INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOȚIA

Ianis Hagi are concurență serioasă la Rangers » Cu cine se va lupta pentru un loc în echipa lui Steven Gerrard

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 ianuarie 2020 10:10

Ianis Hagi (21 de ani) va efectua astăzi vizita medicală la Glasgow Rangers. Internaționalul român va fi împrumutat de la Genk, cu o opțiune de cumpărare în vară în valoare de 5 milioane de euro. 

Va fi titular Ianis la Rangers? Steven Gerrard folosește un sistem 4-3-3 la Rangers. În centrul atacului, Gerrard se bazează pe Alfredo Morelos și pe experimentatul Jermain Defoe. 

Pentru poziția de aripă stânga este înghesuială mare. Titular de drept este Ryan Kent, fotbalistul transferat pe 7,2 milioane de euro, dar acolo pot evolua și Jordan Jones, Jake Hastie, Glenn Middleton sau Brandon Baker.  

Ianis are șanse mult mai mari în flancul drept al atacului. În sezonul actual, Gerrard a utilizat acolo doi fotbaliști, pe nigerianul Joe Aribo (24 de ani) și englezul Sheyi Ojo (22 de ani), fotbalist împrumutat până în vară de la Liverpool. Cei doi nu trec prin cel mai prolific sezon. Aribo a marcat două goluri în cele 20 de apariții, în timp ce Ojo a punctat o singură dată în 18 meciuri. 

Rangers, 104 trofee câștigate!

Ianis Hagi va semna cu cel mai important club din carieră. Glasgow Rangers este una dintre cele mai titrate echipe ale Europei, cu 54 de titluri de campioană în Scoția, 33 de Cupe și 27 de Cupe ale Ligii Scoției. Formația de pe Ibrox Stadium, legendarul stadion de 50.000 de locuri, a obținut și un trofeu european, Cupa UEFA, în sezonul 1971/1972. 

Rangers a renăscut ca Pasărea Phoenix sub comanda lui Steven Gerrard. Retrogradată în 2020 în al patrulea eșalon al Scoției, din cauza problemelor financiare, „protestanții” au reajuns pe prima scenă și luptă în acest sezon de la egal la egal cu rivala istorică Celtic. 

În acest sezon, Rangers a obținut calificarea în „șaisprezecimile” Europa League, acolo unde va înfrunta Braga. În competiția internă ocupă locul secund, la 5 puncte de liderul Celtic și cu un meci mai puțin disputat. 

Lotul lui Glasgow Rangers este cotat la 46,20 milioane de euro, cel mai valoros fotbalist fiind atacantul columbian Alfredo Morelos, 7,5 milioane de euro. E urmat de căpitanul James Tavernier, 6 milioane de euro, și extrema Ryan Kent, 4,5 milioane de euro. 

90.800.000 de euroeste valoarea lotului lui Genk, conform transfermarkt.de

VIDEO // Atmosferă fantastică la meciurile de acasă

Vezi și: 

IANIS HAGI LA RANGERS // VIDEO Ianis, luat la ochi! Detaliul observat de un fan la sosirea românului în Scoția: „Să-i spună cineva să renunțe la asta!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (10)
klauz
klauz  •  31 Ianuarie 2020, 20:31

De la primul antrenament, toti scotienii o sa se convinga ca Ianix Hagi e paralel cu fotbalul. Nici macar nu poate suta cand mingea ruleaza, a dat numai pe langa minge in Belgia. O catastrofa amabalata intr-o invelitoare mincinoasa. Ramane cum am styabilit: frecat banca apoi tribune, nici macar in lot!

deusdat
deusdat  •  31 Ianuarie 2020, 14:49

În Scoția campionatul e mult mai slab ca în Belgia, nu contează decât Celtic și Rangers, restul sunt echipe de nivelul lui Sepsi sau Dinamo. Dacă e titular, Ianis o să aibă viață ușoară. Dar n-o să fie. Cu cât se întoarce mai repede în România, cu atât o să fie mai bine pentru el.

244249106025670
Andrei VG  •  31 Ianuarie 2020, 13:35

Daca au fost retrogradati in 2020, si au reusit intr-o luna promovarea de 3 ori, chiar ca sunt echipa de top.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează