OPINII  »  EDITORIAL

Mutu va pleca de la Rapid

Articol de - Publicat marti, 18 aprilie 2023 09:44 / Actualizat marti, 18 aprilie 2023 10:19

Probabil că nu acum, imediat. Și nu pentru că așa dorește galeria, ci pentru că Dan Șucu este un om de afaceri, nu un filantrop care susține proiecte utopice

Daniel Pancu a spus lucruri interesante la nici jumătate de zi după înfrângerea Rapidului la Craiova. Oricum, mult mai interesante decât considerațiile despre tradițiile cecenilor în relația cu femeile.

"Normal că fanii voiau titlul, au devenit și ei, oarecum, de rezultat, nu mai sunt ca înainte", a șutat cu curaj Pancone în direcția suporterilor care în viziunea lui s-au mai îmburghezit.

Mesaj cu dedicație

Apoi, tot la GSP Live, Pancu a apelat la memorie. Și a continuat șarja ofensivă. "Eu, ca jucător sau ca antrenor, n-am avut niciodată șase meciuri fără victorie la Rapid". Buum! Acesta este un mesaj cu dedicație la fel de clar ca modificarea Legii Sportului propusă de tovarășul Vasile Dîncu.

Întrebat frontal cum ar reacționa în eventualitatea unei propuneri să devină noul antrenor al Rapidului, selecționerul naționalei U20 a oferit un "nu" fără echivoc. Nu pentru prezent și pentru viitorul apropiat, a precizat el și trebuie să îl credem. Putem să avem îndoieli în privința calităților lui profesionale sau a opiniilor geopolitice, dar nu să îl bănuim de nesinceritate.

Unde e boema de altădată?

Să trecem totuși la subiect. Frontal, așa, în stilul lui Pancu. Ar trebui să își dea demisia Mutu? Sau ar trebui demis? Pentru că nu doar după standardele românești se întrunesc toate condițiile ca antrenorul să se despartă de echipa pe care o pregătește de 47 de meciuri. Un record în cariera lui scurtă și nu foarte populată de recorduri.

Mutu va pleca de la Rapid

Rapidul lui Mutu nu joacă mai nimic, adică propune un fotbal economicos, lipsit de imaginație, deci plictisitor, în flagrantă contradicție cu boemia Grantului. Noua generație de suporteri nu i-a văzut la lucru pe Nichi Dumitriu, pe Sandu Neagu sau pe Ion Ionescu, destui poate că nici pe Țîră, Goanță ori Șumudică, dar își revendică presiunea dintr-o legendă cu eroi risipitori și indecent de talentați.

Bătrâni, uzați, limitați

Apărarea, acolo unde Săpunaru, Dragoș Grigore și Junior Morais adună 111 ani (!), este uzată și bătrână, mijlocașii nu au nici consistență defensivă, nici aport ofensiv (vezi prestațiile cenușii ale lui Pănoiu, Albu și Crepulja, inconstanța lui Sefer ori prostiile produse pe bandă rulantă de Costache), în vreme ce atacul se bazează exclusiv pe Dugandzici, care are și el niște limite, oricât de golgheter ar fi în liga românească.

Senzația este că peste toate astea Mutu, tocmai el, decarul de odinioară, adaugă o prudență care ucide și inițiativa, și frumusețea jocului.

Peste nemți și englezi

Într-o neverosimilă demonstrație de modernizare&stabilitate, românescul Rapid al lui Dan Șucu și Victor Angelescu poate da lecții de stabilitate atât nemțescului Bayern Munchen, cât și englezescului Chelsea. Asta da performanță!

Să ajungă cel mai volatil club din România să țină de antrenor mai tare decât au făcut-o bavarezii cu Nagelsmann, iar londonezii cu Graham Potter, pare de domeniul științelor oculte. Colegul Dan Udrea pledează convingător cauza lui Mutu, aducând ca argument suplimentar ideea că acționarii nu trebuie să cedeze la presiunea ultrașilor. Iar invocarea exemplului Arteta-Arsenal completează demonstrația.

Șucu vinde mobilă, nu utopii

Nu cred totuși că Mutu va supraviețui profesional la Rapid. Nu este un pariu cu Dan (Udrea, nu Șucu!!), ci o părere. Mutu nu va fi îndepărtat acum, căci sezonul este deja compromis și ar părea o victorie a lui Bocciu și compania. Dar din vară este foarte probabil ca echipa Marius Șumudică-Dani Coman să înlocuiască echipa Adi Mutu-Daniel Niculae. Domnul Șucu este un om de afaceri abil, care nu vinde mobilă scumpă ca apoi să arunce în foc banii de dragul continuității băncii tehnice a Rapidului.

Dacă fotbalul ar opera cu utopii, creditorii cluburilor ar locui la bloc, în timp ce jucătorii ar fi plătiți cu bonuri valorice pentru concedii la Sovata. În schimb, noi auzim cum torc motoarele de BMW, Mercedes și, câteodată, de Lamborghini.

Citește și:

Schimbare: cine transmite la TV România - Liechtenstein, ultimul amical înainte de Euro 2024
Nationala
Schimbare: cine transmite la TV România - Liechtenstein, ultimul amical înainte de Euro 2024
Daniel Bîrligea părăsește Superliga după Euro 2024! Neluțu Varga are oferte de nerefuzat pe masă » Câți bani va lua CFR Cluj
Superliga
Daniel Bîrligea părăsește Superliga după Euro 2024! Neluțu Varga are oferte de nerefuzat pe masă » Câți bani va lua CFR Cluj
Povestea României la primul Euro, din 1984: am lăsat Italia acasă! » Fără niciun stelist, cu cel mai tânăr selecţioner pe bancă şi debutul lui Hagi la un turneu final la doar 19 ani
Nationala
Povestea României la primul Euro, din 1984: am lăsat Italia acasă! » Fără niciun stelist, cu cel mai tânăr selecţioner pe bancă şi debutul lui Hagi la un turneu final la doar 19 ani

Comentarii (28)
ED_BAD
ED_BAD  •  19 Aprilie 2023, 01:19

Pe bune, Tolo?! Nu pot sa cred! Cum de ti-a trecut titlul asta prin minte?! Eu credeam ca e numit pe viata... :))

ED_BAD
ED_BAD  •  19 Aprilie 2023, 01:17

Mai, baieti! Mai, ne'a Tolontan! De cand a devenit Pancu asta un asa mare priceput si psiholog inca sa ii cerem parerea despre chestiile astea? Nu-s prea fine pentru el?! El care dusese Rapidul in mlastina, el cu care nu am fi promovat nici azi in Liga 1, el care a primit lectii de antrenorat de la Mita Iosif cand acesta a preluat echipa? Zice ca nu a avut sase meciuri fara victorie ca antrenor?! Dar cand a antrenat el in sase meciuri consecutive atat de importante, cu varfurile clasamentului? Meciurile astea cu rezultate "ingrijoratoare", au fost cu revelatia campionatului - Hermanstadt si cu celelalte prime cinci clasate!!!! Unde, cand a antrenat ametitul ala de Pancu atatea meciuri consecutive cu spuma adversarilor din campionat? Cand a fost pus sa antrenze, a aratat ce poate! Sa ne mai lase in pace acum! A mai facut si circ cand a plecat. A uitat ca cerea despagubiri pentru ca a fost demis, marele rapidist.... ?! Sa isi vada de treaba lui acum, sa ne lase linistiti, ca nu are nici valoarea de antrenor a lui Mutu, iar ca jucator sigur nici nu se pune problema sa fi fost! Ramane doar un mare rapidist, dar in aceasta situatie prefer sa ramana suporter, nu sa faca pe specialistul! Sa fie critic si analitic cu activitatea proprie, nu sa agite suporterii!

0741275529
0741275529  •  18 Aprilie 2023, 22:01

Mutu nu are inca stofa de antrenor,cineva a spus corect ca Rapid joaca partitura Iosif de fapt partitura SAPUNARU ,restul este filozofie de 2 lei,nu a facut nimic nici la tineret si la Craiova a fost MITITEL.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close