INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

SuperDan, paramedic pentru ruşi! » După ce le-a resuscitat pe Kuban şi Dinamo Moscova, Dan Petrescu o va prelua pe Spartak

Două milioane de euro ar fi primit Petrescu de la Dinamo Moscova ca o compensaţie pentru demitere
Foto: Guliver/GettyImages
Două milioane de euro ar fi primit Petrescu de la Dinamo Moscova ca o compensaţie pentru demitere Foto: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat joi, 15 mai 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 14 mai 2014 20:28

Dat afară de la Dinamo pe 8 aprilie, tehnicianul în vîrstă de 46 de ani vrea să o redreseze pe Spartak, locul 6 în Rusia cu o etapă înainte de finalPe 9 aprilie, la o zi după ce Dinamo l-a concediat pe Petrescu în urma unui şocant eşec, 0-4 cu Anji, Gazeta titra: "Spartakus. Dan va rămîne la Moscova, are mari şanse să antreneze din sezonul viitor la Spartak". O veste confirmată pe 13 mai de Sovieţki Sport, care a dezvăluit că "tehnicianul s-a întîlnit deja cu oficialii roş-albilor şi ar fi acceptat să semneze din vară". Totuşi, nimic nu este încă oficial. Cotidianul rus susţine că "Spartak, care l-a pus primul pe listă pe Petrescu, mai tratează şi cu alţi antrenori", dar sugerează că Dan e alesul: "Românul le-a transmis şefilor lui Spartak că opreşte toate negocierile cu celelalte grupări care îl vor".

După ce s-a despărţit de Dinamo Moscova, Petrescu a declarat: "Doresc să continuu munca, poate chiar în Rusia". Pentru a completa apoi: "La Krasnodar, am preluat-o pe Kuban din liga a doua şi am lăsat-o pe locul 6 din prima ligă. Dinamo era lanternă şi am ajuns lîngă podium"

Patron, miliardarul cu acţiuni la LukOil
Spartak ar fi încă o formaţie pe care SuperDan ar trebui să o resusciteze. Este pe 6 în Rusia şi, pentru a prinde Europa League în ultima clipă, e obligată să cîştige în ultima etapă derbyul moscovit cu Dinamo, sperînd ca FC Krasnodar să piardă la Perm cu Amkar (scăpată de orice griji). Ceea ce e puţin probabil.

Spartak e patronată de Leonid Fedun, 59 de ani, deţinătorul a 9,2% la sută din acţiunile LukOil şi cu o avere estimată la 6,1 miliarde de dolari. Un tip dur, care nu a ezitat să-l concedieze pe 18 martie pe antrenorul Valeri Karpin, o legendă la alb-roşii, cînd echipa a fost eliminată din Cupă şi a început căderea în campionat.

21% din fanii lui Spartak îl vor, 16% nu!
Într-un sondaj realizat de Sovieţki Sport, 21 la sută dintre fanii lui Spartak intervievaţi au răspuns că Dan Petrescu este cea mai bună soluţie. 16% au spus "Nu", în timp ce 8% cred că "nu s-a descurcat la Dinamo, nu o va face nici la Spartak". 23% îl vor pe Romanţev, 12% pe Karpin, iar 20% vor "să lăsăm conducerea clubului să aleagă antrenorul".

3,5 milioane de euro va fi salariul lui Dan Petrescu la Spartak Moscova, cu un milion mai mult decît la Dinamo şi cu 1,5 milioane peste Kuban

600 de zile a antrenat Dan Petrescu la Dinamo Moscova: 55 de meciuri în toate competiţiile; 1,86 puncte, media în campionat (a doua în istorie)

"Dan Petrescu e omul potrivit pentru Spartak, dar trebuie să scape de toţi jucătorii inutili din lot"
Valeri Reinhold, fostă vedetă la Spartak

"Probabil că va rămîne în Rusia. A lăsat o impresie excelentă şi iubeşte ţara. Are deja cîteva oferte"
Nicolae Pîrnău, impresar Dan Petrescu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
supersolo
supersolo  •  15 Mai 2014, 18:56

Stie ce face...si e bine ca e apreciat acolo ...restul conteaza mai putin ...el isi alege drumul in viata ca antrenor ..si ca antrenor nu e slab ...din contra ...numai ca in momentele decisive...e dat la o parte ...cee ce ma face sa cred ca in Rusia nu va vedea nimik altceva decat astfel de resuscitari....:))))

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  15 Mai 2014, 17:03

Bursucea sa l iei portar pe Bogatinov ...ca i bun ...ha ha

alexandru_p
alexandru_p  •  15 Mai 2014, 14:35
Postat de tepesvlad2004 pe 15 Mai 2014, 10:50

Ia-le banii Dane, fi destept si investeste in Romania. Mult succes in continuare!

te contrazici. daca e destept si le ia banii, nu investeste in romania, pt ca aici ai sanse mari sa ti'i pierzi!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează