INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Simone Inzaghi îl vede esențial pe Ștefan Radu la Lazio: ”Șeful din vestiar și prietenul antrenorului”

Ștefan Radu le transmite colegilor ceea ce Simone Inzaghi, 40 de ani, a comandat // FOTO Guliver/GettyImages
Ștefan Radu le transmite colegilor ceea ce Simone Inzaghi, 40 de ani, a comandat // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2016 00:00

Ștefan Radu, fost coleg de cameră cu Simone Inzaghi, e văzut esențial în ascensiunea lui Lazio. ”Chiar fără banderolă, românul e liderul echipei”, scrie Gazzetta dello Sport.

Lazio este pe locul 4 în Serie A după 12 etape și visează la Ligă. Revirimentul biancocelestilor se bazează pe alianța dintre Radu și Inzaghi, Gazzetta dello Sport dezvăluind "relația privilegiată de respect, muncă și onestitate pe care românul o are cu tehnicianul, din care ambii au de câștigat".

Permanent în legătură

"Ștefan este unicul din actualul lot cu care Simone a jucat. A venit la echipă în ianuarie 2008, iar Inzaghi era împrumutat la Atalanta și s-a întors în vară pentru alte 2 stagiuni înainte de retragere. Cei doi și-au reîntretăiat drumurile în aprilie 2016, când Simone l-a înlocuit pe Pioli, și din nou în august, după refuzul lui Bielsa.

Radu și Inzaghi au fost colegi de cameră în cantonamente, chiar antrenorul a reamintit, pentru a sublinia raportul cu unul din senatorii vestiarului. Au ținut legătura permanent și mereu au găsit timp să schimbe o vorbă între antrenamente", a scris cotidianul roz.

"Aport fundamental"

Românul de 30 de ani, vicecăpitanul formației (banderola e la Biglia), a ținut în picioare apărarea persecutată de destule accidentări.

"Aportul lui Radu a fost fundamental, într-o situație critică, pentru o echipă aflată în reconstrucție. Ștefan și-a luat în primire gradele asigurate de vechimea sa în serviciu (zece sezoane la Lazio) și de relația cu Inzaghi. Poziția actuală din clasament s-a născut tocmai din simțul său de responsabilitate".

"Simone s-a schimbat mult față de perioada când juca. Ca să fiu sincer, înainte nu-l prea vedeam pe bancă, dar acum cred că e un antrenor bun și va câștiga multe trofee"
Ștefan Radu, fundaș Lazio

"Multă muncă obscură în teren și în vestiar. Sub contract până în 2020, Radu descoperă o nouă viață în biancocelesto. Transmite entuziasm și forță, chiar fără să fie căpitan"
Gazzetta dello Sport, ziar italian

252de partide și 6 goluri are Ștefan Radu la Lazio. Simone Inzaghi, 201 meciuri și 55 de goluri

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close