OPINII  »  EDITORIAL

Ce bine e la București!

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat miercuri, 26 iulie 2023 23:09 / Actualizat miercuri, 26 iulie 2023 23:10

După un meci greu de privit, FCSB a plecat cu 1-0 în logica raportului valoric cu bulgarii de la CSKA 1948. Echipă făcută după ureche, joc la ce-o ieși, nițel noroc, deci rezultat bun.

Un meci de fotbal la Sofia, pe stadionul "Vasil Levski", îți aduce aminte că e totuși mai bine să trăiești la București, în România. Și nu doar pe timpul unui meci, mai sunt și altele. Arenă comunistă vopsită cu bidineaua gazdă pentru o echipă cu o identitate incertă, cum este această CSKA 1948. Un soi de CSA Steaua, cu o mână de suporteri, dar jucând în culorile lui Dinamo, roșu și alb. Ce arătare!

Fantezii

FCSB și-a impus totuși superioritatea după minute multe de joc cețos, mai slab decât tot ce am văzut în primele două etape ale primei noastre ligi. Pozitiv: Șut este serios și consistent, Olaru începe să aibă viziunea jocului. Negativ: fantezia cu Ovidiu Popescu în locul lui Pantea și ideea că Haruț s-a dat peste cap și a devenit peste noapte un fundaș central ca stânca.

Atelierul de mâini neîndemânatice

Golul lui Coman, care a prelungit acțiunea inițiată de Cordea și continuată de Olaru, plus respingerea de portar mic a lui Naumov, a adus liniștea unei echipe pe care se bricolează în continuare ca la atelierul de mâini mai degrabă neîndemânatice.

Ce bine e la București!

Cordea și Compagno în formula de start, Octavian "Tavi" Popescu rezervă, Alex Băluță trecut inter în spatele italianului. Să nu cădem totuși în ridicol și să credem că mutările acestea au fost un act de nesupunere al lui Charalambous!

Travestiul

Schimbări la pauză, se subînțelege. Edjouma și Octavian Popescu în locul lui Băluță (invizibil, bașca un "galben") și al lui Cordea. Aportul ofensiv al lui Edjouma seamănă cu acela al unui băiat din grămada spontană rătăcit pe linia de treisferturi, în timp ce Popescu cel mic este productiv ca o libelulă pusă să facă miere.

Travestiul bulgarilor a fost ilustrat și de faptul că pe teren s-a aflat timp de 60 de minute un anume Stoicikov (pardon, Stoichkov). Asta nu l-a împiedicat însă pe numitul Vutov să culce ca pe spice fundașii FCSB-ului, semn că formația antrenată de Pintilii și vorbită de Charalambous ori se mulțumește cu puțin, ori are o problemă cu pregătirea fizică.

Domnia bunului plac

1-0 la final pentru FCSB. Meciul a fost până la capăt un exercițiu de voință pentru iubitorii de fotbal. Iar atunci când nocturna de pe vetustul "Vasil Levski" a dat semne de oboseală s-a pus de o ședință a oficialilor, totul părea bonusul neașteptat al serii ratate.

Urmează un retur care nu ar trebui să fie decât pasajul către o "dublă" cu danezii de la Nordsjaelland. Brrr! Peste toate însă va domni netulburat bunul plac al lui Becali. Adversarul etern.


Comentarii (38)
kordell
kordell  •  27 Iulie 2023, 17:34
Postat de VanBasten pe 27 Iulie 2023, 14:03

Imi doresc din toata inima cel putin o manita de la Nordsjaelland.

Vineeeeee :)))

parpalache
parpalache  •  27 Iulie 2023, 16:21

Dar norocul porcesc al echipei mafiotului din Pipera-in meciurile internaționale-nu se dezminte!O minge țopaita trimisa de Olaru-(care culmea,se ducea și afara)-a fost respinsa in fața de portarul Naumov pâna la „Haripel”-care spre meritul lui-a plesnit-o imediat!Și a mai fost și offsaid ,dar...nu era VAR!Iar in repriza a doua-la o faza in careul fcsb-ului-Crețu i-a pus talpa unui bulgar dar arbitrul n-a vazut!

dobrin
dobrin  •  27 Iulie 2023, 16:17

Circarul sef a bagat pe teren clovni, pacalici, saltimbanci si pe urma se mira ca a iesit circ si nu film artistic.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează