INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA / FIORENTINA - CATANIA 2-1

Duce toscan

Articol de - Publicat luni, 18 februarie 2008 00:00

Mutu a marcat din nou decisiv. A 14-a reuşită în acest campionat şi Viola evadează la 3 puncte de Milan

Mutu joacă la foc automat. Şi joacă bine. Fie pe frig, la Trondheim, fie pe soarele toscan. Joi a decis victoria Fiorentinei în Cupa UEFA, cu Rosenborg, ieri a dus iarăşi Viola în spate (2-1 cu Catania). "Fenomenul" a recidivat, cu al 14-lea gol în Serie A, egalîndu-l pe Ibrahimovici.

Parcă nici n-a resimţit oboseala călătoriei între Norvegia şi Italia. În lipsa lui Vieri, pasele sale l-au căutat pe Pazzini, care a ratat două bune ocazii. Adrian a apărut şi la finalizare, însă voleul i-a fost deviat de Silvestri din drumul spre gol. Gol ce s-a lipit de Kuzmanovici (40). Cap, simplu, singur cu portarul Polito. Chiar înaintea pauzei, Mutu a încercat ceva special. A prins o foarfecă superbă, şut puţin peste bară, şi ne-a speriat cîteva clipe, aterizînd dureros pe spate.

"Briliantul" a rămas cel mai periculos om al gazdelor după pauză. Demarcat inteligent, la centrarea lui Santana, Mutu a greşit de puţin ţinta, şutînd la colţul lung. Ocaziile s-au răzbunat rapid şi Avramov, care abia îl înlocuise pe accidentatul Frey, s-a predat la "bomba" lui Vargas. Catania a egalat doar pentru că trebuia să lovească "Fenomenul". Decisiv. A luat o acţiune pe cont propriu şi l-a executat pe Polito, şut sub bară din 22 de metri (70): 2-1. În final, şi-a permis să ia "galben" pentru trageri de timp. Viola s-a desprins pe locul 4, la trei puncte de AC Milan.

90 de goluri a marcat Mutu în campionatele din Italia şi Anglia după plecarea de la Dinamo în 1999

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
 •  18 Februarie 2008, 18:21

atat timp kt da goluri ...kt e cel mai bun ...nu poate sa-i zik nimeni nimic...dak voi k romani ...vb urat de el ..kre e unu dintre cei mai buni fotbalisti romani ..atunci cne ii ia partea???e cel mai bun ..si a demonstrat-o peste tot unde a fost..peste tot..pana si la chelsea..bv lui ..are bani ..are de toate..poate sa fak ce vrea el ..sunt mandru ..k mai avem un fotbalist k mutu...nu uita lumea de noi ..

 •  18 Februarie 2008, 14:45

-

 •  18 Februarie 2008, 12:54

Intr-adevar acum merita laudat pentru golul pe care l-a dat Frumos nu am ce zice. In alta ordine de idei pentru nationala nu vad rostul chenarii in contiunare al lui marica cand si daniel si marius icolae joaca foarte bine la echipele de club. si eu zic ca ar trebui sa i se dea o sansa si lui paraschiv mai ales ca ov petre nu a arata nimik. Nu sunt fan mutu, ba chiar il critic mareu dar acum jos palaria. sa le pastreze si pentru europene

Vezi toate comentariile (17)
Comentează