OPINII  »  EDITORIAL

Decontul promisiunilor în alb străveziu

Așa arată arena pe care în weekend trebuia să se joace Chindia - FCSB
// FOTO Iosif Popescu +43   FOTO
Așa arată arena pe care în weekend trebuia să se joace Chindia - FCSB // FOTO Iosif Popescu

Articol de - Publicat joi, 08 decembrie 2022 13:15 / Actualizat joi, 08 decembrie 2022 13:16

Suporterii Chindiei au început să reacționeze vehement când au aflat că meciul cu FCSB nu se va juca la Târgoviște, cum promisese primarul, ci tot la Ploiești. Iar după cum arată acum arena, revenirea echipei acasă rămâne o incertitudine, chiar și pentru primul trimestru al lui 2023.

Așa cum anticipam în precedentul articol, vechea-noua arenă "Eugen Popescu" din Târgoviște nu este gata nici la ultimul termen anunțat, partida cu FCSB din acest weekend, trâmbițat insistent în ultimele luni pe contul său de Facebook de către primarul urbei, Daniel Cristian Stan.

Noi știam, știa și edilul, dar, deh, aburirea oamenilor cu promisiuni, la trecerea timpului, e o obișnuință a politicienilor. Nicio noutate!

Reacția oamenilor, în mediile online, după ce s-a anunțat oficial că biletele pentru partida cu roș-albaștrii s-au pus în vânzare, dar pentru "Ilie Oană" din Ploiești, a fost naiv-cruntă. Mulți chiar au crezut că se va juca la Târgoviște, că așa tot citiseră pe FB-ul primarului, care, paranteză, arată ca pomul de iarnă de la New York, plin de mesaje colorate, animate, cu steluțe și artificii. Pe alte conturi, alții îi bat obrazul, decontul promisiunilor în alb-străveziu.

Oamenii au crezut fiindcă locul e închis. E normal, un șantier nu se poate lăsa așa, oricum, e pericol să intre copii pe acolo, să se lovească. Alt pericol, și mai mare, e să intre oamenii interesați, să se ciocnească de adevăr. Să vadă pe ce s-au plătit din dările lor peste 15 milioane de euro, cum zice primarul.

Dosarele X

Lasă așa, mai bine mergem noi, șefii, facem niște poze, unde s-au mai pus gresie și faianță, cu mobilierul deja cumpărat, că bani sunt gârlă, le punem pe FB și anunțăm plebea că totul e în regulă.

Recent, pe 5 decembrie, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, for asociat la AFC Chindia, spunea, la "Replica pe net", că "dacă primarul a anunțat că stadionul va fi gata în decembrie, vă spun și eu că așa va fi. Se vede cu ochiul liber. La interior au terminat, vestiarele sunt gata, venim acasă! Urmează procesul de omologare, avizul ISU, toți pașii, dar luna aceasta va fi gata!".

Curat Dosarele X. Cu doar două zile înainte, o echipă a Gazetei Sporturilor fusese la stadion, făcuse poze, filmulețe. Și așa, cu ochiul liber, măcar la exterior, situația era deplorabilă. Nu sunt puse scaunele pe noua tribună, nu e amenajată chestia aia cu impresii de lojă, acoperișul are doar o prelată numai între doi dintre cei 24 de stâlpi de susținere, pista nu e terminată, parcarea nu e nici începută etc. E clar, avem noi probleme cu ochii (nu-i avem albaștri), cu aparatura!

Sau poate e cineva printre edili care poate să pocnească din degete și să facă minuni, că tot se apropie Crăciunul. Poate vor munci oamenii și utilajele câte 36 de ore pe zi de acum încolo, vorba aia cu îngrășatul porcului în Ajun.

Sau poate cineva de mai sus din PSD se sesizează și le spune celor doi colegi de partid să termine cu fabulațiile și habarnismele. Sau cu cearta, cu adevăratul Târg de Crăciun, că tot se concurează pentru cine e șerifu' în oraș.

Dar asta e o altă poveste.

Întrebări fără răspuns?

Revenind, ca să nu mai fie dubii, că avem ceva cu cineva, că scriem împotrivă împinși de prorectorul Universității Valahia, așa cum a spus tot Corneliu Ștefan, Gazeta Sporturilor a trimis un mail Primăriei, ca să ne împărtășească adevărul. Ăla adevărat!

Am întrebat cât a costat până acum "noul" stadion, cât estimează că va mai costa până la finalizarea lucrărilor (luna asta, evident!), cine a făcut proiectul și de ce nu conține și condiții de recuperare, saună, bazin, cum am aflat pe surse, de la neaplaudaci, de ce s-a renunțat la fosta peluză, de ce pe vechiul teren de antrenament se va face parcare etc?

Acum, echipa se pregătește la baza din Aninoasa (5 km de Târgoviște) și face recuperarea de după antrenamente la Complexul Turistic de Natație din oraș. Și probabil că situația va rămâne la fel și după finalizarea, Dumnezeu și edilii știu când?!, "noului" stadion.

Așteptăm răspunsurile, realitatea, așa cum se vede prin ochii lor liberi. Până atunci, ne ducem la oftalmolog, ne curățăm aparatura, că prea e diferența mare față de ce am văzut noi, cu ochii noștri liberi.

La stadionul de la Sibiu, ei au vrut să facă ceva ce noi n-am vrut să facem aici, adică să dăm așa, decât o zugrăveală. Era și iresponsabil la cum arăta stadionul acesta și ce avea ca și structură de rezistență
Primarul Daniel Cristian Stan, pe 4 august 2022

sursă foto: Facebook
sursă foto: Facebook
+35 FOTO
  • Arena din Sibiu va găzdui sâmbătă prima partidă oficială, Hermannstadt - Farul

Comentarii (10)
inshallah
inshallah  •  09 Decembrie 2022, 13:25

"decât o zugrăveală" - sper ca-l votati iar in 2024

johny2003
johny2003  •  08 Decembrie 2022, 22:29
Postat de abavati pe 08 Decembrie 2022, 17:35

Bla, bla, bla

ham, ham, ham.... "Doar Div. B!"

johny2003
johny2003  •  08 Decembrie 2022, 22:27

Politrucii *** trebe bagati la zdup ca e corupti!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează