INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Brănescu în fabrica de campioni » Juventus îl creşte pe noul Buffon la tineretul torinez

Brănescu, alături de colegii săi de la Juventus Primavera.
Brănescu, alături de colegii săi de la Juventus Primavera.

Articol de - Publicat duminica, 26 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 25 februarie 2012 19:59

Liderul din Serie A investeşte în Academie 8 milioane de euro, cît bugetul anual al lui Dinamo. În contrast cu echipa lui Conte, la tineret nu se pune însă accentul pe italieni.

"Bătrîna Doamnă" a descoperit elixirul tinereţii. La 6 ani după Calciopoli, Juventus a ajuns iar să se lupte pentru supremaţie în fotbalul italian, pornind renaşterea de la juniori şi tineret. Nu-i deloc întîmplător că Turneul de la Viareggio a devenit în ultimul deceniu Cupa Juventus, iar în Serie A au apărut din ce în ce mai mulţi jucători crescuţi şi lansaţi în Academia "bianconerilor".

Dincolo de triumful de la Coppa Carnevale, echipa lui Brănescu domină şi competiţiile interne. Formaţia Primavera e lider în campionat şi joacă azi returul cu Fiorentina pentru calificarea în finala Cupei Italiei. "Acest succes e primul fruct obţinut de proiectul demarat o dată cu venirea lui Andrea Agnelli. S-a schimbat aproape totul şi multe resurse s-au direcţionat spre pepinieră, pentru că jucătorii buni e mai bine să-i creşti în curtea proprie. Satisfacţia este cu atît mai mare cîştigînd cu ei", a explicat Giovanni Rossi, directorul sectorului de copii şi juniori al torinezilor.

Antrenorul Antonio Conte are la dispoziţie un rezervor bogat de talente. După Marchisio, De Ceglie, Giovinco, Mirante, Nocerino, Palladino şi Paro, alţi puşti stau la rînd ca să explodeze. Marrone a jucat 24 de minute, De Silvestro şi Gabriel deja frecventeză lotul primei echipe, iar Beltrame, Spinazzola, Chibsah şi Bouy bat serios la anticamera liderului neînvins din Serie A.

Au zece străini în lot
Din echipa cîştigătoare în finala cu AS Roma, jumătate dintre cei 14 care au jucat sînt străini. Iar cinci au intrat titulari, românul Brănescu, elveţianul Untersee, francezul Gouano, ghanezul Chibsah şi brazilianul Gabriel, în timp ce suedezul Garcia şi olandezul Bouy au fost introduşi în repriza secundă. Ceilalţi străini din lot sînt croaţii Sluga şi Simnac şi islandezul Magnusson.

5 este locul ocupat de Brănescu în topul celor mai scumpe achiziţii juventine la tineret. Primul e mijlocaşul brazilian Gabriel Appelt Pires, care a costat de 5 ori cît portarul român

450 de mii de euro a plătit Juventus pentru transferul lui Brănescu. CSM Rîmnicu Vîlcea mai poate primi 500.000 dacă Laurenţiu ajunge în Serie A şi e convocat la «naţionala» mare

6 succese în ultimii 10 ediţii a reuşit Juventus în "Turneul de la Viareggio". Ultimul a venit după 2-1 în finala cu AS Roma

3 străini are în formula-tip Juventus la echipa mare: elveţianul Lichtsteiner, chilianul Vidal şi muntenegreanul Vucinici. Campioana Milan va avea mîine 8 între titulari

"Am încercat să întărim generaţia 1993, acoperind posturile deficitare. Chiar cu străini, pentru că ne costă mai puţin. La Juventus, tinerii trebuie să se integreze rapid în fotbalul profesionist" (Giovanni Rossi, director sector copii şi juniori Juventus)

"Formăm un grup senzaţional la Juventus, sîntem o adevărată multinaţională. Avem francezi, ghanezi, elveţieni, croaţi, brazilieni, suedezi, islandezi, olandezi, dar destul de puţini italieni" (Laurenţiu Brănescu, portar Juventus)

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
b4296142
b4296142  •  26 Februarie 2012, 09:56

dinamo are 8 milioane buget? de unde? hai mai taiati din zero-uri, ca deveniti penibili!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close