OPINII  »  EDITORIAL

Liniștea lui moș Ion Roată Pintilii

Articol de - Publicat duminica, 13 noiembrie 2022 23:00 / Actualizat duminica, 13 noiembrie 2022 23:05

FCSB a jucat cu calm și cu maturitate în fața unei echipe pe care a învins-o cu 2-0 și pe care Nicolo Napoli nu are cum să o învețe să câștige cu atacanți ca Ganea și Chițu. 

Meci frumos la Craiova între FCU și FCSB. Frumos, cursiv și cu ritm pentru standardele românești. Încă o dată, echipa antrenată de Mihai Pintilii a arătat exact așa, ca o echipă. Aceasta fiind de fapt schimbarea esențială față de perioada cu Dică pe bancă. 

Atunci când Cordea, Olaru, Octavian Popescu și ceilalți arătau ca o formație de soliști nu din cale afară de talentați, obligați să interpreteze o melodie nereușită.

Între țâfna lui Dică și calmul de moș Ion Roată al lui Pintilii trebuie căutată diferența dintre cele două fețe ale FCSB. Faptul că Popescu s-a dus direct la noul lui antrenor să sărbătorească golul din minutul 4 spune mult despre tactul de a-ți apropia jucătorii fără să ți se urce în cap.

Munca aruncată la tomberon

Craiova a arătat aproape perfect din careul propriu până la marginea careului advers. La fel ca predecesorul Marius Croitoru, Napoli este un partizan al jocului de posesie. 

Când ai însă pseudo atacanți ca George Ganea și Chițu, munca este în zadar. Mereu în contratimp și precipitați, maeștri neîntrecuți ai luftului și ai șutului întârziat, cei doi au aruncat la tomberon eforturile lui Negru, Baeten, Asamoah și, mai ales, Bahassa. După pauză, Nicolo Napoli i-a trimis în teren pe Van Durmen în locul lui Asamoah (mutare ciudată) și pe Bauza Măseluță în locul lui George Ganea (schimbare imperios necesară).

+10 FOTO

Omrani, creditul și cash-ul

Cu 2-0 în portofoliu, bucureștenilor le-a convenit să aspire atacurile gazdelor și să replice pe contraatacuri care le-au pus în valoare calitatea tehnică. Nu neapărat superioară adversarului, dar mai judicios folosită. Posesor al unei indolențe marcă personală, Omrani a fost înlocuit de Miculescu încă din minutul 55 și probabil că francezul mai are puțin până îi expiră creditul în ochii patronului mare amator de cash.

Bauza ca o durere de măsea

Conștient că mai are o mână moartă printre titulari, Napoli l-a chemat la depou și pe inutilul Chițu, încercând să dea sens atacului cu un vârf ca Gabi Iancu, care nu se pierde cu firea la orice adiere de vânt. Schimbare teoretic corectă, dar fără rezultate palpabile. 

În plus, Bauza a fost neinspirat, ca mai mereu în ultima vreme, Bahassa a obosit, Negru la fel, Baeten a șutat în loc să centreze și a centrat în loc să șuteze. În disperare de cauză Napoli l-a trimis și în teren și pe Sidibe, care și-a făcut imediat simțită prezența și a pus la îndoială decizia de a-l titulariza pe Chițu.

Griji cât Cetatea

Treptat, meciul a intrat în zona aceea de băltire, care a convenit de minune FCSB-ului. Victorie solidă a echipei mai calme, mai echilibrate, în antiteză cu estetica stearpă a Craiovei. Un meci de nota 8 în prima repriză și de 6 în a doua, care confirmă că interimatul lui Pintilii este cel mai bun lucru care i se putea întâmpla vicecampioanei. Pentru Craiova urmează o pauză complicată, la capătul căreia se văd cealaltă Craiovă și griji cât Cetatea Banilor.


Comentarii (3)
marius1979
marius1979  •  14 Noiembrie 2022, 13:20
Postat de Silver1953 pe 14 Noiembrie 2022, 12:26

Cat de prost ? Intreaba-l pe Becali !

Da Correct. Inca Becali Ii si da inapoi la Hagi pe gratis (Nedelcearu). Pai Nu tot se lauda Hagi ca el creste jucatori si Ii vinde? Dar Iti mai spun o prostie….Bogdan Stancu de la Steaua la Galatasaray pentru 6 milioane. Asta Cand era Hagi la Galata. Poate intelegi acum tranzactiile Becali/Hagi

Silver1953
Silver1953  •  14 Noiembrie 2022, 12:26
Postat de marius1979 pe 14 Noiembrie 2022, 04:42

Este incredebil ca Hagi la vandut pe Chitu de 3 ori? Iti dai seama ce *** sant si pe la altii? Chiar asa de prost sa fii(club/manager), sa dai bani pe Chitu ??

Cat de prost ? Intreaba-l pe Becali !

marius1979
marius1979  •  14 Noiembrie 2022, 04:42

Este incredebil ca Hagi la vandut pe Chitu de 3 ori? Iti dai seama ce *** sant si pe la altii? Chiar asa de prost sa fii(club/manager), sa dai bani pe Chitu ??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează