INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOŢIA

Dorin Goian, sacrificiu pentru Rangers: "Nici nu puteam să alerg"

Dorin Goian, 31 de ani, sub contract pînă în 2014 la Rangers
Dorin Goian, 31 de ani, sub contract pînă în 2014 la Rangers

Articol de - Publicat luni, 20 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 19 februarie 2012 22:52

Patru zile a avut febră, i-a fost rău, a mîncat puţin şi nu s-a antrenat. Totuşi, rugat de managerul McCoist, a acceptat să fie titular cu Kilmarnock (0-1).

Nu trebuia să joace. Dar a riscat. "Eu nu mă dau la o parte, nu pot!, nici cînd sînt bolnav", mărturiseşte Goian. Văzîndu-l pe McCoist, o legendă la Glasgow Rangers, că îl roagă să intre pe teren, a spus "da" fără să se mai gîndească. Numai că, foarte slăbit, nu a rezistat decît primele 20 de minute împotriva lui Kilmarnock. După ce greşise şi la gol, cînd mingea a trecut pe sub piciorul lui la o alunecare la faza de 0-1, a cerut schimbare, într-un meci pierdut pe "Ibrox".

- Dorin, ce s-a întîmplat?
- De marţi pînă vineri, febra nu mi-a scăzut sub 39 de grade. N-am mîncat decît banane ca să pot lua antibioticele. Am slăbit cîteva kilograme, nu m-am antrenat şi nu mă simţeam bine deloc.

"Nu stau cu mîinile-n sîn"

- Atunci, cum ai jucat?
- Nici nu trebuia să joc. Dar vineri, cel care urma să mă înlocuiască, Bartley, s-a accidentat. Sîmbătă dimineaţă, în ziua meciului, managerul a venit cu doctorul şi am vorbit. M-a rugat să intru şi am acceptat. Nu-l puteam refuza, la ce e acum la club. Sîntem într-o situaţie financiară disperată... Am zis: "Încerc!". Nu-mi place să stau cu mîinile-n sîn cînd sînt atîtea probleme.

- Şi ai încercat.
- Da, numai că nici nu puteam să alerg, să fac un sprint, să sar la cap, să bag o alunecare. De altfel, la faza golului mi-a trecut mingea pe sub picior la tackling... A trebuit să cer schimbare. Mi-a părut rău. În tribune, era o atmosferă incredibilă. Fanii ne-au susţinut ca niciodată.

Se implică prim-miniştrii

- Cum e viitorul lui Rangers?
- Nimeni nu credea că vom ajunge atît de rău, sub administrare judiciară. Din păcate, sînt şi momente dificile în viaţă, dar nu cred că Rangers va dispărea. Am auzit că sîntem susţinuţi de premierul britanic Cameron, iar prim-ministrul scoţian Salmond a spus că "fiscul trebuie să ţină cont că Rangers e o imensă instituţie".

"Clubul nostru nu va muri"
Sîmbătă, 50.000 de fani ai albaştrilor au umplut stadionul Ibrox pentru a-şi susţine clubul plasat sub administrare judiciară şi ameninţat cu dispariţia din cauza gravei crize financiare. "Rangers nu va muri" a fost mesajul suporterilor protestanţi, care au stricat o zi specială scandînd împotriva "bastarzilor" catolici.

"Patru zile, Goian a stat în pat. Aveam nevoie de el şi Dorin a vrut neapărat să joace. Numai că nu putea rezista, a trebuit să-l schimb" ( Ally McCoist, manager Rangers)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează