INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ACCIDENT

VIDEO 11 medici au învins pentru Il Luce! » Operaţia lui Lucescu a fost un succes

Mircea Lucescu a fost operat cu succes aseară la Spitalul Universitar Bucureşti, după ce ieri la prînz hemoragia s-a intensificat
Mircea Lucescu a fost operat cu succes aseară la Spitalul Universitar Bucureşti, după ce ieri la prînz hemoragia s-a intensificat

Articol de GSP - Publicat luni, 09 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2012 11:38

Echipa de specialişti care a realizat intervenţia chirurgicală a fost formată din exact cîţi jucători formează o echipă de fotbal. Operaţia a durat două ore, antrenorul de 66 de ani nu are leziuni pulmonare, iar coastele rupte i-au fost fixate.

După ce ieri la prînz situaţia lui Mircea Lucescu s-a agravat, echipa pluridisciplinară care îl monitoriza pe antrenor a decis că se impune o intervenţie chirurgicală. "S-a observat la tomograf că în cavitatea toracică se acumulase o cantitate mare de lichid", a explicat aseară Cătălin Cârstoiu, managerul spitalului, la finalul operaţiei care a durat de la 17.00 la 19.00 şi despre care spune că a fost o reuşită.

"Numai Dumnezeu ştie ce va urma"
Dr. Ioan Cordoş, şeful Secţiei de chirurgie toracică a Institutului "Marius Nasta" şi membru în echipa care a realizat intervenţia, a vorbit primul despre derularea evenimentelor: "M-am bucurat să văd că nu e vorba de leziuni pulmonare sau la nivelul diafragmei.

Hematomul s-a datorat fracturilor costale. Mircea Lucescu e un tip robust, coastele i-au fost fixate cu cleme metalice pentru ca durerile să fie mai suportabile, iar recuperarea să decurgă mai uşor".

Geambaşu scrie despre "spectacolul" din jurul unui accident celebru: "Demnitatea unui pacient"

Mărturisind că decizia operaţiei a aparţinut exclusiv echipei medicale, şeful secţiei Terapie Intensivă, dr. Elena Copaciu, a admis că totul a depins de "evoluţia unui traumatism destul de important". Echipa de medici coordonată de directorul medical Vinereanu e totuşi precaută, menţinînd posibilitatea unor complicaţii şi de acum încolo: "Doar Dumnezeu ştie ce va urma", a conchis dr. Cordoş.

"Ca la orice operaţie pe torace, tuburile vor fi ţinute cîteva zile. În orice moment pot apărea complicaţii aşteptate sau neaşteptate. Mircea Lucescu este la terapie intensivă şi urmează o perioadă dificilă pentru el" (Dr. Ioan Cordoş, şef Chirurgie toracică Institutul "Marius Nasta" şi membru al echipei care l-a operat pe Lucescu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
bamse1901
bamse1901  •  09 Ianuarie 2012, 20:41

parca ar fi fost o operatie pe cord sau pe creier. ce naiba au fost cateva coaste rupte. o sa-l doara toata viata dar asta e. oricum insanatosire grabnica.

infos
infos  •  09 Ianuarie 2012, 18:35
Postat de infos pe 09 Ianuarie 2012, 18:31

sa-i dea Dumnezeu sanatate lui Mircea Lucescu, acum eu ma intreb, oare vatmanu daca o termina urat in acel accident ca de altfel si persoanele din tranvai, tot asa veneau 11 medici!? ;-)) Ce tara...

...promulgam greselile si cauta vinovati in oamenii simpli, asta-i Romania zilelor de azi si cica sa nu parasesti tara, stai in ea sa fii mascarit, saracit si umilit de oameni care cred ca sunt mai presus decat legile acestei tari!

infos
infos  •  09 Ianuarie 2012, 18:31

sa-i dea Dumnezeu sanatate lui Mircea Lucescu, acum eu ma intreb, oare vatmanu daca o termina urat in acel accident ca de altfel si persoanele din tranvai, tot asa veneau 11 medici!? ;-)) Ce tara...

Vezi toate comentariile (21)
Comentează