INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  

Florescu regretă retrogradarea Alaniei: “E cel mai bun an din carieră”

Articol de - Publicat luni, 29 noiembrie 2010 00:00

George Florescu a retrogradat la "mustaţă" cu Alania Vladikavkaz, terminînd campionatul Rusiei pe locul 15, penultimul, cu 30 de puncte. La egalitate cu Amkar Perm, salvată datorită golaverajului, dar şi a  victoriilor din meciurile directe, şi la un punct de Krilia Sovetov.

Cu toate astea, internaţionalul român de 26 de ani vede numai partea plină a paharului şi consideră că anul 2010 a fost cel mai bun din cariera lui prin prisma debutului la naţională şi a căsătoriei cu iubita lui, Irina.

-    George, ai remuşcări pentru retrogradarea Alaniei?

-    Nu, de ce? Trebuia să cîştigăm în ultima etapă la Saturn Ramenskoe, am condus 1-0, dar am luat un gol de portar şi s-a terminat 1-1. Poate a contat şi faptul că am fost indisponibil o lună după meciul cu Franţa şi atunci am pierdut acasă 2-3 cu Krilia Sovetov, una dintre contracandidatele la retrogradare. 
-    Totuşi, penalty-ul pe care l-ai ratat în meciul cu Lokomotiv Moscova, terminat 0-0, cu 4 etape înainte de final, s-a dovedit decisiv în cele din urmă. Cu două puncte în plus aţi fi scăpat.
-    Am avut penalty în minutul 30, dar, cine ştie?, poate înscriam eu şi Lokomotiv ne-ar fi bătut după aceea 3-1. Penalty-urile se mai ratează. Am vrut să dau în vinclu, eram sigur pe mine, dar am tras pe lîngă. Am executat peste tot pe unde am jucat lovituri de la 11 metri. Ratasem o singură dată într-un amical la Midtjylland.

"Nu mai rămîn la Alania. Am oferte de la Lokomotiv Moscova, dar şi din Germania şi Franţa"

-    Mai rămîi la Alania?
-    Nu. Mi-ar fi imposibil să joc în Liga a 2-a. Mai am contract pînă în 2012, dar nu cred că le convine să mă mai ţină fiindcă am unul dintre cele mai mari salarii din echipă. Se va găsi o soluţie de comun acord. Mă gîndesc la cariera mea profesionistă, la echipa naţională. Am făcut meciuri foarte, foarte bune la Alania, iar suporterii mă apreciază. Îmi dau mesaje pe facebook să rămîn, dar mi-e imposibil. Regret că am retrogradat!
-    Lokomotiv Moscova e o variantă pentru tine?
-    Da, sînt discuţii, dar mai sînt şi alte oferte din Rusia, precum şi din Germania şi Franţa. Voi alege varianta cea mai bună atît din punct de vedere financiar, cît şi sportiv.

“Retrogradarea cu Alania va rămîne în CV-ul meu, dar nu poate un singur jucător să salveze o echipă. Anul 2010 e cel mai bun din carieră, fiindcă am ajuns la naţională şi m-am căsătorit”
George Florescu, mijlocaş România


“Cred că Tamaş merită titlul de cel mai bun fotbalist român al anului 2010. A fost cel mai constant, iar Marica pe doi. Eu nu mă văd în primii 5, îi las pe alţii să aprecieze acest lucru”
George Florescu, mijlocaş România


“Sînt deja în vacanţă, vreau să mă relaxez. Am avut un sezon greu la Alania, cu presiune mare la echipa naţională creată de tevatura convocării mele”
George Florescu, mijlocaş România

Citește și:

„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Campionate
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”
Superliga
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (9)
cristiro
cristiro  •  04 Decembrie 2010, 13:11

Cea mai mare performanta a lui Flocescu este ca a creat unanimitate intre suporteri. Il injura atat dinamovistii cat si stelistii. In ultima vreme nationala Romaniei a bifat cateva chestii jenante: - primul antrenor cu cercel in ureche (eternul junior) - primul tigan vero negru titular (Nicolita) - primul jucator de fotbal in sala titular (Flocescu) - cele mai putin puncte raportate la intervalul de timp si meciurile jucate

sibelius
sibelius  •  29 Noiembrie 2010, 18:49

Bunul simt nu pare sa fie agreat de stralucesti, iar prin interviu Florescu dovedeste ca nu are, deci se pliaza perfect.

pedrogar
pedrogar  •  29 Noiembrie 2010, 18:32

Are o atitudine gresita pentru ca nu se declara asa ceva dupa ce retrogradezi. Auzi cica cel mai bun sezon de pana acum, nici nu vreau sa stiu cus au fost celelalte. Referitor la Nationala, eu zic sa ne lase pentru ca sunt altii mai buni ca el.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează