INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SOUTHAMPTON

Ruptură de ligamente. Adio, 2015! Gardoș s-a operat la genunchi și va lipsi 7 luni, ratînd finalul preliminariilor pentru Euro

Articol de - Publicat sambata, 25 iulie 2015 00:00

Fundașul lui Southampton, 26 de ani, s-a accidentat grav în amicalul cu Brighton, jucat pe 15 iulie cu porțile închise, clubul ținînd totul secret pînă acum. ”E o leziune teribilă peste care voi trece și voi reveni și mai puternic”, a anunțat optimist fostul stelist, pe contul de Twitter

Al doilea sezon al lui Florin Gardoș în Anglia va începe abia în 2016. Fostul stelist a suferit o accidentare gravă și va sta departe de gazon aproximativ 7 luni. Fundașul lui Southampton și-a rupt ligamentele în amicalul cu Brighton & Hove Albion (1-0), jucat cu porțile închise pe 15 iulie, și a trecut printr-o intervenție chirurgicală. Astfel încît și selecționerul Anghel Iordănescu va pierde încă un posibil titular din defensiva "tricolorilor" pe finalul preliminariilor CE 2016!

"Toată lumea e dezamăgită"

"Am veşti foarte triste. Gardoş e un jucător tînăr care se afla la al doilea sezon la Southampton, iar cînd eşti nevoit să pierzi şapte luni din cauza unei astfel de leziuni, toată lumea este dezamăgită", a confirmat ieri în The Guardian managerul Ronald Koeman, care îi caută înlocuitor. Tocmai cînd Florin avea șanse să joace mai mult la "Sfinți", după plecarea lui Alderweireld. "Prioritar e să mai luăm unu sau maximum doi stoperi", anunță olandezul.

Gardoș e însă optimist: "Din păcate, n-am început sezonul foarte bine. M-am accidentat grav la genunchi într-un amical jucat săptămîna trecută și a trebuit să mă operez luni. Intervenția a decurs foarte bine și în cel mai scurt timp încep recuperarea. "E o leziune teribilă peste care voi trece și voi reveni și mai puternic", a postat ieri românul, pe contul său de Twitter.

GARDOȘ LA SOUTHAMPTON

  • 1.070 de minute (576 în Premier)
  • 17 meciuri
  • 0 goluri
  • 11 ca titular
  • 2 cartonașe galbene
  • 1 cartonaș roșu

Și Tamaș a pățit-o în 2014

O accidentare similară, dar mai complicată, a suferit și Gabriel Tamaș, în septembrie trecut. Juca pe-atunci la Watford și verdictul medicilor a fost groaznic: ruptură de ligamente încrucişate, ruptură de menisc intern şi a fost nevoie de reconstrucţia ligamentului colateral intern. A lipsit pînă în martie, cînd s-a transferat la Steaua.

Marica s-a operat la menisc

Și Ciprian Marica s-a accidentat la genunchiul drept în septembrie 2014 și s-a operat de menisc la o clinică în Germania, lipsind 4 luni de pe gazon de la Konyaspor. A 4-a oară cînd suferă o intervenție chirurgicală la acest genunchi. A forțat apoi reintrarea și a mers din nou la tratament în martie 2015, deci altă perioadă de stop, ratînd meciul cu Feroe din preliminariile CE 2016.

Situația stoperilor "naționalei"

F. Gardoș accidentat
V. Chiricheș Tottenham vrea să-l vîndă
D. Grigore împrumutat de Toulouse în Qatar
G. Tamaș dat afară de la Steaua
P. Papp formă slabă la Steaua
C. Moți ieșit din formă la Ludogoreț
V. Găman titular la Astra

Cuplu Chiricheș - Găman?

Problemele fundașilor centrali ai "naționalei" l-ar putea obliga pe Puiu Iordănescu să apeleze la un cuplu inedit în meciurile următoare. Chiricheș, rezerva de la Tottenham, ar juca alături de Valerică Găman, cu prestații constant bune la Astra. Ultima oară au fost ambii titulari contra Estoniei, la 2-0 înaintea barajului cu Grecia pentru Mondialul 2014.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează