INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

FOTO 90 de minute de emoții cu Luce la Zenit: "Viața mea se contopește în fotbal"

Startul meciului: antrenorul gândește jocul +5   FOTO
Startul meciului: antrenorul gândește jocul

Articol de - Publicat marti, 04 octombrie 2016 00:00

Mircea Lucescu a trăit un alt meci de intensitate maximă la Zenit, 4-2 în derbyul cu Spartak, după 1-1 și 2-2, dar nu se gândește la retragere: "Pentru mine, nu există limite".

La 71 de ani, Lucescu a luat-o de la capăt. Construiește din nou, la Zenit, și fiecare meci important e încărcat de tensiune și de evenimente extreme.

Momente de joc excelent urmate de perioade teribile, cu erori în apărare și greșeli majore de portar, goluri marcate în serie, dar și primite unul după altul.

Gafe de arbitraj, și împotriva lui, și pentru el. Duminică, în fața lui Spartak, a fost la fel: a fost egalat de două ori, înainte de a câștiga cu 4-2 și de a deveni lider în Rusia.

"Mi-am găsit echilibrul"

Rezistă inima lui Luce? Antrenorul zâmbește și taxează în același timp: "Te rog, nu mă mai întreba dacă mă gândesc la retragere. Cât timp sunt sănătos și am același entuziasm, sunt aici, în iarbă, implicat sută la sută".

Și afirmă: "Acum, după ce am trăit absolut totul în fotbal, mi-am găsit echilibrul. Viața mea se contopește în fotbal. Nu e nicio diferență între viața personală și meserie. Viața personală a devenit parte dintr-un întreg dedicat marii mele pasiuni".

Finalul? "Eu nu mă opresc. Pentru mine, nu există limite".

Două probleme și un jucător care ia toate grijile

A 3-a gafă în poartă

După greșeli uriașe, în urma cărora Zenit a primit goluri și cu Rostov, și cu Maccabi Tel Aviv, Lodîghin a trecut pe bancă. Lucescu l-a ținut rezervă două meciuri la rând în campionat, cu Rubin și Anji. Duminică, goalkeeperul în vârstă de 26 de ani a revenit în poartă și iar a gafat. Mingea l-a lovit în piept, i-a sărit în față și Spartak a făcut 1-1.

Prima reușită în 11 meciuri

La sfârșitul lui august, când Zenit a refuzat să-l cedeze pe Witsel la Juventus pentru 20 de milioane de euro, Lucescu spunea: "Axel e la fel de bun ca Pogba". Dar belgianul, afectat de pierderea transferului, a avut un start de sezon dificil: 10 meciuri în campionat și Europa League fără gol sau assist. Duminică, Witsel a reușit primul său gol!

9 goluri și 7 pase decisive

Mircea Lucescu are un singur jucător vital pentru Zenit: Giuliano! Brazilianul, transferat cu 7 milioane E de la Gremio în vară, a fost și acum omul meciului. Marcând și pasând decisiv! Mijlocașul ofensiv, 26 de ani, are 9 goluri și 7 assisturi în toate competițiile. Când el a punctat, Zenit a câștigat de fiecare dată. Fără reușitele sale, Luce a remizat.

2,8este media golurilor pe meci ale lui Zenit în acest sezon (37 de reușite în 13 partide în toate competițiile)

4 meciuri de infarct cu Zenit

Dată Competiție Meci Scor
12 august Campionat Rostov (a) 3-2, după 0-2
15 septembrie Europa League Maccabi TA (d) 4-3, după 0-3
25 septembrie Campionat Anji Mahacikala (d) 2-2, după 2-0
2 octombrie Campionat Spartak (a) 4-2, după 1-1 și 2-2

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
wwerko80
wwerko80  •  04 Octombrie 2016, 15:28

Spartak a dat 2 goluri, cum de nu a facut arbitru nici macar 1 greseala? In 90 de minute? Sau totul e perfect ca echipa lui a castigat? Arbitrul face gafe numai cand pierde atat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează