INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Pariu cîştigat! » Torje i-a convins pe italieni în doar două meciuri

Gabriel Torje (stînga) nu va ieși din prima echipă la Udinese în meciul de diseară cu Milan
Gabriel Torje (stînga) nu va ieși din prima echipă la Udinese în meciul de diseară cu Milan

Articol de - Publicat miercuri, 21 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2011 10:49

Gazzetta dello Sport laudă debutul atacantului român la Udinese: ”Nu-l consideraţi un rebut! E mai liniştit ca Mutu, înscrie la echipa naţională şi îl poate înlocui pe Sanchez”.  Diseară e nouă ocazie de a impresiona. De la 21:30, pe DigiSport 3, se joacă AC Milan - Udinese.

Nu s-a mai întîmplat de mulţi ani ca exportul unui jucător român din Liga 1 să aibă un impact atît de mare şi într-un timp-record. Nici n-a despachetat bine după meciul cu Franţa şi Gabriel Torje i-a impresionat pe italieni. Titular chiar din primul meci la Udinese, apreciat de antrenorul Guidolin şi căpitanul Di Natale, fostul dinamovist a dovedit că-şi merită cele 4 milioane de euro.

La Gazzetta dello Sport consideră deja transferul atacantului de 21 de ani ca pe un "potenţial pariu cîştigat de Udinese", susţinînd că "Danilo, Badu şi Torje nu trebuie consideraţi rebuturi". Cotidianul roz a adus şi argumente: "Gabriel are misiunea cea mai delicată. Trebuie să-l facă uitat pe Sanchez şi pînă acum a convins. E rapid şi asigură profunzime jocului. A ajuns după îndelungi tratative cu Dinamo şi a costat ceva (cu tot cu bonusuri), însă nu o avere. Îl numesc Messi de România. E exagerat, dar la «naţională» înscrie şi pare un tip mai liniştit decît Mutu. Miercuri, Torje va merge pe San Siro, pentru a se convinge personal ce impact are asupra lui".

"Un mic artist la Scala fotbalului"
Laude la adresa românului continuă să apară şi pe site-ul oficial al clubului. Vizita pe terenul campioanei Milan e cel mai nou prilej: "Pe San Siro, Scala fotbalului italian, Udinese susţine proba de foc, aşteptată în mod special şi de micul talent mare de care s-au îndrăgostit Udine şi Friuli, adică Torje. Acrobatul român a trecut primul test al calităţilor tehnice şi i-a zăpăcit pe adversarii ieşiţi în cale. Deja s-a integrat în sistemul de joc şi în rolul de ajutor al lui Di Natale".

"Sînt la 75 la sută din capacitatea fizică, am puţine zile de antrenament şi am ratat faza iniţială de pregătire. În două-trei săptămîni voi fi însă în formă maximă" (Gabriel Torje, atacant Udinese)

"Românul este un jucător interesant şi are un potenţial bun, însă care mai trebuie modelat. Să avem răbdare cu Torje şi să fim prudenţi" (Gianpaolo Pozzo, patron Udinese)

142 de minute a evoluat Torje în cele două partide în care Udinese l-a folosit titular, oferind un assist cu Lecce

33 de pase bune a reuşit atacantul român dintre cele 41 trimise în primele două meciuri în Serie A

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
vallym
vallym  •  21 Septembrie 2011, 23:15

i-a convins ca deja l-au schimbat in min60

mateiserban
mateiserban  •  21 Septembrie 2011, 11:56

nu a convins cu nimic. hai sa nu exageram doar pt ca suntem romani

dinamo4eva
dinamo4eva  •  21 Septembrie 2011, 10:54

eu sper sa joace in meciul de azi cum Milan , dar mai ales cand o sa revina Floro FLores...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close