INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BEȘIKTAȘ - GALATASARAY 2-1

Moruțan, criticat în Turcia după primul derby pierdut: „Ce ar trebui să facă, dacă vrea să devină mai bun”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 26 octombrie 2021 12:04 / Actualizat marti, 26 octombrie 2021 13:31

Olimpiu Moruțan, 22 de ani, a jucat 61 de minute la înfrângerea în fața lui Beșiktaș, 1-2. I s-a reproșat că a neglijat faza defensivă: „Umut Meraș a centrat la primul gol al lui Larin. Când fundașul stânga urcă în atac, aripa dreaptă coboară. Moruțan nu are voie să neglijeze și această datorie”.

Încă un derby pierdut de Galatasaray pe stadionul lui Beșiktaș, 1-2, a cincea înfrângere la rând suferită pe „Vodafone Park", și ziariștii turci continuă să analizeze meciul. Moruțan a fost titular, dar nu a mai jucat la fel de bine ca în partidele precedente. Nici echipa. Unii susțin că Fatih Terim nu îl folosește în poziția cea mai bună, alții îl critică pe mijlocaș pentru că nu face și faza defensivă.

10puncte a pierdut Galatasaray în 6 etape jucate în deplasare în acest campionat (două victorii, două egaluri, două eșecuri)

Reproș pentru „Împăratul" Terim: „Moruțan nu e aripă"

Reha Kapsal, editorialist la cotidianul Fotomaç, îi reproșează „Împăratului" că îi cere „tricolorului" să joace în bandă. Și luni a fost la fel. Pentru Kapsal, „dacă Moruțan ar intra pe teren ca număr 10, Galatasaray ar pasa mult mai ușor și mai eficient în zona mediană. Românul nu e o aripă rapidă, ci un mijlocaș tehnic, inteligent, de clasă. Ar ajuta mai mult echipa în spatele vârfului".

Cicâldău, gol superb în primul lui derby Beșiktaș - Galatasaray!
TURCIA
Cicâldău, gol superb în primul lui derby Beșiktaș - Galatasaray!

Levent Tüzemen, tot de la Fotomaç, a văzut „prea multe pase greșite la Moruțan" și scrie că Terim ar fi fost mai inspirat dacă „ar fi început cu experimentatul Babel titular și ar fi apelat la Moruțan în timpul meciului, ca la Moscova cu Lokomotiv". Joi, Olimpiu a oferit assistul la golul victoriei. Luni, el a evoluat din primul minut, fiind schimbat cu Babel după o oră.

6meciuri a jucat Galatasaray pe „Vodafone Park", în fața lui Beșiktaș; are 5 eșecuri și un egal

„Moruțan a fost schimbat din aceeași cauză"

Uğur Meleke (Hürriyet) a remarcat calitățile numărului 21: „Moruțan e talentat. Are o încredere pe care nu o au mulți la 22 de ani. Și jocul lui crește, poate avansa în carieră". Totuși, există și un punct slab: „Dacă el vrea într-adevăr să fie mai bun, nu trebuie să uite că poziționarea este una dintre condițiile de bază ale fotbalului". 

Bila neagră, erorile din apărare: „Săptămâna trecută, fundașul stânga al Konyei, Guilherme (n.r. fost la FCSB în perioada 2014-2016), adversarul direct al lui Moruțan, a creat două ocazii clare de gol. Românul nu era acolo, de aceea a fost înlocuit. Când fundașul stânga urcă, aripa dreaptă coboară cu el. La primul gol al lui Beșiktaș, Umut Meraș a centrat pentru Larin. Încă o dată, Moruțan nu are voie să neglijeze și această datorie".

4înfrângeri consecutive a suferit Fatih Terim pe terenul lui Beșiktaș; niciodată nu a mai pierdut de atâtea ori în deplasare în fața unei echipe

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Nemulțumirea lui Fatih Terim după Besiktas - Galatasaray: „Cicâldău trebuia să execute!”

Din nou victima rasismului » Golgeterul lui Napoli, țintă în Derby del Sole: Roma a fost amendată!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
elgabri
elgabri  •  26 Octombrie 2021, 17:18

Morutan nu e aripa el e peste ;))

kensan.gmm
kensan.gmm  •  26 Octombrie 2021, 15:22

Decat la *** mai bine la turci, asta e valoarea romanului. celelalte 2 "perle" o sa ajunga sa joace in Serie C. Impresarii sunt de vina ptr ca isi vad interesul propriu si comisionul. Nasol

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

reteleanu
reteleanu  •  26 Octombrie 2021, 13:45

amandoi isi pierd timpul acolo. poate cel mai mare talent al fotbalului romanescc din ultimii 25 de ani, adrian ilie, si-a pierdut cea mai buna perioada in campionatul ala de 2 lei.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează