbrăţişeze pe Luis Enrique. Şi semifinala a pornit.

Zorro Lewa

Bavarezii aveau prea mulţi accidentaţi. Nu-şi puteau permite să rămînă şi fără vîrf. Aşa că, deşi accidentat grav săptămîna trecută (suferind o fractură de maxilar şi de piramidă nazală), Lewandowski a apărut aseară pe teren. Protejat de o mască neagră, ca un Zorro.

Grevă pe termen nelimitat!

Federația din Madrid (RFEF) a anunțat ieri suspendarea tuturor competițiilor interne pe termen nedeterminat începînd cu 16 mai. Forul a luat decizia în semn de protest față de decretul vînzării colective a drepturilor TV aprobat pe 30 aprilie de Consiliul de Miniștri.

"Atitudinea lipsită de respect față de federație va afecta peste 600.000 de jucători, 30.000 de partide și 15.000 de  echipe", a explicat RFEF greva. Ultimele două runde din Primera și finala Cupei sînt în pericol.

BARCELONA - BAYERN    3-0

(Messi 77, 80, Neymar 90+4)

BARCELONA: Ter Stegen - Dani Alves, Pique, Mascherano (89 Bartra), Jordi Alba - Rakitici (82 Xavi), Busquets, Iniesta (87 Rafinha) - Messi, Suarez, Neymar. Antr. L. Enrique

BAYERN: Neuer - Rafinha, Benatia, Boateng - Lahm, X. Alonso, Thiago, Bernat - Schweinsteiger - T. Muller (79 Gotze), Lewandowski. Antr. P. Guardiola

A arbitrat Nicola Rizzoli (Italia)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  07 Mai 2015, 11:26

all time messi=ronaldo=77 de goluri sursa... uefa.com

bivumu
bivumu  •  07 Mai 2015, 11:12

Eheee... Mai sunt 90 de minute !! :))) Pana ce Barca nu se urca in avion, calificarea nu este hotarata ! :)))

rozu
rozu  •  07 Mai 2015, 10:46

sunt convins ca "marele" ronaldo si-a luat notite la acest meci. a fost un sacrilegiu neacordarea balonului de aur lui messi si anul trecut, in favoarea unui ronaldo cu doua clase sub acesta, oricand, la orice ora, pe orice stadion din lume! cat despre "barca este ca si calificata in finala" ar trebuie sa existe mai multa retinere. messi nu joaca singur, iar bayern, intr-o zi buna, adica normala, poate calca in picioare si surclasa orice echipa din lume pe allianz arena. aseara in minutul 75 era 0-0, sa nu mire pe nimeni daca marti seara la pauza va fii 3-0 pentru bayern... ca si forta de grup, caracter si profesionalism, nemtii sunt peste grupul barca. diferenta aseara a facut-o messi si nu echipa. as vrea sa ma insel, dar eu tot bayernul il vad in finala... cu juve!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează