OPINII  »  EDITORIAL

Dan Petrescu își subminează echipa

Articol de - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 09:26 / Actualizat vineri, 22 octombrie 2021 11:20

Este stilul lui Dan Petrescu ca înaintea meciurilor să-și laude adversarul. Numai că, într-o perioadă tulbure, cum e acum la Cluj, prin mesajul pe care-l transmite nu-i face niciun bine propriei echipe. 

Pentru jucătorii aflați într-o criză de formă evidentă  reprezintă mai degrabă un alibi, o plasă de siguranță, în cazul unei noi evoluții modeste și a unui rezultat nefavorabil: "Țineți cont, totuși, că am căzut de pe un cal mare". Așa a procedat și cu Jablonec (0-1), și împotriva lui Randers (1-1), și joi seară, cu Alkmaar (0-1). Trei dueluri cu formații fără discuție din categoria celor ”accesibile”, ultimele două pe propriul teren, din care n-a scos decât un punct amărât. 

Pe olandezi, Dan i-a ridicat în slăvi de ai fi zis că în Gruia vine vreo superputere europeană, nu o trupă acum de mijlocul clasamentului într-un campionat, al Olandei, de mâna a doua pe Bătrânul Continent. La "adăpostul" discursului său, CFR-ul a bifat iarăși o primă parte modestă, a încasat foarte ușor golul care avea să decidă destinația punctelor, iar când cei din teren au simțit că s-ar putea mai mult n-am avut nicio secundă senzația acelui "murim cu ei de gât". Bilanțul? Trei ocazii, niciuna cu adevărat importantă: ”Ne-am străduit, ați văzut, dar atât s-a putut”.  

Dan Petrescu își subminează echipa
Dan Petrescu

Dan Petrescu nu le face un bine alor săi nici când declară, la final, "echipa a jucat foarte bine. Am întâlnit favorita grupei și meritam victoria. În prima repriză au fost un pic mai buni ca noi, dar repriza a doua a fost toată a noastră. Ei nu au avut nicio ocazie. Atitudinea a fost bună, dar trebuia să băgăm mingea în poartă. Ați văzut ce echipă bună am întâlnit, dar meritam cel puțin un egal". Senzația este că antrenorul CFR-ului ori a văzut alt meci, ori încearcă să ascundă "gunoiul" sub preș.


Comentarii (8)
cornelcc
cornelcc  •  22 Octombrie 2021, 21:26
Postat de daniaania pe 22 Octombrie 2021, 12:17

Un material scris fara a fi gandit. DP a facut bine ca nu si-a terfelit jucatorii ca Sumi, DP stie ca sunt probleme cu jucatorii da ce sa faca cu ei de 1 luna de cand a venit ? DP a fost adus pt viitor sa creeze o echipa competitiva. Multi dintre cei de acum din lot incet si sigur vor fi lasati la vatra. DP este un profesionist dar daca este la Cluj, nu mai este bun antrenor, nu ????

Ti se pare ca incepe reconstructia echipei cu Culio? Interesant punct de vedere , voi suporterii cfr-ului il considerati pe DP un super antrenor doar prin prisma faptului ca castigat ultimele 4 campionate. In tara orbilor, chiorul este imparat! Cei ce privesc din afara si reusesc sa fie si obiectivi, vad lucrurile un pic altfel: o echipa imbatranita si obosita, cu un antrenor cu idei fixe, caruia fara Vinicius nu-i mai merge apararea. Vede asta, constietizeaza dar se cramponeaza in acelasi stil de joc meschin, inchis, bazat mai mult pe intamplare si pe inspiratia de moment a jucatorilor din jumatatea superioara a terenului. La o luna si jumatate dupa preluarea echipei inca nu se vede mana de “maestru”. Ii dau dreptate autorului articolului cand spune ca DP face declaratii la alibi. Si afirmatia ca acestea nu fac bine echipei este corecta. Dar deh, acum fiecare este liber sa creada ce vrea ... . Doar ca “Nelutu” Varga nu prea are rabdare. Aici e vorba de banii care ar fi trebuit sa vina din cupele europene si nu apar. “Cel mai bun antrenor” nu are rezultate si nu aduce bani. Simplu! Motiv pentru care a fost inlaturat si shumudica, chiar daca avea 7 victorii din 7 in campionat.

fronegigel2021
fronegigel2021  •  22 Octombrie 2021, 17:34

Cum spuneam, Vasile Plangaretu' este perimat, restul fiind neant.

fronegigel2021
fronegigel2021  •  22 Octombrie 2021, 17:23

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează