INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA / ISTANBUL BB - GALATASARAY 3-1

Hagi, Bogdan Stancu şi Culio, puşi la zid de preşedintele Galatei » Ţinuţi şase ore şi jumătate în şedinţă

Articol de - Publicat luni, 28 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 februarie 2011 14:17

Patronul clubului le-a spus jucătorilor şi antrenorilor că va tăia în carne vie dacă nu aduc Cupa Turciei în muzeul clubului


Fanii lui Galatasaray şi-au manifestat nemulţumirea încă din timpul meciului pierdut sîmbătă în faţa modestei Buyuksehir (1-3): "Hagi pleacă, noi rămînem!". Ieri a fost rîndul preşedintelui Adnan Polat să măture pe jos cu "Regele" şi cu jucătorii săi. Ziarele apărute în această dimineaţă la Istanbul relatează despre o şedinţă de criză maraton, nu mai puţin de 6 ore şi jumătate, ţinută în sala de mese a cantonamentului de la Florya.

Potrivit cotidianului Star, Polat i-a convocat separat pe jucători, printre care se aflau şi Culio, şi Bogdan Stancu, şi a tunat: "Vă felicit pe toţi pentru că aţi devenit cea mai slabă echipă din istoria Galatei. Asta e recompensa pentru toate eforturile făcute? Să vă fie ruşine! Printre voi se află unii care parcă au fost obligaţi să iasă pe teren. Noi ştim să le luăm tricoul celor care nu îl merită. O să vedeţi. Ori aduceţi Cupa Turciei în muzeul clubului, ori suferiţi cu toţii consecinţele".

După ce a terminat cu jucătorii, Polat i-a luat în primire pe Hagi şi pe secundul său, Tugay Kerimoglu. "Preşedintele i-a explicat antrenorului ce greşeli a făcut şi i-a spus că soarta sa depinde depinde de cîştigarea Cupei Turciei", a dezvăluit Star. Primul meci de a fi sau a nu mai fi pe banca Cim Bom îl aştepată pe "Rege" chiar miercuri, în manşa secundă a "sferturilor" competiţiei, cu Gaziantepspor. În tur, Galatasaray a pierdut cu 3-2.

CRITICILE PREŞEDINTELUI POLAT

La Adresa lui Stancu: "Tu şutezi din orice poziţie. Nu te uiţi nici în stînga, nici în dreapta. Nu te uiţi dacă un coleg se află într-o poziţie mai bună, ca să-i pasezi"

La adresa lui Culio: "Hagi a spus despre tine că valorezi cît zece Misimovici. Dar tu te gîndeşti doar să şutezi la poartă. Mai joacă puţin şi pentru echipă"

7 înfrîngeri, faţă de numai 6 victorii, plus două remize a înregistrat Galata de la sosirea lui Gică Hagi pe bancă

10 e locul pe care se află Galatasaray în campionatul Turciei după 23 de etape, la 19 puncte de liderul Fenerbahce

CITEŞTE MAI MULTE ŞTIRI DIN FOTBALUL INTERNAŢIONAL AICI!

Hagi a adus Galatei ultima Cupă a Turciei. Apoi a fost demis

Cu tehnicianul român pe bancă, Cim Bom a desfiinţat-o pe rivala Fenerbahce în finala din 11 mai 2005: 5-1. Postul şi l-a pierdut însă cîteva zile mai tîrziu, după ce-a ratat titlul în faţa aceluiaşi adversar

Competiţia care acum îi va decide lui Gică Hagi soarta pe banca Galatei i-a adus în trecut satisfacţia primului şi singurului trofeu dobîndit ca antrenor. Pe 11 mai 2005, cu "Regele" pe bancă, Cim Bom şi-a adjudecat Cupa Turciei la capătul unei finale în care a spulberat-o efectiv pe marea rivală Fenerbahce: 5-1.

La vremea respectivă, însă, tehnicianul român avea la dispoziţie un lot mult mai valoros decît cel de astăzi. Printre vedetele de atunci se numărau Ribery, Rigobert Song, Mondragon, Ayhan, Flavio Conceicao, Necati şi Hakan Şukur. Dintre jucătorii de atunci, în lotul de acum se mai regăsesc doar Ayhan şi Sabri, care în acea finală a fost rezervă.

Trofeul cucerit în 2005, ultimul în această întrecere cucerit de Galata, nu i-a ajutat lui Hagi să rămînă şi în sezonul următor pe bancă. Pentru că a ratat titlul în faţa aceleiaşi Fenerbahce, conducerea de atunci a clubului l-a înlocuit cu Fatih Terim.

14 Cupe ale Turciei are Galatasaray în palmares. Record în Turcia!

Galatasaray joacă returul "sferturilor" de finală în Cupa Turciei cu Gaziantepspor miercuri, de la ora 20:30. În tur, echipa lui Hagi a pierdut pe propriul teren, scor 2-3. Partida va fi transmisă de televiziunea sportro şi liveSCORE pe GSP.RO.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
alynpana
alynpana  •  01 Martie 2011, 08:18

imi pare rau de Hagi...nu pot sa cred ,cum poate sa aiba chiar atat de mult ghinion.Nu se pune in discutie calitatea lui de om sau de antrenor.Insa parerea mea e ca mai bine se ocupa de scoala lui de fotbal.Acolo la Constanta chiar ca face o treaba buna.Si asa nu ar mai fii obligat sa indure umilintele jegurilor astora de turcaletzi.Ce repede se uita ce a facut Regele pentru ei si pentru fotbalul turc...!!!

celofan5
celofan5  •  28 Februarie 2011, 12:57

Hagi mai are de lucrat acolo la Galata. Footballidentity - cel mai captivant joc online > devino fotbalist, manager sau jurnalist intr-un joc in care jocul in echipa, tactica si calitatea de om este ceea ce conteaza forum.footballidentity.com

submarina
submarina  •  28 Februarie 2011, 12:03

Cred ca doar o minune il mai poate salva de la demitere, mare pacat...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează