INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  OPINIE

Secretul "sfinţilor" » Theodor Jumătate despre ce va găsi Florin Gardoş la Southampton: "O echipă abandonată"

foto: saintsfc.co.uk
foto: saintsfc.co.uk

Articol de - Publicat luni, 18 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 18 august 2014 13:23

Gardoş e fericit, tocmai a semnat cu Southampton, va fi antrenat de un fost mare stoper, Ronald Koeman. Dar sudiştii şi-au pierdut identitatea.


Emoţie, bucurie, nerăbdare, toate se simt cînd îl auzi pe Florin Gardoş vorbind pentru televiziunea lui Southampton. A ajuns în Premier, un Covent Garden în fotbal, are salariu de zece ori mai mare şi, mai important decît orice, e antrenat de Ronald Koeman.

Cine i-ar putea da mai multe sfaturi inspirate decît acest batav, unul dintre stoperii istorici ai Olandei, campion european în 1988 cu Oranje şi cîştigător al Cupei Campionilor cu Barcelona, patru ani mai tîrziu? Care îl are alături la "sfinţi", ca secund, pe fratele său Erwin, şi el titular în "Portocala" irezistibilă a trioului Van Basten-Gullit-Rijkaard. Doi fotbalişti extraordinari, doi tehnicieni foarte buni.

Fireşte, Florin ştie deja aceste detalii. Dar nu ştie probabil altceva. Faţa ascunsă, întunecată, zbuciumată, a clubului din Hampshire. Fostul stelist nu mai regăseşte revelaţia sezonului trecut, cu un joc curajos, agresiv, vertical şi eficace. Între timp, s-a pierdut toată esenţa acelei formaţii. A rămas doar numele.

Preşedintele executiv, Nicola Cortese, şi-a dat demisia. Şi el, bancherul italo-elveţian în vîrstă de 46 de ani, fusese creierul operaţiunii de salvare a lui Southampton. Cel care, în numai 5 ani, 2009-2014, a scos gruparea de sub administrare judiciară, împreună cu patronul de atunci, Markus Liebherr, şi a propulsat-o de pe locul 7 în League One (D3) pe locul 8 în Premier. Cortese l-a adus pe Pochettino şi tot specialistul în finanţe împătimit de fotbal a format echipa. Inoculîndu-i o idee îndrăzneaţă: top 4 în Premier.

Însă acesta s-a certat cu moştenitoarea imperiului Liebherr, Katharina, fata lui Markus (decedat în 2010), care nu mai voia să-i lase mînă liberă. A demisionat şi s-a declanşat dominoul. Pochettino, managerul, puternic legat de Cortese - înlocuit ca preşedinte de fostul selecţioner al "naţionalei" Elveţiei de hochei, Ralph Krueger! -, a acceptat imediat oferta lui Tottenham, abandonînd-o în vară pe Southampton. Iar cei mai buni jucători au cerut şi ei transferul: Lallana, Shaw, Lambert, Lovren, Chambers, toţi au plecat în intersezon.

"Sfînta" Katharina nu i-a oprit, pentru că, mai nou, vrea profit şi din transferuri. A vîndut de 119,5 milioane, a cumpărat de 58,2 milioane. Dintr-o dată, S’ton nu mai e aceeaşi. E mult mai slabă. Şi plină de conflicte.

Iată unul, ultimul: Schneiderlin, francezul esenţial sezonul trecut în linia mediană, spune că nu se mai simte confortabil la club. De ce? "Nu mai există proiect la Southampton. Au dispărut toţi, planurile s-au evaporat, nu mai am de ce rămîne". A fost forţat să-şi ia gîndul de la Tottenham doar după ce a fost ameninţat că va fi amendat cu salariul pe două săptămîni.

Dar, susţine Daily Mail, nu jucătorul greşeşte, ci clubul a greşit, renunţînd la proiectul său şi pierzîndu-şi identatea. Şi va fi aproape imposibil să mai repete locul 8 în 2015. Va fi o minune dacă nu retrogradează din Premier. Atenţie, Florin!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (11)
imodric
imodric  •  19 August 2014, 09:09

bagam chestia cu situatia echipei si salvam evidenta tzeapa care este gardos pentru Anglia ! sa vedem la iarna unde joaca !

radumatei
radumatei  •  18 August 2014, 20:05
Postat de john.peris pe 18 August 2014, 15:59

E un adevar rostit pe jumatate domnule Theodor, in sport orice sfarsit nu e decat un nou inceput, eu cred ca este o mare oportunitate pentru Florin Gardos acest transfer si mai cred ca este doar inceputul unei frumoase cariere in fotbalul mare, bafta Florin !

Corect! Cei care-i cinta prohodul lui Southampton n-au luat in calcul elementul Gardos. Acesta va salva de unul singur echipa de la retrogradare si o va duce pe cele mai inalte culmi de dezvoltare si progres, pina in liga campionilor!

valiza.epo
valiza.epo  •  18 August 2014, 16:08

Si, pentru ca dezastrul sa fie complet, l-au adus si pe Gardos!!! Stau prost la parii de fasole?!?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează