INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA / ODESSA - ŞAHTIOR 0-1

Mircea Lucescu bate şi e lider detaşat » Şahtior a depăşit pasa proastă

Lucescu se poate scutura de griji: e din nou lider în Ucraina
Lucescu se poate scutura de griji: e din nou lider în Ucraina

Articol de - Publicat miercuri, 04 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 04 decembrie 2013 11:00

Chiar şi cu 3 înfrîngeri, Mircea Lucescu poate cuceri al 8-lea titlu cu Şahtior, al 5-lea consecutiv. Are 5 puncte avans faţă de locul 2.

După un week-end în care principalele adversare, Metalist (1-1 cu Iliciveţ) şi Dnepr (0-3 cu Zoria), şi-au pus singure piedică, Şahtior a profitat, învingînd la Odessa o echipă care nu pierduse nici un meci pe teren propriu în actualul campionat, cu cea mai bună apărare din Ucraina. Dar pe care Lucescu o bătuse deja de patru ori în 2013: 3-0 în returul trecut, 3-0 în finala Cupei, 3-1 în Supercupă şi 1-0 în tur, la Doneţk.

Aseară, a înscris golul victoriei după o schemă repetată insistent în acest meci. Corner pe scurt, deviere pentru Luiz Adriano, care a reluat în plasă din faţa porţii: 0-1.

Şahtior, trei eşecuri în Ucraina, are 41 de puncte. Cinci mai mult decît Dinamo Kiev, 6 peste Metalist şi 7 peste Dnepr. Ultimele două (fiecare cu două restanţe) se întîlnesc azi, la Dnepropetrovsk. Meci ce se reia de la 2-1 pentru Dnepr, după ce, pe 6 octombrie, a fost întrerupt la pauză din cauza căderii nocturnei.

"Eu să fiu selecţioner al României cu Gică Popescu preşedinte al federaţiei? Niciodată să nu spui niciodată" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior, aseară, la Dolce Sport)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  04 Decembrie 2013, 11:01

Cred ca nu o sa se califice in optim,ile C.L.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează