INTERNATIONAL  »  STEAUA - CHELSEA  »  STEAUA - CHELSEA, 7 MARTIE, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1 ŞI PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Reghecampf a creat o dispută legată de folosirea lui MM ca scouter » Petrescu: ”Nu te pricepi!”. Reghe: ”Se pricepe bine!”

Mihai Steaua a revenit la Steaua în martie 2012
Mihai Steaua a revenit la Steaua în martie 2012

Articol de - Publicat joi, 28 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 27 februarie 2013 21:42

E prima oară cînd antrenorul se bazează pe munca de ”spion” făcută de Mihai Stoica. Olăroiu şi Petrescu, cei mai de succes antrenori cu care a colaborat managerul, n-aveau încredere în concluziile lui despre adversare.

Răchită a contestat primul statutul de scouter al lui Mihai Stoica, Ienei l-a susţinut pe fostul fundaş al Stelei argumentînd cu lipsa unei cariere de jucător la un nivel decent din CV-ul lui MM. Dar Reghecampf a reafirmat că pregăteşte meciul cu Chelsea, de pe 7 martie, după raportul de monitorizare realizat de manager. Aşa cum a procedat şi în turul cu Ajax, după ce Stoica îi observase pe olandezi într-un meci din competiţia internă. E bun MM sau greşeşte Reghecampf?

"Ai memorie, nu pricepere!"
Dintre antrenorii cu care Stoica a colaborat în trecutul său ca manager, nici unul nu l-a mai creditat cu atît de multă încredere în problemele tehnice ale echipei. Olăroiu mergea personal să observe adversarele din cupele europene, iar la Urziceni, Dan Petrescu alegea să-l utilizeze pe Narcis Răducan ca scouter.

Petrescu punea mare preţ pe informaţiile legate de adversare şi îşi trimitea omul să le vadă şi pe Hamburg, şi pe Minerul Motru. Dar niciodată nu-l delega pe Mihai Stoica pentru munca aceasta!

"Îl aprecia pe MM pentru memoria formidabilă şi pentru pasiunea pentru fotbal. Dacă propunţa cineva numele unui jucător dintr-o ligă submediocră a Europei, un fotbalist de care nu auzise nimeni în România, MM îi ştia CV-ul pe dinafară. Dar Petrescu n-avea încredere să-l lase să culeagă date despre adversare, considera că nu are fler suficient, că nu simte jocul la nivelul unui tehnician", a declarat o persoană din staff-ul lui Petrescu la Urziceni.

"Analizează bine la TV"
Reghecampf a argumentat de ce îl crede potrivit pe Stoica: "Cunoaşte foarte bine fotbalul internaţional, analizează campionatele Angliei, Italiei şi Franţei". Antrenorul s-a referit la activitatea pe care MM o are la DigiSport, unde e invitat permanent în emisiuni care dezbat aceste ligi.

Răchită, unul dintre contestatarii lui, s-a legat şi de prestaţia aceasta: "Înainte de Milan-Barcelona, a "anticipat" că spaniolii le vor da cu terenul în cap italienilor. S-a văzut cît de bine se pricepe. Sper că n-a ajuns la concluzii la fel de "corecte" şi după Manchester City-Chelsea!".

Ienei l-a înţepat şi el pe MM pentru "profeţia" dinaintea duelului din Liga Campionilor. După acel joc, cîştigat de Milan cu 2-0, tot în studio, managerul s-a mirat şi el de greşeală: "Cîte prostii am putut să spun zilele astea! E greu să depăşesc un asemenea "record"!".

"Am învăţat de la Mourinho"
MM a răspuns criticilor: "Am învăţat meseria asta din rapoarte realizate de Jose Mourinho". Portughezul a fost el însuşi utilizat ca "spion" la Barcelona de către Robson, fără să fi jucat fotbal la un nivel bun. Şi Mourinho l-a avut asistent după aceea pe Andre Villas Boas, de asemenea un tehnician provenit dintr-un tînăr lipsit de o carieră de jucător.

Cu jucătorii nu i-a ieşit
Stoica a mai făcut muncă de scouting la Steaua, dar mai mult pentru transferuri decît pentru a observa viitoare adversare. În cele mai importante situaţii, alegerile lui n-au fost bune. L-a luat pe Tatu şi l-a refuzat pe Sougou, argumentînd că senegalezul care a ajuns după aceea la CFR "e bun doar de contraatac".

El a impresionat la Cluj şi a fost vîndut la Marseille cu 4 milioane de euro. MM l-a refuzat şi pe brazilianul Maicon, pe care Steaua îl avusese împrumutat. Atacantul a revenit la Volin Luţk, de unde a fost achiziţionat de Şahtior Doneţk, după ce jucase excelent.

L-a încurajat pe Becali
Raportul de la Manchester City-Chelsea (2-0) i-a fost transmis şi lui Gigi Becali. Ce efect a avut asupra patronului: "Putem s-o batem pe Chelsea cu 3-0! MM mi-a zis că englezii sînt foarte puternici, dar lenţi". "Cîţiva dintre jucătorii lui Benitez ar putea fi distribuiţi fără probleme în filme de acţiune, atît de puternici sînt", comentase şi MM de la Manchester.

"E piece of cake"
MM crede că s-a exagerat gradul de dificultate al activităţii de scouting. El o vede "floare la ureche": "Nu vreau să arăt ce înseamnă să descifrezi jocul unei echipe. E "piece of cake", credeţi-mă! Am fost ironizat şi de către oameni la care ţin, cum este Ienei, fiindcă am mers să văd jocul adversarelor. Dar asta este meseria mea, nu alta!".

"Nu mă interesează criticile şi reticenţa faţă de Mihai Stoica. Eu am încredere în el, ne consultăm în pregătirea meciului cu Chelsea" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Pentru scouting nu trebuie să ai şcoala de antrenor la bază. Chiar nu-ţi trebuie! Eu m-am ferit să am opinii tactice despre Steaua ca să nu interferez cu antrenorii" (Mihai Stoica, manager Steaua)

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (35)
buerebuistas
buerebuistas  •  28 Februarie 2013, 18:08
Postat de assf pe 28 Februarie 2013, 12:12

ce oameni sunteti si voi in titlu puneti ca si cum a spsu petrescu cand defapt ..o persoana din staff-ul urziceniului spune..macar daca ati fi dat numele acelei persoane ..

Nu pot da numele acelor "surse apropiate" pentru ca sunt inventii , iar ei s-au obisnuit sa nu fie dati in judecata de cei pe care ii ataca cu astfel de mizerii . Motivele reale ale plecarilor lui Olaroiu si Petrescu sunt banii , articolele scarboase si lipsa de respect ale acestor Gurnalisti fata de ei , managerii si "finantatorii" au o vina infima fata de cele enumarate mai sus

putregaiu
putregaiu  •  28 Februarie 2013, 14:08
Postat de assf pe 28 Februarie 2013, 12:12

ce oameni sunteti si voi in titlu puneti ca si cum a spsu petrescu cand defapt ..o persoana din staff-ul urziceniului spune..macar daca ati fi dat numele acelei persoane ..

Oricum nici Petrescu si nici Olaroiu nu-l inghit pe MM pt ca si-a arogat mult prea mult din rezultatele lor cand ei l-au acceptat pe post de bufon si imbratisator

kurtkid
kurtkid  •  28 Februarie 2013, 12:30

Si bai Bogdan Vladu tu de ce mai lucrezi la gsp? Ar trebui sa joci la pariuri si sa fii milionar in euro dacă preconizai o victorie a lui Milan cu barca

Vezi toate comentariile (35)
Comentează