INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Moruțan, pus în paralel cu Maxim în Turcia: „Primul, un dezastru, luat pe mulți bani. Al doilea, venit gratis, face minuni”

Olimpiu Moruțan // foto: Facebook @ Galatasaray
Olimpiu Moruțan // foto: Facebook @ Galatasaray

Articol de - Publicat luni, 21 martie 2022 10:54 / Actualizat luni, 21 martie 2022 11:31

Doi „tricolori”, unul tânăr, care se chinuie să se adapteze la Galatasaray, altul experimentat, care are un nou sezon excelent la Gaziantep. Jurnaliștii turci se întreabă unde ar fi fost „Cim-Bom-Bom” dacă l-ar fi luat pe Maxim la începutul sezonului, în locul lui Moruțan. 

După șapte meciuri de Süper Lig în care a intrat puțin, pe final, între două și zece minute, sau a rămas pe bancă sau nici nu a prins lotul (de două ori), Olimpiu Moruțan a primit nouă șansă de la Domènec Torrent. 

Olimpiu Moruțan, considerat cel mai slab 

La două luni de la precedenta titularizare în campionat, mijlocașul în vârstă de 22 de ani a fost încă o dată în echipa de start a lui Galatasaray. Nu a profitat nici acum. Potrivit jurnaliștilor turci, a fost cel mai slab dintre cei care au jucat minimum o oră duminică. 

  • A atins mingea de 29 de ori, a încercat 12 pase reușind 83,3%. 
  • A câștigat doar patru dueluri din zece. 
  • A tras de trei ori, niciodată pe poartă. 
One Max show! Maxim s-a distrat cu Galatasaray: gol și două assist-uri!
GAZIANTEP - GALATASARAY 3-1
One Max show! Maxim s-a distrat cu Galatasaray: gol și două assist-uri!

Alexandru Maxim, al doilea an golgeter 

Moruțan e pus în paralel cu Alex Maxim, MVP la Gaziantep. „Tricolorul”, 31 de ani, a făcut cel mai bun meci în actualul sezon, primul în care și înscrie, și pasează decisiv. Gol și dublu assist la 3-1 cu Galata. 

Max are 11 goluri (șase în ultimele patru etape), cu opt mai multe decât Moruțan în tot atâtea partide. E golgeterul roș-negrilor și al 7-lea în topul general, al campionatului. Și stagiunea precedentă a fost cel mai prolific la Gaziantep, la egalitate cu Demir (15). 

3goluri și 3 pase decisive are Olimpiu Moruțan în 23 de meciuri jucate la Galatasaray în Süper Lig

„Exemplul absolut că staff-ul greșește”

Levent Tüzemen, editorialist la Fotomaç, l-a criticat pe Moruțan, dar mai mult pe șefii clubului, pentru campania de transferuri din ultimul timp. 

„În special alegerea lui Moruțan a fost un dezastru total. A avut zece contraatacuri cu zero contribuție. Le spun managerilor lui Galatasaray: Cicâldău e pe bancă, Moruțan se scurge pe teren, ați cheltuit 10 milioane de euro cu ei, în timp ce alt român, Maxim, venit gratis la Gaziantep, face minuni. Este exemplul absolut că staff-ul greșește”, scrie el. 

Colegul lui Tüzemen, Serkan Korkmaz, a scris pe aceeași idee. „Mă uit la costul transferului, la salariul și la performanța lui Maxim la Gaziantep și apoi îi privesc pe tinerii români evaluați la milioane de euro... Unde ar fi fost Galatasaray astăzi în ligă și în Cupă dacă l-ar fi luat pe Maxim la startul sezonului în locul compatrioților acestuia, cu mare potențial și cumpărați la prețuri ridicate? Omul ăsta a transformat 18 penalty-uri”. Unul chiar duminică. 

11goluri și 5 assisturi a reușit Alexandru Maxim în 23 de partide la Gaziantep în acest campionat

„Gaziantep a învins pentru că l-a avut pe Maxim”

Alt jurnalist din Istanbul, Serkan Akcan (Fanatik), a conchis: „Gaziantep a învins, pentru că a aplicat planul corect și l-a avut pe Maxim. În vreme ce Cicâldău, unul dintre cei doi români achiziționați cu bani mulți și speranțe, era rezervă, Moruțan a însemnat zero ca impact. Iar Maxim a fost omul meciului”.

Citește și alte știri despre stranieri:

Giovanni Becali, despre transferul lui Cicâldău la Sampdoria: „Am luat masa cu ei”

Răzvan Marin, lăudat după Cagliari - AC Milan » Ce notă a primit și ce au remarcat jurnaliștii: „A încercat să dea un șoc”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
ripensistu
ripensistu  •  21 Martie 2022, 18:44

Orice fotbalist care a avut contact cu fecesebeaua e radioactiv, trebuie sa fuga toata lumea de el.

snooker
snooker  •  21 Martie 2022, 18:29

Maxim are multa experienta fotbalistica si vorbeste cateva limbi straine. Morutan nu vorbeste bine nici limba româna. Idem Cicaldau.

suporter_x2
suporter_x2  •  21 Martie 2022, 14:28
Postat de ion.caraion pe 21 Martie 2022, 12:09

Prostălăi frustrați, câtă frunză, câtă iarbă.

Daca te referi la Morutan si Man... ai dreptate. Nici nu trebuie sa ii urmaresti prea atent, se vede de la distanta. Morutan este baiatul ala care si-a dat jos tricoul in minutul 89 si a luat rosu (iar nationala de tineret a pierdut calificarea)? Sau cel care si-a cumparat masina de 70.000 euro dintr-un salariu de 80.000 (masina de peste, conform propriului sau patron)? Stiu, face omul ce vrea cu banii lui (si cu cariera, se pare). Din pacate, niciun progres dpdv mental. Degeaba dai bine cu piciorul daca nu te duce mintea. Pe la noi prin campionat mai merge dar cand ajungi in alta parte... e mai greu. O sa vedem ce se va intampla si cu viitoarele "perle". Eu zic ca va fi la fel. Doar inchipuiti-va sa se intalneasca "Tavi" cu niste fundasi seriosi... il mananca cu fulgi cu tot. Si noi o sa spunem ca este tanar, are nevoie de timp sa se adapteze, etc.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează