INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Genunchi de cristal » A şasea accidentare gravă pentru cel mai bun stranier

Ștefan Radu (dreapta) ratează derbyul capitolin din 22 septembrie și mare parte din meciurile din grupele  Europa League +2   FOTO
Ștefan Radu (dreapta) ratează derbyul capitolin din 22 septembrie și mare parte din meciurile din grupele Europa League

Articol de - Publicat vineri, 06 septembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 06 septembrie 2013 09:41

Abia ajuns căpitan la Lazio, fundaşul român a suferit miercuri o ruptură a ligamentului colateral medial la genunchiul stîng. Aceeaşi leziune pentru care s-a operat la dreptul în iulie 2012.

Circuitul de montagne-russe continuă pentru Ştefan Radu, cu o nouă prăbuşire de la mare înălţime! După finalul excelent de sezon, încununat de cîştigarea Cupei Italiei în derbyul cu Roma, şi o mare împlinire în plan personal (a devenit tată de gemeni în mai), fostul dinamovist s-a rupt iarăşi. Tocmai cînd unicul nostru titular din Serie A ajunsese căpitan, trebuie să ia o pauză de minimum două luni!

20 de zile în ghips
RMN-ul făcut ieri la clinica Padeia i-a dat un diagnostic nemilos. "Radu a suferit o leziune de gradul 1-2 a ligamentului intern de la genunchiul stîng. I-am aplicat un ghips în răşină, iar genunchiul va fi imobilizat flexat la 30 de grade. Peste 20 de zile îl va scoate, după care va trece la fizioterapie.

Cum tonusul muscular va scădea mult, nu va reintra mai devreme de 8 săptămîni. Dar nu ştiu dacă atunci se va putea pregăti cu prima echipă sau separat", a anunţat ieri specialistul ortoped Stefano Lovati.

Lovit de un coleg
Fundaşul de 26 de ani, care a renunţat la echipa naţională, fusese integralist în primele două etape ale noii stagiuni. Era în formă, însă s-a lovit la antrenamentul de miercuri după-amiază cu un coleg. "A intrat moale în duel, fără forţă, şi piciorul s-a torsionat", explică medicul lazial Stefano Salvatori.

Cel mai expus ligament
Este o leziune care apare cînd mişcarea gambei e forţată spre celălalt genunchi. O lovitură pe partea externă a genunchiului, primită în timp ce talpa e fixată pe sol, se poate solda cu ruperea ligamentului. Se acumulează lichid şi sînge în articulatie, iar genunchiul se umflă şi devine instabil.

Înlocuit pe lista UEFA?
Antrenorul Petkovici primeşte o grea lovitură prin pierderea lui Radu. Lazio nu l-a trecut pe lista de Europa League pe brazilianul Vinicius, dublura sa ca fundaş stînga, dar va încerca să ceară la UEFA să-l substituie pe român.

"Nu ştiu dacă ne permite regulamentul şi nu ştiu dacă Ştefan va mai putea juca în grupe. Clubul va lua decizia oportună", a declarat ieri medicul lazial Stefano Salvatori.

Ştefan Radu: 6 accidentări grave
- Decembrie 2010 - leziune a meniscului şi inflamaţie a ligamentului colateral medial la genunchiul drept, urmată de o operaţie de meniscectomie parţială artroscopică. A lipsit 5 săptămîni
- Aprilie 2011 - fractura vertebrelor lombare L2 şi L3. A stat pe tuşă 6 săptămîni
- Iulie 2012 - ruptură a ligamentului colateral medial la genunchiul drept, ce l-a ţinut pe tuşă două luni în prima parte a anului. Trei luni de pauză
- Septembrie 2012 - probleme musculare cronice. A urmat o terapie specială şi a revenit după două luni şi jumătate
- Mai 2013 - fractură de sept nazal. A reintrat cu mască de protecţie şi a cîştigat finala Cupei Italiei
- Septembrie 2013 - ruptură a ligamentului colateral medial la genunchiul stîng. Cel puţin două luni out!

"Ştefan e foarte supărat. Din fericire, meniscul n-a fost afectat. Nu este nevoie acum de o intervenţie chirurgicală, nici la ligament, nici pentru menisc" (Stefano Salvatori, medic Lazio)

3 goluri şi opt pase decisive a reuşit Ştefan Radu în 160 de meciuri pentru Lazio în toate competiţiile

1,4 milioane de euro e salariul anual pe care-l primeşte fundaşul român, ce are contract pînă în iunie 2016

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
vallym
vallym  •  12 Septembrie 2013, 20:56

cand acest jucator venea la nationala, marele piturca folosea toti amaratii de stelisti sau petarde de alde goian chichirichi sau alte trompete cu miros de oaie...e normal atunci sa nu mai vina, iar daca nici Lazio nu e echipa in Italia, atunci sa vad care echipa din Ro ii face fata...desteptlor

dash.berlin
dash.berlin  •  10 Septembrie 2013, 00:00

asta nu mai e fotbalist de acum inainte.

luciano86
luciano86  •  06 Septembrie 2013, 12:05

Cel mai bun stranier la ora actuala ramane MAXIM de la Stuttgart. Ramane de vazut daca Chiriches va confirma...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează