OPINII  »  EDITORIAL

Moldovan, Drăgușin și ofertele „de nerefuzat”

Editorial Aurelian Botezatu
Editorial Aurelian Botezatu

Articol de - Publicat sambata, 20 ianuarie 2024 09:34 / Actualizat sambata, 20 ianuarie 2024 11:22

Horațiu Moldovan tocmai i-a întors spatele lui Betis, pentru a da curs ofertei „de nerefuzat” a lui Atletico. Radu Drăgușin, în schimb, a refuzat oferta „de nerefuzat” a lui Bayern și s-a înrolat la mult mai modesta Tottenham. Primul și-a asumat un risc enorm, celălalt și-a văzut lungul nasului.

Așadar, cum ar spune celebrul Fabrizio Romano, vom avea un „here we go” și în cazul lui Horațiu Moldovan. A doilea transfer care ține capul de afiș al acestui început de an, după cel al lui Radu Drăgușin la Tottenham.

Interesant este cum au ales cei doi. Drăgușin a avut o ofertă „de nerefuzat” de la gigantul Bayern, cu mai mulți bani și pentru el, și pentru Genoa, dar i-a servit un halucinant „nein”. A preferat, în schimb, Tottenham, pentru că are șansa să joace în Premier League, campionatul visurilor sale.

Portarul Rapidului, la rându-i, era în discuții destul de avansate cu Betis Sevilla. Dar când a apărut în peisaj Atletico Madrid, pe ultima sută de metri, ca și Bayern în cazul lui Drăgușin. Horațiu n-a stat pe gânduri și s-a decis imediat pentru oferta „de nerefuzat” a „plăpumarilor”. 

Horațiu Moldovan a ales destinația mai atractivă

Moldovan, Drăgușin și ofertele „de nerefuzat”
Horațiu Moldovan (25 de ani)

Cine a ales mai bine? Depinde din ce unghi privești. Ca destinație, Atletico este de departe mai atractivă. Vorbim despre al treilea club al Spaniei, după Real Madrid și FC Barcelona.

Vorbim despre un club cu 31 de trofee interne și internaționale în palmares și care, cel puțin până-n vară, e angajat pe trei fronturi: LaLiga, Cupa Spaniei și Champions League. 

Tottenham? Ultimul său trofeu, o Cupă a Ligii Angliei, datează tocmai din 2008. Iar în acest sezon, pentru că a ratat complet Europa, mai e activă în acest moment doar în Premier și în Cupa Angliei, după ce a fost eliminată de concitadina Fulham din Cupa Ligii. 

Radu Drăgușin s-a decis pentru clubul unde are siguranța că va primi mai multe șanse

Altfel, privind din punctul de vedere al șanselor de a juca, Drăgușin pare să fie cel care a făcut alegerea potrivită. Mai ales în perspectiva Euro 2024. Unii ar spune că s-a speriat de concurența de la Bayern, cu Upamecano, De Ligt și Kim Min-jae.

Chiar dacă Bayern e din categoria „nu se refuză”, eu aș zice că Radu și-a văzut lungul nasului. Și a optat pentru un club unde el, la 21 de ani, simte că poate face față. Și că va primi suficiente șanse ca să arate cu adevărat ce poate.

Pe de altă parte, e de salutat și curajul lui Horațiu Moldovan, care a acceptat o mare provocare. Însă e clar că are șanse infime în duelul cu slovenul Jan Oblak, unul dintre cei mai buni portari din lume la ora actuală. E greu și de spus în ce măsură Diego Simeone îi va acorda o șansă măcar în Cupa Spaniei.

Altfel decât procedează mulți antrenori în Premier League, care mizează pe titular în competițiile importante și-i oferă o oportunitate și rezervei, în cele de mâna a doua, Simeone a contat până acum numai pe Oblak, în toate întrecerile.

Cristiano Bergodi trage speranță ca Atletico să i-l lase pe Moldovan la Rapid, până-n vară, cu titlu de împrumut. Ar fi ceva. Dar chiar și așa, discuția doar se amână.


Comentarii (11)
Jnb23
Jnb23  •  30 Ianuarie 2024, 23:18
Postat de alexalex pe 20 Ianuarie 2024, 13:56

Încerc să înțeleg logica ta,deci el avea șanse să joace la ditamai Bayern 5/10 meciuri dar nu are șanse să joace la Tottenham,trebuia să meargă la Bayern pt ca ulterior sa prindă un contract la Tottenham,fabuloasa logica ta

Daier care nu avea sanse sa joace la Totenham a jucat deja titular la Bayer.. dragusin are3 minute și fu atâta rămâne. Chair cred caa bayer ar fi jucat mai mult decât o sa joace acest sezon la Totenham

UbiMortus1984
UbiMortus1984  •  21 Ianuarie 2024, 18:14
Postat de JohnnyWalker66 pe 21 Ianuarie 2024, 04:06

Moldovan a acceptat sa fie rezerva de lux , ca Lobont la Roma, asa ca ce atitea discutii ?!

Difermta e ca Horatiu nu se poate compara cu Lobont.

JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  21 Ianuarie 2024, 04:06

Moldovan a acceptat sa fie rezerva de lux , ca Lobont la Roma, asa ca ce atitea discutii ?!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează