INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

UPDATE / FOTO Moruțan a fost vândut de Galatasaray » Prima imagine în tricoul noii echipe

FOTO: Instagram @morutan.olimpiu
FOTO: Instagram @morutan.olimpiu

Articol de - Publicat luni, 21 august 2023 00:33 / Actualizat luni, 21 august 2023 08:56

Olimpiu Moruțan a semnat cu Ankaragucu un contract pe 3 ani, cu opțiune pentru unul suplimentar. Iar Galatasaray va avea inclusiv o opțiune de răscumpărare a internaționalului român în vârstă de 24 de ani.

Ankaragucu a fost ultima înscrisă pe lista echipelor interesate de Olimpiu Moruțan, dar a trecut prima „linia de sosire”. Cotidianul Star, care apare la Istanbul, dezvăluie că gruparea din capitala administrativă a Turciei s-a înțeles „în toate privințele” cu Galatasaray și că „a adus transferul în faza semnării contractului”.

UPDATE ora 00:30. Moruțan, prima imagine în tricoul lui Ankaragucu

Moruțan a semnat cu Ankaraguku și a postat pe contul personal de Instagram prima imagine în tricoul noii echipe. 

Moruțan a fost vândut de Galatasaray » Prima imagine în tricoul noii echipe
FOTO: Instagram @morutan.olimpiu

Galatasaray îl poate răscumpăra pe Moruțan

Star dezvăluie că internaționalul român și Ankaragucu „vor parafa în scurt timp un acord pe 3 ani, cu opțiune pe unul suplimentar. În înțelegerea intervenită între cluburi, Galatasaray și-a asigurat o clauză potrivit căreia va încasa 20 la sută dintr-un viitor transfer și o opțiune de răscumpărare a mijlocașului în vârstă de 24 de ani".

Moruțan a fost la un pas să se întoarcă la Pisa

Pisa, la care Moruțan a fost împrumutat sezonul trecut, ajunsese la un acord cu Galatasaray când a intervenit clubul din Ankara. Acceptase să plătească 1,5 milioane de euro pentru un împrumut pe un sezon și avea opțiune de a-l achiziționa definitiv cu încă 2,5 milioane de euro, vara viitoare. 

O opțiune care se putea transforma chiar în obligație, în funcție de anumite clauze din contract. Cu tot cu bonusuri, suma de transfer ar fi ajuns la aproape 5 milioane de euro.

4,2milioane de euro a plătit Galataray în 2021, pentru a-l lua pe Moruțan de la FCSB. Are o cotă de piață de 4,5 milioane de euro

Okan Buruk a vrut inițial să-l păstreze pe Moruțan

Moruțan a efectuat perioada de pregătire la Galatasaray, sub comanda lui Okan Buruk. Antrenorul se declarase mulțumit de evoluțiile românului, în amicale, și părea decis să-l păstreze. Dar campioana și-a atins anumite ținte pe piața transferurilor și s-a răzgândit. 

Bari, Pisa, Pendikspor și Konyaspor au luat legătura imediat cu Galata, dispusă să-l împrumute, numai că Ankaragucu, ultima apărută la masa negocierilor, a fost cea care a câștigat. Singura necunoscută: prețul transferului. 

Citește și alte știri despre stranieri: 

Val de susținere pentru Ianis Hagi, după ce românul s-a plâns că nu joacă la Rangers: „Să-i dea băiatului șansa de a arăta de ce e capabil”

„Prea fragezi pentru Serie A” » Ce notă a luat Radu Drăgușin după dezastrul cu Fiorentina

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
laurkro
laurkro  •  21 August 2023, 19:49
Postat de dobrin pe 21 August 2023, 01:01

Daca nu a fost vandut, atunci ce face in tricoul ala?

Când am scris eu comentariul ăla, altceva era prezentat in “articolul” de mai sus. Nu existau nici acele fotografii. Dacă citești comentariile celorlalți, vei realiza asta.

tristan
tristan  •  21 August 2023, 15:55
Postat de emil1986 pe 21 August 2023, 13:50

A 'scapat' pe bani, bani buni. Daca n-avea valoare il lasau liber de contract. Morutan e un jucator decent. Doar prostii cred altceva.

Corect

emil1986
emil1986  •  21 August 2023, 13:50
Postat de sughibughi pe 21 August 2023, 08:59

nu stiu aia cum sa scape de el

A 'scapat' pe bani, bani buni. Daca n-avea valoare il lasau liber de contract. Morutan e un jucator decent. Doar prostii cred altceva.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează