Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 14:29 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 18:04

Radu Drăgușin, 21 de ani, va trece în această seară vizita medicală și va semna cu Tottenham până în 2029. ♦ Va face inițial cuplu în centrul defensivei cu Micky van de Ven, apoi se va duela și cu Cristian Romero, campionul mondial argentinian, în februarie, când acesta va reveni după accidentare. ♦ „Știu că va fi dificil, și Radu știe, va fi concurență mare la Londra, dar am încredere totală în el”, a declarat agentul Florin Manea pentru GSP.ro.

Încă din decembrie era clar că Tottenham căuta un fundaș central. Avea ambii stoperi titulari accidentați. Și Radu Drăgușin era exact profilul dorit de stafful tehnic al echipei londoneze.

Managerul lui Tottenham, convins că Radu Drăgușin e alegerea perfectă. A insistat pentru el

Dacă Micky van de Ven, olandezul în vârstă de 22 de ani cumpărat cu 40 de milioane de euro în vară de la Wolfsburg, se refăcea și revenirea lui după două luni de pauză (cauzată de o leziune musculară) era în grafic, în schimb, argentinianul Cristian Romero (25) tocmai suferise o ruptură la coapsă și urma să lipsească minimum patru săptămâni, toată luna ianuarie.

Cel mai scump transfer al unui român » Radu Drăgușin, cumpărat de Tottenham: filmul unei zile memorabile
TRANSFER
Cel mai scump transfer al unui român » Radu Drăgușin, cumpărat de Tottenham: filmul unei zile memorabile

Ange Postecoglou, 58 de ani, managerul Spurs din 6 iunie 2023, a insistat ca oficialii insulari să obțină cât mai repede semnătura „tricolorului". Voia ca jucătorul să debuteze pe 14 ianuarie, în Premier League, împotriva lui Manchester United, în „focul" de pe Old Trafford.

31de milioane de euro ar putea primi Genoa în total pentru Radu Drăgușin. Tottenham plătește 25 de milioane sumă fixă și bonusuri evaluate la 6 milioane

Radu Drăgușin, cuplu cu Micky van de Ven în centrul apărării. Tottenham trebuie să-l înregistreze până vineri la ora 12:00!

În prima partidă a anului, Postecoglou a mai primit o veste rea. La 1-0 cu Burnley, în turul 3 al Cupei Angliei, stoperi au fost Emerson Royal și Ben Davies, variante de avarie și care evoluează mai mult ca fundași laterali. La sfârșit, a aflat că s-a lovit și Davies. Un meci în care Van de Ven a rămas pe banca de rezerve. Managerul nu a vrut să riște nimic cu apărătorul batav.

Dacă actele transferului și înregistrarea sa la liga engleză se vor derula repede, așa cum își doresc cei de la Tottenham, Postecoglou l-ar putea folosi chiar duminică în duet cu Van de Ven.

În cazul în care „tricolorul" nu va fi oprit în lot pentru Premier, în acest weekend, debutul va fi amânat pentru 27 ianuarie, acasă, pe White Hart Lane, în „16-imi" FA Cup, în fața campioanei Manchester City. Și atunci se anunță un cuplu de fundași centrali Drăgușin - Van de Ven în 4-2-3-1, sistemul preferat al lui Postecoglou.

Regula în Premier League: cluburile trebuie să înregistreze orice jucător proaspăt transferat cel târziu în ultima zi lucrătoare înaintea meciului, până la ora 12:00, pentru a-l putea include în lot. În acest caz, Spurs trebuie să-l înregistreze până vineri la prânz ca să-l folosească duminică, la Manchester.

3milioane de euro va fi salariul anual al lui Radu Drăgușin la Tottenham, contract pe cinci sezoane și jumătate, până pe 30 iunie 2029

„Ange Postecoglou l-a vrut pe Drăgușin pentru a-l folosi! Radu va juca"

Cum se va descurca Drăgușin după ce Romero, campion mondial cu Argentina, va fi reintegrat în lot în urma accidentării? Agentul său, Florin Manea, nu își face griji.

Unde va juca Radu Drăgușin la Tottenham. Când va debuta, cine l-a vrut, cine l-a propus! » „Nu mă tem deloc. Își va câștiga locul în echipă”
Radu Drăgușin se va duela în principal pentru un loc în centrul defensivei cu Micky van de Ven (al doilea din dreapta în zidul lui Tottenham) și Cristian Romero (al doilea din stânga în zid) Foto: Imago

„Nu mă tem absolut deloc. Sunt convins că își va câștiga locul în echipă. Știu că va fi dificil, și Radu știe acest lucru, dar am încredere totală în el. Postecoglou l-a vrut pentru a-l folosi, Tottenham nu investește o asemenea sumă, spre 30 de milioane, pentru a-l ține rezervă

Va fi concurență mare la Londra, însă Drăgușin va juca. Probabil că, la un moment dat, managerul i-ar putea include pe toți trei, și pe Radu, și pe Van de Ven, și pe Romero", a declarat Manea pentru GSP.ro.

20de milioane de euro este cota lui Radu Drăgușin, potrivit Transfermarkt. Jucătorul român cu cea mai mare valoare de piață

Radu Drăgușin, primul pe lista lui Tottenham datorită lui Fabio Paratic

Cum a ajuns Tottenham pe pista Drăgușin? Legătura a făcut-o Fabio Paratic. În vârstă de 51 de ani, fostul jucător italian devenit o persoană influentă în mercato era director sportiv la Juventus în 2018, când Radu a semnat cu bianconerii la doar 16 ani.

Același Paratic, ex-director sportiv la Tottenham, i-ar fi convins pe Spurs potrivit The Times că Drăgușin e apărătorul de care englezii aveau urgentă nevoie. Paratic nu mai lucrează oficial la gruparea din nordul Londrei, dar a rămas consilier al insularilor.

5este locul ocupat acum de Tottenham în Premier League, cu 39 de puncte în 20 de etape, la un singur punct de Manchester City (poziția a 3-a) și Arsenal (4)

Alte știri despre transferul lui Radu Drăgușin: 

Mircea Lucescu, despre transferul al lui Drăgușin la Tottenham: „Are totul de partea lui. A demonstrat că se poate”
STRANIERI
Mircea Lucescu, despre transferul al lui Drăgușin la Tottenham: „Are totul de partea lui. A demonstrat că se poate”
Ilie Dumitrescu, sigur după transferul lui Radu Drăgușin: „E cel mai puțin driblat fundaș din Serie A, va avea o carieră strălucitoare”
TOTTENHAM
Ilie Dumitrescu, sigur după transferul lui Radu Drăgușin: „E cel mai puțin driblat fundaș din Serie A, va avea o carieră strălucitoare”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”