INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SECRETUL REVENIRII LUI MARICA

"Antrenorul mi-a dat încredere şi continuitate"

Articol de - Publicat duminica, 24 ianuarie 2010 00:00

Ciprian Marica a renăscut la VfB Stuttgrt. După ce, vreme de doi ani şi jumătate, a trecut drept "cel mai scump transfer de proastă calitate făcut de club în toată istoria sa", cum a scris cotidianul Bild la un moment dat, "tricolorul" a marcat două goluri în ultimele patru meciuri.

 

Cumpărat în 2007, de la Şahtior, cu 8 milioane de euro, Marica e explicat explozia sa întîrziată prin faptul că, în sfîrşit, pe banca lui VfB a venit un antrenor, Christian Gross, "care îmi dă încredere şi continuitate. Fără continuitate, în anii trecuţi a fost extrem de greu pentru mine".

Gross a reuşit să scoată echipa din criză şi datorită faptului că acum toată lumea îl înţelege. Dacă predecesorii săi, Markus Babbel şi Armin Veh, vorbeau numai germana, elveţianul discută cu elevii săi în patru limbi: germană, engleză, franceză şi italiană.

Lucru de care a profitat şi Marica, tare la engleză. "Tricolorul" mai are însă un avantaj: Gross l-a titularizat în atac împreună cu Pogrebniak, cu care se înţelege foarte bine în rusă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
 •  24 Ianuarie 2010, 17:05

Daca 2 goluri in 4 meciuri inseamna renastere pentru un atacant, ma impusc.Pentru atacantii de clasa asta e minimul pe care il pot face, aproape. Pentru el e renastere. Marica e un arcas care trage cu sageti boante. Lucescu a scapat de o corvoada si a luat si bani frumosi pe el. Acum e pblma nemtilor, ca mai mult de 5 mil nu pot lua pe el si nici sa il tina sa dea 1 data la 2-3 ani 2 goluri in 4 meciuri pe la mijlocul campionatului. E un atacant mediocru. Altii au un torres, noi avem un marica.

 •  24 Ianuarie 2010, 16:12

Deci mingicarul asta sustine ca diferenta intre un fotbalist de top la un club mare si un rebut consta in cat de bine stii sa reciti poezii in limba antrenorului. de parca ai nevoie de multe cuvinte sa intelegi antrenamentele aluia... e si de 3 ani aproape acolo.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close