INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Florin Andone, în culmea exasperării după retrogradarea cu Cordoba: ”Sînt sătul pînă peste cap"

Andone (dreapta) s-a luptat cu Dani Alves şi catalanii, dar Barca a spulberat Cordoba: 8-0 în Andaluzia // Foto: Guliver/GettyImages
Andone (dreapta) s-a luptat cu Dani Alves şi catalanii, dar Barca a spulberat Cordoba: 8-0 în Andaluzia // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 13 mai 2015 00:00

"Frustrarea personală m-a apăsat", şi-a explicat vîrful în vîrstă de 22 de ani reacţia vulcanică din week-end. "Sîntem demni de milă! Să se termine odată ca să nu ne mai facem de rîs", a strigat Florin Andone după 0-2 cu Granada.

Din 1935 nu s-a mai văzut o echipă în prima ligă spaniolă care să ia doar două puncte într-un retur întreg. După fix 80 de ani, Cordoba e urmaşa lui Arenas de Guecho! A început anul excelent, cîştigînd consecutiv în ianuarie la Granada (2-0, a) şi Rayo (1-0, d).

Apoi, de la startul părţii secunde a campionatului, andaluzii n-au mai reuşit decît două egaluri în 17 etape. Au schimbat şi antrenorul, a plecat Djukici, a venit Romero, dar jocul a rămas la fel de slab şi eşecurile au continuat în cascadă. Şi alb-verzii au retrogradat deja în Segunda!

"Să avem naibii altă atitudine"

Sîmbătă, după încă o înfrîngere, a 15-a din acest an, 0-2 la Granada, Florin Andone a fost ca o furtună la zona mixtă. "Ne-am făcut de rîs, nici nu am şutat la poartă. Să se termine odată, sîntem demni de milă", a erupt vîrful în vîrstă de 22 de ani, recent convocat la "naţională": "Să salvăm onoarea ultimelor două meciuri rămase. Sîntem slabi, dar măcar să avem naibii altă atitudine pe gazon. Să nu mai fim de rîsul Spaniei".

"Sînt furios pentru că joc oribil, nici o pasă nu sînt în stare să dau. La fel ca toată echipa. Sînt sătul pînă peste cap"
Florin Andone, atacant Cordoba

"Totul e îngropat"

Ieri, cînd andaluzii au deschis primul antrenament după 3 luni, ultraşii au protestat şi i-au insultat pe jucători pentru dezastrul din 2015. Pe toţi, mai puţin unul, Andone. "Fă ordine în vestiar, Florin", i-au cerut fanii, aplaudîndu-l. Unicul căruia i-au scandat numele.

La sfîrşit, "tricolorul" a explicat într-o conferinţă de presă explozia din week-end. "Frustrarea personală m-a apăsat", a spus atacantul, care a vrut să încheie conflictul: "Acum, totul e trecut şi îngropat".

Florin în Primera:

  • 18 meciuri
  • 5 goluri
  • 1 assist
  • 5 "galbene"
  • 1.344 de minute
  • 74,6 minute media pe meci
  • 7 partide integrale

120 de zileau trecut de la ultima victorie a Cordobei în Primera (1-0 cu Rayo în deplasare, pe 12 ianuarie)

15 înfrîngeria suferit Cordoba în ultimele 17 partide jucate în Primera (plus două egaluri, 1-1 cu La Coruna şi 0-0 cu Villarreal)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
cipinho79
cipinho79  •  13 Mai 2015, 10:17

probabil ultrasii aia erau romani si astfel a scapat Andone de fluieraturi...

benaflek
benaflek  •  13 Mai 2015, 09:31

asa ambitie si placere de a juca fotbal ca la baiatul asta eu sincer nu am vazut .poate cand isi cumpara unul din noi un artex si rupeam plasele in parcul moghioros .bravo pt entuzuasm

Vezi toate comentariile (2)
Comentează