INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PREZENTARE

FOTO Un fost dinamovist, numit manager sportiv la un club de primă ligă din Europa: „Responsabilitatea transferurilor va fi doar a lui!”

Marius Niculae (36 de ani), fostul conducător al lui Dinamo, a fost numit manager sportiv la Vejle Boldklub, în prima ligă din Danemarca.
Marius Niculae (36 de ani), fostul conducător al lui Dinamo, a fost numit manager sportiv la Vejle Boldklub, în prima ligă din Danemarca.

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 decembrie 2021 16:04 / Actualizat vineri, 10 decembrie 2021 16:26

Marius Nicolae (36 de ani), fostul conducător al lui Dinamo, a fost numit manager sportiv la Vejle Boldklub, în prima ligă din Danemarca. 

Vejle Boldklub este un club de tradiție al fotbalului danez, înființat în urmă cu 130 de ani și cu 5 titluri de campioană în palmares, ultimul în 1984. Din 2016, formația a fost preluată de omul de afaceri moldovean Vejle Boldklub Andrew Zolotko. Acesta l-a instalat antrenor pe Costel Gâlcă, în 2019, iar acum a început colaborarea cu alt român, Marius Nicolae.

Fostul conducător dinamovist va avea mână liberă în ceea ce privește transferurile la noua echipă, susține Zolotko.

Marius Nicolae, manager sportiv la Vejle

Andrew Zolotko a explicat care va fi misiunea lui Marius Nicolae la Vejle: „Ultima perioadă de transferuri ne-a arătat că e nevoie de o schimbare la club. Îmi asum această responsabilitate. Am discutat în ultimele luni și am pus pe hârtie mai multe variante prin care putem progresa. 

Îl cunosc foarte bine pe Marius și știu că în el vom avea un manager sportiv care cunoaște toate fețele fenomenului numit fotbal. Această colaborare trebuie să ne deschidă noi oportunități pe piața de mercato. Asta înseamnă și că noi, cei din patronat, putem scăpa de o muncă în plus. Reponsabilitatea transferurilor va fi în totalitate a lui”. 

Un fost dinamovist, numit manager sportiv la un club de primă ligă din Europa: „Responsabilitatea transferurilor va fi doar a lui!”
Marius Nicolae, prezentat la Vejle, în Danemarca

Marius Nicolae, misiune dificilă în Danemarca

După 17 etape scurse din actuala stagiune, Vejle ocupă ultima poziție în prima ligă din Danemarca. Misiunea lui Nicolae va fi una extrem de complicată.

„Sunt fericit să fiu aici. Am interacționat de-a lungul anilor cu mai multe persoane din anturajul lui Vejle. Pe termen scurt, obiectivul nostru este să supraviețuim în prima ligă. Mai departe, avem nevoie de un echilibru la echipă. Trebuie să găsim rapid jucători, trebuie să facem alegeri mai inspirate. 

Asta nu se poate întâmpla de pe o zi pe alta. Știu că vor fi fani care se vor întreba ce caută un manager din România în fotbalul scandinav, în Danemarca. Le spun doar că responsabilitatea mea va fi să pun în aplicare strategia dorită de conducere. Sunt nerăbdător să lucrez cu staff-ul echipei”, a spus Nicolae, pentru site-ul oficial al lui Vejle. 

Citește și alte știri din fotbalul european: 

VIDEO Mai rău ca in Liga 1 » Gafă incredibilă a arbitrilor în Conference League: cum a fost anulat un gol

Un manager de top șochează, după ce a căzut în Conference League: „Sincer, nici măcar nu știu ce este competiția asta”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează