INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Brănescu, despre secretele din vestiarul lui Juventus: ”Del Piero mi-a zis că voi ajunge portar mare”

400.000 de euro este cota lui Brănescu pe site-ul transfermarkt.de
400.000 de euro este cota lui Brănescu pe site-ul transfermarkt.de

Articol de - Publicat miercuri, 23 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 22 mai 2012 21:54

Prezent la lotul U19 al României pentru turneul de Elită din Serbia (25-30 mai), goalkeeper-ul de 18 ani spune că l-a impresionat pe ”Pinturicchio” după ce i-a apărat un penalty chiar la primul său antrenament cu echipa mare.

Laurenţiu Brănescu, 18 ani, se pregăteşte să atace cu selecţionata de juniori U19 a României o nouă calificare la CE. Pentru asta trupa lui Ovidiu Stîngă trebuie să cîştige grupa din care mai fac parte Ungaria, Germania şi Serbia. "Sînt foarte motivat, ar fi al treilea turneu final la care aş apăra. Nu ştiu cîţi juniori se pot mîndri cu aşa ceva", spune portarul care speră să facă saltul cît mai repede de la tineretul lui Juventus Torino la echipa mare şi apoi să-şi realizeze visul, un transfer în campionatul Angliei.

- Laurenţiu, cum e viaţa la Juventus?
- Am deja un an şi cinci luni la Juve, mă simt ca acasă la Torino. Am cîştigat şi primul trofeu cu "Primavera", la Viareggio, am jucat finala Cupei Italiei, dar am pierdut-o cu AS Roma. Sîntem în "sferturile" campionatului de juniori, unde jucăm cu AC Milan. Peste toate astea e însă bucuria că echipa mare a ieşit din nou campioană.

- Pe cînd te vedem debutînd la prima echipă?
- Sezonul ăsta a fost dificil, fiindcă s-a pus mare accent pe rezultate. Nici un jucător de la Primavera n-a fost promovat, nici măcar pus pe banca de rezerve. Sper să debutez stagiunea viitoare, deoarece prin calificarea în Ligă, Juve va fi implicată pe mai multe fronturi, iar nouă, celor tineri, ni s-ar putea acorda şansa de a juca în Cupa Italiei. Fac însă antrenamente cu echipa de seniori, împreună cu adevăraţi campioni.

Clientul lui "Pinturicchio"

- Ce a însemnat pentru tine să împarţi vestiarul cu o mare vedetă precum Del Piero?
- Ceva fantastic. Chiar înainte de a veni la lot am vorbit cu el vreo cinci minute. Mi-a urat baftă şi mi-a zis că o să ajung portar mare, dar m-a avertizat că o să-mi dea gol cînd ne întîlnim. Mi-a părut rău că n-am fost la finala cu Napoli, să-l aplaud la meciul său de adio de la Juve.

- La antrenamente te executa des?
- Destul, dar mă mîndresc cu faptul că la prima mea şedinţă de pregătire cu echipa mare i-am apărat o lovitură de la 11 metri. De atunci am rămas clientul lui şi mă oprea după antrenamente să-mi tragă la poartă. Nu l-am mai ghicit niciodată, are nişte execuţii ultuitoare, e viclean. Prima carte în italiană pe care am citit-o a fost biografia lui Del Piero. M-a fascinat, am terminat-o în două zile. Cînd era mic voia să se facă electrician sau şofer de TIR. Am început-o şi pe-a lui Ibrahimovici şi am de gînd să le iau la rînd şi pe ale lui Buffon şi Kahn. Am de învăţat din aceste cărţi.

"Pirlo mi-a vorbit frumos de Mircea Lucescu"

- Pirlo cum este?
- E mai tăcut de felul lui, însă vorbeşte pe teren prin evoluţiile sale remarcabile. E creierul echipei. Am discutat cu el într-un cantonament, mi-a povestit multe lucruri interesante despre perioada cînd a lucrat cu Mircea Lucescu la Brescia. A vorbit foarte frumos de domnul Lucescu.

- Ce ai învăţat de cînd eşti la Juve?
- Cel mai important lucru, să cîştig trofee. Apoi, în plan tehnic, mi-am îmbunătăţit foarte mult jocul cu piciorul. Cu stîngul aveam mari probleme.

- Cum crezi că va decurge viitorul tău?
- E clar, nu mă pot bate acum pentru titularizare cu Buffon şi cu Storari! Eu sper să apuc să debutez la Juve, apoi să apăr la o echipă care n-are presiunea rezultatelor pentru un portar tînăr. Sper să-i calc pe urme lui Pantilimon, campionatul Angliei e preferatul meu.

"Visez să joc pe «Juventus Stadium» cu campioni adevăraţi în Champions League. Manninger vrea să plece, iar eu voi rămîne al treilea portar, după Buffon şi Storari" (Laurenţiu Brănescu, portar România U19)

"Atmosfera din vestiarul lui Juve e veselă, tot timpul cîntă muzica. Buffon e un tip glumeţ, îi place caterinca. E foarte stăpîn pe el, tot timpul îl vezi relaxat. Trag tot timpul cu ochiul la el" (Laurenţiu Brănescu, portar România U19)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
detoatepttoti
detoatepttoti  •  23 Mai 2012, 22:04
Postat de cetateanu pe 23 Mai 2012, 13:29

Astept sa-l vad intr-un meci in echipa mare a lui Juventus. Pana atunci nu comentez daca e un viitor mare portar, Del Piero nu mi-a soptit mie nimic. Insa, daca intr-un an si jumatate la Juventus nu si-a dat seama ce inseamna aceasta echipa - "Storia di un Grande Amore" - si isi doreste sa plece in Anglia... pe mine unul m-a pierdut, dezamagit. Pacat, jucatorii mari, inclusiv portari, sunt cei dedicati trup si suflet. Vorbim de Juve, nu de... Manchester City, sau alta echipa devenita gigant din bani, nu din pasiune.

eu cred ca visele sunt pentru presa :) titularitatea intr-o echipa mare e ''visul'' lui, si asta pentru bani...restul chiar nu conteaza decat in povestile de adormit copii ...

dblock
dblock  •  23 Mai 2012, 15:49
Postat de syntrax pe 23 Mai 2012, 11:04

Cu multa munca si daruire si cu ce colegi de vestiar are poate sa ajunga departe.Nu inteleg de ce da declaratii ca vrea in anglia cand el ii are in vestiar pe Pirlo,Del Piero,Buffon,etc...

El vrea sa joace, nu sa stea rezerva nr 3 toata viata, il inteleg sincer, ca si portar e foarte greu sa joci in aceste conditii la o echipa mare, si nu ai cum sa cresti daca nu evoluezi. Uita-te la lobont sau pantilimon, freaca banca luni de zile si dupa cica au rezultate cu echipa de club.. Probabil ca juve il va imprumuta la vreo echipa mai mica, si aia ar putea fi sansa lui, buffon deja in cativa ani se va retrage, depinde doar de el, de ce va arata cand, imprumutat fiind, va avea sansa sa joace.

juv3ntin
juv3ntin  •  23 Mai 2012, 14:31
Postat de raul4steaua pe 23 Mai 2012, 07:52

Fiecare isi are idolii lui, cel putin are curaj sa zica unde ii place lui mai mult, nu ca altii "tin de mic cu ei, e visul copilariei sa joc aici, etc"

nu gandesti corect. Nu e vorba de curaj, ci de...ma rog, nu zic ca e urat :) a ajuns la Juventus Torino si el vorbeste de vise neimplinite...ma rog, sper sa ii se indeplineasca dorintele si sa ajunga, nu stiu la Fulham, ca parca acolo a plecat van der sar de la Juvnetus...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează