OPINII  »  EDITORIAL CTP

O decizie hidoasă

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 19:28 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 21:05

Acum o jumătate de oră, la Roland Garros, decizie încremenitoare a vechiului arbitru de scaun Kader Nouni. 

Argentinianul Francisco Cerundolo, după un prim set pierdut la tie- break în fața favoritului Holger Rune, câștigă clar setul următor. În setul 3, este 2-1 pentru Rune, servește argentinianul. 

La 40-40, Cerundolo trimite o dreaptă lungă și joasă, pe reverul lui Rune. Acesta nici vorbă s-o mai ajungă, mingea cade a doua oară pe zgură, Rune dă în ea ca să se afle-n treabă, trimițând-o în terenul advers.

Ca și Francisco, nu înțeleg de ce tace arbitrul. Cerundolo pune mingea în terenul advers, face punctul, dar e năucit: cum, nu vezi că a căzut de două ori?!, îl întreabă pe arbitru 

Calm, nepăsător, Nouni îi fură mental punctul argentinianului. Și setul, pentru că Francisco nu mai e în stare să se adune minute în șir. La reluare, imaginea e teribilă: Rune a lovit mingea second touch pur și simplu din demivolé!, nici măcar cu rama!... Întreaga tribună huiduie. Mă crucesc, și cu stânga, și cu dreapta.

Ceva asemănător, dar nu chiar atât de hidos, s-a întâmplat în finala Alcaraz-Musetti de la Hamburg, de anul trecut. Arbitra franțuzoaică i-a dat punctul fals italianului. Musetti a tăcut și l-a luat, deși văzuse cât se poate de clar dubla. 

Așa și tânărul Rune, a primit decizia mincinoasă fără să zică nimic, deși știa cel mai bine ce făcuse. Dar știe și că, în punctajul tenisului, nu se trece caracterul jucătorului...


Comentarii (20)
dragan
dragan  •  08 Iunie 2023, 10:34

o decizie hidoasa, domnule Popescu? daca va referiti la cenzurarea raspunsului dat, ieri, Freyyei, eu zic ca gestul tzepelinilor e, deja, o hidosenie in stare pura! p.s. urarea pentru d-voastra ramine valabila: veti avea nevoie de noroc! mult!

Freyya
Freyya  •  07 Iunie 2023, 16:47
Postat de leftymius pe 07 Iunie 2023, 12:10

Am auzit mai multe discutii pe Eurosport in germana si engleza(mare britanie). Si acolo (fie ca ii cheama Becker, Petkovici, Wilander) cred mai degraba in nevinovatia ei si spun ca este o rusine faptul ca se tot amana terminul de judecata. Nimeni nu crede ca ar fi luat intentionat vreo substanta dopanta.

aici nu e pe cine si ce crede. pe romani i-a prostit mult timp ipocrita asta - desi era sub nasul lor cum e pusa numai pe apucat... au fost inundatii in Serbia si Nole a strans milioane sa ajute tara aia. au fost inundatii in Spania - Rafa cu mopul si donatii. inundatii in Romania - ce a facut halepa? NIMIC! ca ea e pe luat pamant moca si prime pentru eventuale participari - dar voi tot o pupati in dosul nadusit ca sa dea bine ca sunteti romani si va aparati trisorii

leftymius
leftymius  •  07 Iunie 2023, 12:10
Postat de sughibughi pe 06 Iunie 2023, 07:34

asta de crede ca Halep este nevinovata, nu are credibilitate

Am auzit mai multe discutii pe Eurosport in germana si engleza(mare britanie). Si acolo (fie ca ii cheama Becker, Petkovici, Wilander) cred mai degraba in nevinovatia ei si spun ca este o rusine faptul ca se tot amana terminul de judecata. Nimeni nu crede ca ar fi luat intentionat vreo substanta dopanta.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează