OPINII  »  EDITORIAL

Calificare cu gust de castraveți

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat vineri, 04 august 2023 00:37 / Actualizat vineri, 04 august 2023 08:48

FCSB a jucat decent în prima repriză, a dispărut în repriza a doua și doar nivelul de echipă de ligă a 3-a al bulgarilor a făcut posibilă victoria. Cu danezii de la Nordsjaelland e pericol de avalanșă

După 6-0 la general al lui Sepsi cu una din variantele de CSKA, plus 1-0 la pauză pentru FCSB după victoria de la Sofia cu cealaltă uzurpatoare de nume istoric, părea că într-un paradis regional al fotbalului echipele românești ar trebui să joace la nesfârșit, tur după tur, numai cu adversari din Bulgaria. 

Asta până în minutul 49 când Pedrinho a înscris golul egalării cu o lovitură de cap la care Târnovanu, Radunovici, Crețu, Dawa și Chiricheș stăteau și priveau. Golul de 2-1 înscris de Dascalov nici nu a mai surprins. Doar confirma ceva.

Suficiență și mesaje toxice

La fel ca în toate meciurile de pînă acum, FCSB a dispărut din meci timp de aproape o repriză. Greu de spus care este cauza. Sau dacă nu cumva sunt mai multe. 

Ce se întâmplă? Ce este? Pregătire fizică defectuoasă? Nu ar trebui dacă antrenamentele sunt atât de tari că alde Ngezana nu face față. Suficiență, transmisă și de mesajele toxice de la Palat, dar alimentată și din propria infatuare a inestimabilului Florinel Coman?

 Sau, de fapt, o mediocritate care iese la iveală tocmai atunci când cohorte de pseudo-specialiști au decretat că FCSB este candidata cea mai autoritară la titlul de campioană.

Artă pe gherghef

Calificare cu gust de castraveți

Aroganți și suficienți, laolaltă cei care fac echipa de acasă și cei care simulează că o conduc de pe marginea terenului, par incapabili să mențină acea stare de minimă seriozitate care să dea o coerență în exprimare. Cineva, nu Haralambous, hotărâse să schimbe tot flancul drept al primului "11" trimis în teren pentru retur. 

În locul lui Ovidiu Popescu, Băluță și Cordea au intrat pe teren Crețu (titular după o pauză de 6 luni), Djokovici și Miculescu. Apoi, când lucrurile mergeau cât de cât, era 1-0 după 45 de minute, au venit legendarele schimbări de la pauză. Artizanat pe ghergheful fotbalului cu Gigi mâini îndemânatice.

Haosul, apoi norocul

Ieșirea lui Coman la pauză, apoi aceea lui Compagno la scurt timp, bașca apariția lui Chiricheș (în locul lui Haruț, care nu jucase rău) au confirmat haosul în luarea deciziilor. 

Până la golul de 2-2 al lui Djokovici din minutul 82, FCSB nu trăsese niciun șut la sau spre poartă în repriza secundă. Cu un CSKA mai slab chiar decât cea mai aiuristică variantă de FCSB, golul lui Octavian Popescu a adus calificarea, dar nu iluminarea.

Nu așa se poate califica FCSB în dauna danezilor de la Nordsjaelland. E nevoie de mai multă seriozitate, de coerență și, cum se zice în mediul de afaceri, de predictibilitate. FCSB a câștigat 3-2 împotriva unei echipe inferioare și cine vrea să deschidă șampania nu are decât. Dar să nu aibă gust de castraveți murați.


Comentarii (35)
Eglwyswrw
Eglwyswrw  •  04 August 2023, 19:48
Postat de brianstorm pe 04 August 2023, 15:38

este profesionist djocovici,dar cum l-a lovit pe bulgarul ala fara minge,iti dai seama ca tot romanas de-al nostru este. radem glumim,dar nu tin ultima data cand un jucator roman a reactionat atata de neprofesionist cum a reactionat djocovici la acel galben. deci din nou te faci de rusine ca esti prost. repet,djocovici este cel mai bun transfer,dar fix profesionalismul care l-a pierdut jucand la kfr trebuie eradicat din el. la kfr poti sa faci asemenea lucruri neprofesioniste cum a facut el la acel galben,dar la Steaua din liga 1 nu.

Hai, mai lasa-ma. N-au inventat romanii ruperea de oase in fotbal. E o adevarata obsesie de a inventa tot felu' de aberatii la adresa romanilor. Inca ceva : bulgaru' ala a exagerat la greu. Si nu spun asta pentru c-as fi fecesebist.

Eglwyswrw
Eglwyswrw  •  04 August 2023, 19:43

Bulgarii au jucat prost la 2-1 pentru ei. Daca tot ce inteleg ei din fotbal e ca cau pierdut pentru ca Djokovic trebuia eliminat atunci e clar, sunt din categoria "lumea a 3-a a fotbalului". Realist vobind, TSKA putea invinge lejer chiar si cu Djokovic pe teren DACA ar fi stiut cum sa joace. Dar n-au stiut, sunt exact la fel de amatori ca si cei de la nord de Dunare. Pe FCSB i-a savat norocul si naivitatea bulgarilor, fiindca au jucat in meciul asta doar vreo 30 de minute de fotbal. Total insuficient pentru o echipa care are pretentia sa lupte pentru titlu intr-o liga care, totusi, e pe locul 26 in topul coeficientilor europeni.

Dobermannul
Dobermannul  •  04 August 2023, 16:12
Postat de oase92 pe 04 August 2023, 15:24

Nominalizează-le tu, te rog, fiindcă a fost dat tot comentariul meu. Sunt trei steluțe pentru cuvântul ”panaramă”. Eu îl rugam pe lefter_popescu să nu mai aibă un limbaj contondent, jignitor , la adresa celor care au altă părere decât el, nu la comentariile legate de vreo echipă/situație. Mișto-ul și bășcălia au drum liber, pentru echipe, jocuri, patroni, jucători, rezultate, etc., mai puțin jignirile, injuriile și vulgaritățile adresate celor ce postează.

Eu l-am vazut fara cuvantul la care te referi. Moderatorul care e unul dintre noi e Dumnezeu aici. Vulgar sau jignitor e orice cuvant vrea el, sau nu-i place lui. Asa ca relax. Eu doar am vrut sa-ti atrag atentia ca blocati aici sunt in principal cei civilizati si care respecta regulamentul. Blocati din te miri ce, in timp ce "injuraturile" trec.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează