INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CUPA UEFA / PSV EINDHOVEN - FIORENTINA 0-2 (ÎN TUR 1-1)

Eroii din UEFA

Articol de - Publicat vineri, 11 aprilie 2008 00:00

Mutu decide, Contra plînge

Fiorentina a ajuns în semifinale, iar Getafe a fost eliminată. Mutu a marcat iarăşi, două goluri aseară, iar Contra a deschis scorul. Degeaba, Bayern a revenit

Ce seară magică şi dramatică în Cupa UEFA! La doi ani şi patru zile după ce două cluburi româneşti, Steaua şi Rapid, se luptau pentru semifinala de Cupa UEFA, doi români au sperat să meargă împreună în aceeaşi competiţie. Aşa cum numai Steaua a ajuns în 2005, doar unul dintre ei s-a bucurat aseară: Mutu, care a dus în spate pe Fiorentina (2-0). Iar Contra a plîns de ciudă într-un joc fantastic, Getafe fiind eliminată (3-3) în ultimele clipe ale prelungirilor.

După ce în tur reuşiseră singurele goluri pentru Fiorentina şi pentru Getafe, "Fenomenul" şi "Guriţă" au oferit iarăşi spectacol. Din nou titulari, românii au scuturat iarăşi plasele porţilor! La fel ca în urmă cu o săptămînă, Mutu a deschis balul. L-a enervat probabil arbitrul Cantalejo, cu "galbenul" acordat pentru o simulare. Adi a marcat, în sfîrşit, şi din lovitură liberă. Ce şut a prins de la aproape 30 de metri!*(click aici pentru video) Liverani i-a mişcat mingea cu călcîiul şi Mutu a pus-o cu linia şi compasul la vinclul lui Gomes (38). 1-0 Fiorentina. Din Olanda pînă în Spania, ecoul a ajuns rapid la Contra. "Guriţă" îl avertizase pe Kahn în debutul meciului. Nu l-a mai iertat şi în finalul reprizei. A driblat doi bavarezi şi, de la 14 metri, a plasat mingea tot la vinclu (44): 1-0 Getafe (click aici pentru video).

Piesa a continuat cu actul secund. Şi al doilea gol semnat de Mutu. Acum, cu stîngul. De la 20 de metri, a trimis în plasă mingea respinsă de Gomes la şutul lui Pazzini (53) (click aici pentru video). Şi a bătut şi recordul Violei de goluri (5) într-un sezon european, deţinut de Hamrin, Batistuta şi Chiesa. Fiorentina era ca şi calificată. Lîngă Madrid, Contra suferea cu Getafe, care juca în 10 oameni din minutul 6 (eliminat uşor De la Red)! Bayern presa, dar spaniolii ratau uluitor. Braulio, chiar singur cu poarta goală. Contra abia ieşise din teren, schimbat cu Cotelo, şi tremura pe bancă.

La Eindhoven, Mutu nu terminase recitalul. A avut ocazia "hat-trick"-ului, însă nu a forţat mîna norocului. Gomes a prins în ultima clipă mingea revenită din bara transversală la lobul lui Montolivo şi Adi l-a prins şmechereşte de picior apoi. Ar fi fost prea frumos. Şansa i-a ţinut în continuare în braţe pe italieni, Frey parînd şi penaltyul executat de Simons (80). A rămas 0-2. Mutu era în semifinala cu Rangers. Şi îl aştepta pe Contra. Ce ghinion are însă Gefafe să fie egalată în minutul 89 de "Terminatorul" Ribery. Suferinţa continua în prelungiri pentru "Guriţă".

De la agonie la extaz, în doar 3 minute. Incredibil. Bayern, cu un om în plus, este pusă la pămînt de golurile lui Casquero (bară-gol) şi al "ratangiului" Braulio. 3-1. Ce mai puteau face nemţii? Nu sînt bătutţi decît cînd s-au suit în autocar şi au plecat de la stadion. Golgeterul Toni a aprins thrillerul (115). Şi, exact ca Mutu, fostul său coleg de la Fiorentina, a semnat "dubla": 3-3, în ultimele secunde ale prelungirilor! Contra s-a prăbuşit pe bancă. Bayern e în semifinale.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
 •  11 Aprilie 2008, 16:52

ce il mai pupati acum pe contra!!! mare jucator, mare om... (episodul cu nevasta nascand, si el cu laura andresan facand trenuletul--> oops) daca nu joaca nimic la euro, si asa se va intampla, ca e roman, va astept pe site-ul gsp sa-l injurati ca altadata pacat ca nu va hotarati odata de care parte a baricadei stati

 •  11 Aprilie 2008, 12:19

Exclusiv pentru Romania!!! Foaaarte tare! Pamela Anders on face striptease la o petrecere privata pentru seful play boy. In niste pantalonasi scurti de i se vede totul,face senzatie luand obiecte din sala si frecandu-se cu ele. Gasiti poze aici: sabareni.my mini city~com/ (my mini city scris legat, iar in loc de ~ puneti . )

 •  11 Aprilie 2008, 11:56

PT MARIO! ma dar tu ce meci ai vazut? tu stiai k getafe a jucat din min 6 cu un jucator mai putin?

Vezi toate comentariile (35)
Comentează