INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FENERBAHCE - GALATASARAY 0-0

Hagi a debutat la Galatasaray remizînd pe terenul lui Fenerbahce » Punct curajos

Articol de GSP - Publicat luni, 25 octombrie 2010 00:00

Cu numai două antrenamente cu Gică pe bancă, trupa Cim Bom a evoluat dezinvolt, irosind marile şanse ale derbyului.

Timpul nu a avut răbdare cu Gică Hagi. Joi s-a înţeles cu oficialii lui Galatasaray, vineri a semnat contractul şi a fost prezentat oficial, iar aseară a şi debutat în costumul Cim Bom. Şi nu oricum, ci într-un derby pe terenul marei rivale, Fenerbahce.

Ambianţa impresionantă, la care a contribuit şi imnul gazdelor cîntat de întregul stadion arhiplin, nu a lăsat urme. Deşi n-a avut decît două antrenamente cu Hagi, Galata s-a comportat foarte bine. A jucat cu tupeu, a combinat dezinvolt, a impus o dinamică rapidă. Jocul articulat a făcut ca echipa să arate ca o maşinărie bine unsă.

În asemenea condiţii, roş-galbenii au ajuns mai cu folos în careul advers. În 20 de minute, îşi trecuseră deja în cont trei ocazii importante. Două le-a ratat columbianul Pino (4,11), prima dată Gokhan Gonul respingînd mingea de pe linia porţii, iar pe cealaltă Neill, cu un voleu formidabil blocat greu de Volkan. Pînă la pauză, a urmat multă luptă, cu puţine emoţii şi cîţiva nervi.

Un pas înapoi
Galata a ieşit schimbată de la vestiare. Forţată de insistenţa Fenerului, în creştere, a făcut brusc un pas înapoi, devenind mai prudentă. Cum galben-negrii şi-au arătat colţii, Hagi şi ai lui au tremurat de cîteva ori, în special la pătrunderile pe stînga ale lui Niang şi Stoch.

Altă situaţie spre final. Profitînd de oboseala adversarilor, trupa Cim Bom a îndrăznit din nou tare. Pino chiar era să dea lovitura, în minutul 90, însă a tras în plasa laterală. S-a terminat 0-0, motiv pentru Hagi să bifeze deja un reper: primul egal al Galatei în actuala stagiune.

4 noutăţi a adus Hagi faţă de precedentul meci al Galatei (2-4 cu Ankaragucu): Aykut, Neill, Elano şi Cana

FENERBAHCE - GALATASARAY    0-0
FENERBAHCE: Volkan - Gokhan Gonul, Lugano, Yobo, Caner - Dia (73 Kazim-Kazim), Emre, Mehmet Topuz, Stoch - Alex (70 Semih) - Niang. Antr. A. Kocaman

GALATASARAY: Aykut - Sabri, Servet, Neill, Hakan Balta - Elano (76 Emre Colak), Ayhan, Mustafa Sarp, Cana (65 Serkan Kurtuluş), Misimovici (55 Bariş Ozbek) - Pino. Antr. G. Hagi
A arbitrat Bulent Yildirim
Clasament: 1. Bursa 23p, 2. Trabzon 20p, 3. Fenerbahce 17p... 7. Beşiktaş 13p... 9. Galatasaray 13p.

11 ani de neputinţă
Galatasaray a confirmat aseară că suferă de un complex "Şukru Saracoglu". De 11 ani nu au mai cîştigat roş-albii în fieful lui Fenerbahce. Ultimul lor succes acolo s-a consemnat pe 22 decembrie 1999, scor 2-1. Cu Gică Popescu pe teren, nu şi cu Gică Hagi, Cim Bom a înscris prin Marcio şi Hasan Şaş, în timp ce reuşita gazdelor o semnase Viorel Moldovan. În acel duel a jucat şi actualul antrenor al Fenerului, Aykut Kocaman. (Beniamin Osman)

Vizat de laser
Spre finalul primei reprize, în timp ce urmărea disputa în picioare, Gică Hagi a fost ţintit de un laser lansat de suporterii lui Fenerbahce. Antrenorul Galatei nu a părut deranjat de ce se întîmpla, deşi raza i s-a plimbat şi pe faţă, şi a continuat să fie concentrat numai pe meci.

Premieră TV
Transmis în Turcia de Lig TV, derbyul a beneficiat de o noutate importantă: s-au oferit imagini prin intermediul unei Spider-cam, o cameră mobilă care se plimbă deasupra gazonului, în special în zona centrală. Meciului i-au mai fost alocate 18 camere HD, plus două pe fiecare antrenor şi încă una rezervată tribunei oficiale. (Beniamin Osman)

PSV, 10-0 cu Feyenoord
EŞEC ISTORIC. Umilinţă fără precedent pentru Feyenoord. Echipa din Rotterdam a pierdut ieri cu 10-0 meciul cu PSV, la Eindhoven, cea mai mare înfrîngere din istoria sa de 102 ani. Precedentul record data din 18 septembrie 1983, 2-8 cu Ajax. La rezultatul de pe "Philips" a contribuit şi mijlocaşul oaspete Leerdam, eliminat în minutul 34, la doar 1-0. Eşecul suferit de Feyenoord poate duce la separarea de antrenorul Martin Been, mai ales că roş-albii se găsesc abia pe locul 16, cu numai 8 puncte după 10 etape disputate în campionatul olandez. (Constantin Popescu)

Cine înscrie mai mult?
SPANIA. Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo parcă fac întrecere pentru a da cît mai multe goluri. Starul Barcelonei a mutat primul: "dublă" la Zaragoza (2-0) prin care a ajuns la 12 reuşite în 11 partide stagionale. Portughezul nu a rămas dator şi a replicat în forţă, din 5 şuturi înscriind de patru ori pentru Real (6-1 cu Santander), o premieră în cariera lui. Ronaldo are 13 goluri (11 în ultimele trei săptămîni) în 13 meciuri şi a intrat în istoria "blanco": nimeni nu a mai înscris vreodată de 44 de ori în numai 46 de jocuri. Ultimul "careu" în Spania fusese realizat în noiembrie 2008, autori Higuain şi Eto'o.

Au dat "tun" la Manchester
ANGLIA. Arsenal a urcat pe locul 2, la egalitate de puncte cu cele două echipe din Manchester, după succesul de pe terenul lui City (3-0). Profitînd că adversarul a evoluat în zece din minutul 5 (eliminat Boyata), "tunarii" au condus jocul, marcînd prin Nasri. Putea fi 2-0 la pauză, dacă Fabregas nu rata penaltyul scos tot de el (40). Verdictul nu s-a amînat decît pînă la mijlocul părţii secunde. Song l-a executat pe Hart, iar în final Bendtner a închis recitalul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
max_24
max_24  •  25 Octombrie 2010, 10:44

FELICITARI DL HAGI, POATE FI CONSIDERAT UN START BUN . SPER SA CASTIGI CAT MAI MULTE MECIURI SI LA SFARSITUL SEZONULUI SA FII PE LOCUL 1. IAR LA ANUL SA JOCI IN C.L.MULTA BAFTA IN CONTINUAE

gunner.alex
gunner.alex  •  25 Octombrie 2010, 09:06

Trei fotbalisti, trei epoci diferite. Trei cariere impozante care au la baza spiritul de fair play: 1619 de meciuri in campionat si niciun galben primit. detalii pe istoriafotb alului.com

imperator
imperator  •  25 Octombrie 2010, 06:11

da chiar vroiam sa sun si eu,,turcii pun Spider-cam,,si amaratii astia nici macar fluent nu circula imaginile.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează