INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN MUNCHEN - REAL MADRID 1-2

Zidane, coaching genial! Două decizii de mare antrenor în victoria cu Bayern: "Cel mai periculos cuplu Tango&Cash"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 26 aprilie 2018 10:32

Zinedine Zidane, 45 de ani, e curajos și imprevibil, ca atunci când era pe teren. Și Real profită din plin de deciziile antrenorului său

În iarbă, nu puteai ghici niciodată următoarea mișcare a francezului. Era imposibil de prevăzut, oricât de mult îl analizai. Gândea mai mult decât toți și vedea jocul înaintea tuturor. Iar deciziile sale, fente sau pase sau șuturi, surprindeau adversarii nepregătiți. Și pentru că schimba mereu în funcție de fază, de moment. Instinctul îl ajuta enorm.

Deciziile care ajută echipa

Ca antrenor, e la fel. Joacă pe cartea lui și, dacă nu merge, nu îi este frică să modifice, să transforme atunci, live, în timpul partidei. Deseori, alegerile lui sprijină echipa, îi dau mai multă putere, echilibru și o scapă din situații primejdioase.

Un motiv: pentru el, toți jucătorii sunt la fel. Dacă Bale nu e în formă, nu joacă. Dacă Benzema nu marchează, ajunge pe bancă. Și intră Lucas Vázquez titular, de exemplu, cum a fost miercuri.

S-a accidentat Isco, a mutat imediat, la pauză, cu Asensio. Rezultatul: contra Lucas - Asensio a străpuns defensiva bavareză. Assist Lucas, gol Asensio. 1-2. S-a lovit și Carvajal. Din nou, nicio problemă: Lucas a trecut fundaș dreapta, Benzema înlocuindu-l în atac.

Vezi VIDEO cu golurile partidei!

Duetul de 4,5 milioane

L'Équipe a lansat un sondaj pe pagina sa de Internet: "A fost coaching genial la Zidane?". 80 la sută dintre cei aproape 8.000 de respondenți au spus Da.

"Asensio e incredibil, dar nu a fost o surpriză. Verticalizează, are viteză și șut... Are tot ce îi trebuie", îl descrie antrenorul pe tânărul cumpărat cu 3,5 milioane de euro în 2015, de la Mallorca. Lucas a costat și mai puțin, în același an. Un milion a fost jucătorul luat de la Espanyol. "Lucas a făcut o partidă fantastică", e convins tehnicianul.

"Cel mai periculos cuplu Tango&Cash"

tango and cash.31019

Iată surprizele lui Zidane la Madrid. Un duet despre care Arbeloa, fostul fotbalist blanco, spune zâmbind: "Nu am mai văzut un cuplu atât de periculos de pe vremea lui Tango&Cash". Aluzie la filmul american din 1989, cu Sylvester Stallone și Kurt Russell în rolurile principale. Lucas&Asensio, după aproape 30 de ani. Cu ei vrea Zidane să cucerească Europa a 3-a oară la rând. Ar fi al 4-lea trofeu cu urechi mari în ultimele 5 sezoane. 

"Ideea inițială era să-l țin pe Lucas în profunzime, iar Isco să rămână între linii. Apoi, Asensio a intrat foarte bine în dinamica jocului. Și nu doar cu golul său"  Zinedine Zidane, antrenor Real

"Am suferit mult când nu aveam mingea, dar e normal. Vom suferi și la retur, știu asta. Nu poți juca în Ligă și să nu suferi. Totuși, după lecția primită cu Juventus, vom aborda meciul cu totul altfel" Zinedine Zidane, antrenor Real

"Am 25 de jucători de mare calitate, iar eu trebuie să iau decizii, să fac alegerile. Nu l-am folosit acum pe Bale, mai sunt meciuri. Contez pe Gareth" Zinedine Zidane, antrenor Real

3 goluri a marcat Marco Asensio după ce a intrat în joc în acest sezon de Champions League; nimeni nu are mai multe reușite (la egalitate cu Morata și Ben Yedder)

Nu-l critică nici pe Navas

Navas a greșit și el la golul lui Kimmich, plecând pe centrare și primind gol la colțul scurt, însă Zidane nu-și critică fotbaliștii. "Navas a dat totul. Oricine poate face o eroare, iar golul a fost un lanț de greșeli", a declarat antrenorul lui Real. "Portarul ne-a și salvat, cu două-trei parade, mai ales cea în fața lui Ribery". 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
polistul68
polistul68  •  27 Aprilie 2018, 09:54
Postat de ckhristian pe 26 Aprilie 2018, 13:28

In ciuda pasei de la golul de 2-1 Lucas a fost catastrofa. Multe pase gresite, incercari de deposedare si marcaj neinspirat. Parerea mea.

Catastrofa ? Ai vazut cat mult cobora sa.l ajute pe Higuain ? Clar ca nu are calitatea lui Ronaldo sau Isco....dar la fel ca Modrici....e acea furnica sunordonata echipei. Modrici e mai vizibil ca joaca in centru si de regula nu are un om desemnat caruia sa.i faca marcaj....cum are casemiro.

polistul68
polistul68  •  27 Aprilie 2018, 09:49
Postat de dinamo_fan pe 26 Aprilie 2018, 13:08

"Dacă Benzema nu marchează, ajunge pe bancă" ..serios. cate meciuri ale Realului ai vazut in ultimii ani ? faptul ca Benzema fost rezerva a fost o surpriza colosala pentru toata lumea. Cu el titular adio calificare. De fapt s-a vazut ca in ultimele 30 de minute dupa ce a intrat el pe teren Real a devenit practic inexistenta in atac si nu a mai avut nici o ocazia clara de gol. Benzema pierdea toata mingile inca din jumatea proprie.

Esti pe langa subiect amice...Benzema joaca perfect tactic...3/4 din golurile Realului au fost date cu concursul lui Benzema. A avut si mult ghinion, lovind barile ( sau barele, cum doresti) de vreo 10 ori...cred...oricum, e intre primii 5 atacanti din Europa la ora asta....dar se vede ca nu ai jucat fotbal....P.S. incearca sa urmaresti jocul fara minge a francezului....

ckhristian
ckhristian  •  26 Aprilie 2018, 13:28

In ciuda pasei de la golul de 2-1 Lucas a fost catastrofa. Multe pase gresite, incercari de deposedare si marcaj neinspirat. Parerea mea.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează