INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ZENIT - AMKAR 3-0

VIDEO Samba do Petersburg » Mircea Lucescu a reușit cea mai clară victorie cu Zenit: 3-0 cu Amkar Perm

Giuliano reia în poartă mingea respinsă de portarul lui Amkar și face 2-0 // FOTO Zenit.ru
Giuliano reia în poartă mingea respinsă de portarul lui Amkar și face 2-0 // FOTO Zenit.ru

Articol de - Publicat duminica, 28 august 2016 00:00

Mircea Lucescu a reușit cea mai clară victorie cu Zenit, datorită lui Giuliano, brazilianul pe care l-a adus de la Gremio cu 7 milioane de euro.

Mircea Lucescu a urcat pe podium cu Zenit, grație victoriei clare de ieri, 3-0 cu Amkar Perm, doar a doua în acest campionat. E pe locul 3, la două puncte de liderul și campioana ȚSKA Moscova. L-a ajutat, amintindu-i de vremurile de la Șahtior, un brazilian, unicul titularizat (Mauricio rezervă).

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Șut Dziuba, gol Giuliano

Spre deosebire de alte meciuri în care a dominat prima repriză, Zenit nu a mai fost risipitoare și chiar la prima ocazie mare a deschis scorul. Giuliano, luat de la Gremio cu 7 milioane de euro, a punctat cu capul (22) la colțul scurt, din centrarea lui Șatov.

Tot brazilianul putea majora imediat avantajul, dar n-a cadrat din unghi, după ce șutul lui Dziuba, în fine titular, fusese scos de portar. A fost repetiția pentru al doilea gol, cu aceiași protagoniști, și Giuliano nu a mai iertat (32). În careul lui Mihail Kerjakov (Luce l-a menajat pe Lodighin, accidentat) a fost calm până la pauză.

Terenul și-a păstrat înclinarea către poarta lui Amkar și-n actul doi. Activul Giuliano n-a putut să-l lobeze pe Selihov. N-a picat golul nici la situațiile avute de Javi Garcia și de celălalt Kerjakov, Alexander, intrat în locul lui Dziuba. S-a făcut 3-0 însă pe contraatac: Criscito, din voleu (89).

4meciuri fără gol primit are Zenitul lui Mircea Lucescu în 5 etape de campionat plus Supercupa Rusiei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  28 August 2016, 09:07

...pe cine intereseaza asta?...omul o sa termine pe la locul 5 ...in Rusia sunt multe echipe bune...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează