INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Sfatul care merită înrămat și arătat fiecărui fotbalist român » Iosif Rotariu: „Asta trebuie să înțeleagă! Restul sunt alibiuri ale jucătorilor slabi”

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 februarie 2022 13:41 / Actualizat vineri, 11 februarie 2022 15:42

Iosif Rotariu (54 de ani) a fost invitat în această dimineață la GSP LIVE.

Fost internațional a vorbit despre transferul său la Steaua, în 1986: cum s-a impus la 24 de ani într-o echipă plină de superfotbaliști, cum a reușit să facă față presiunii și cum a trecut peste faptul că nu era titular.

Cât costă închirierea stadionului Steaua? Răspunsul primit de GSP de la CSA » Comparație incredibilă cu Arena Națională
ROMÂNIA
Cât costă închirierea stadionului Steaua? Răspunsul primit de GSP de la CSA » Comparație incredibilă cu Arena Națională

VIDEO Cum s-a impus Iosif Rotariu după transferul la Steaua: „Eram realist, încercam să mă pregătesc din ce în ce mai mult”

„Eu, de la început, m-am analizat. Am analizat și valoarea echipei și eram realist. Nu aveam cum să intru. În locul cui? M-am pregătit și mai mult și îmi așteptam șansa. Jucam pe orice poziție mă punea antrenorul și am avut un randament bun. Deși eram mijlocaș central, am jucat fundaș stânga sau mijlocaș stânga. Am încercat să mă acomodez. 

Nu m-am gândit că antrenorul are ceva cu mine. Mă analizam și vedeam ce colegi jucau. Era aproape imposibil să intru de la început într-o echipă care câștigase Cupa Campionilor. Doar un jucător care nu se analizează și nu e corect cu el poate găsi scuze și poate spune că antrenorul sau colegii au ceva cu el. Sunt alibiuri care țin de jucătorii slabi.

Jucătorii puternici, care vor să devină campioni, nu găsesc scuze. Jucătorii trebuie să muncească mult și să fie corecți cu ei. Într-un final, vor ajunge să joace și să fie campioni. Dar asta doar dacă ești corect cu tine”, a declarat Iosif Rotariu la GSP LIVE.

După ce moderatorul GSP LIVE i-a spus că povestea sa ar putea fi un exemplu pentru tinerii români care se transferă în străinătate, Rotariu a continuat.

„Trebuie să înțelegem un lucru. Când te transferi din campionatul intern, unde ritmul de joc e la un nivel mediu spre slab, și mergi într-un alt campionat, în care există un alt ritm de joc și sunt jucători de altă valoare, trebuie să muncești de două ori mai mult decât ei. Trebuie să accepți că alții sunt mai buni ca tine și că trebuie să muncești mai mult ca să ajungi la nivelul lor.

Dacă nu conștientizezi asta și ai impresia că cineva are ceva cu tine, e clar că nu vei reuși să te ridici la nivelul la care crezi că ești. Nu poți compara campionatul intern cu ce e în străinătate, unde jucătorii sunt mai valoroși și mai bine pregătiți ca tine. Dacă nu înțelegi și dai vina pe alții, nu vei ieși din impasul în care ești”, a adăugat fostul jucător.

Citește și:

Cine ar putea fi noul investitor din Liga 1: a fost măturător și a ajuns „Regele locuințelor” » A vrut să bage bani la CFR și FC Brașov și a fost invitat să cumpere Dinamo

EXCLUSIV Nicolae Badea nu-l iartă pe Iuliu Mureșan: „A spus că nu pot să fiu decât cel mult un consultant”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (9)
753720451412471
Andrei Ionescu  •  11 Februarie 2022, 22:08

E f corect ce spune Rotariu! La noi antrenorii începând de la juniorii mici in sus nu insistă pe dezvoltare fizică, forță și viteză. Ai noștri fac balet cu mingea in teren. Se fac la antrenamente sprinturi multe, ruperi de ritm, etc căci pe teren la meciurile din Liga 1 nu vad așa CEVA. Sunt ai noștri în stare să fugă pe teren cu adversarul in cârcă? NU . ENGLEZII POT FACE ASTA. Stim ca niciun fotbalist român nu joacă la echipele mari din Europa. Găsim multi fotbaliști din spațiul Iugoslav la echipele mari din Europa,la Real, Barcelona, City,Liverpool, etc

dobrin
dobrin  •  11 Februarie 2022, 20:06
Postat de Baba Novac pe 11 Februarie 2022, 15:52

foarte bune sfaturi si logica Roti. era bine daca i le ziceai si la nepot. il dadeai si tu o bere cand facea baiatul 14 ani, sa te tina minte ca unchiul care i-a dat prima bere din viata, si ii explicai cum poate ajunge fotbalist, ca sa nu ajunga mascarici. oh well...to late...

Asta cu berea e ca in bancul ala cand mama voia sa aiba o discutie cu fiica despre cele lumesti si fiica ii raspunde: Da mama, ce vrei sa stii?

brentford
brentford  •  11 Februarie 2022, 17:18
Postat de laur_gr pe 11 Februarie 2022, 16:14

Ar trebuie sa fie intervievati mai des fostii fotbalisti ca Rotariu, de la care avem toti ce invata, mai ales fotbalistii de azi ar avea ce invata.

Amice,omul stie despre ce vorbeste. Problema e alta. Cine il asculta? Da,noi astia de inrosim forumul GSPeste si cam atat. Uiti ca Meme lauda un fotbalist ca se uita la tv la meciuri din Premier League? Ca nu e ca toti ceilalti calare pe PlayStation non stop? Am ajuns sa laudam sportivii ca sunt pasionati de sportul pe care il practica. Cui sa-i ceri sa asculte de un profesionist care a fost temelie pe la toate echipele la care a jucat? Mai cunoastem si alti fotbaliatori care intrau in direct la capatos la miezul noptii. Cand ies astia la interviul de dupa meci si deschid gura zici ca-i miauna pisica lu' Kurt Zouma

Vezi toate comentariile (9)
Comentează