OPINII  »  CRAIOVA

Îi dorim mult succes lui Rotaru

Editorial Narcis Drejan
Editorial Narcis Drejan

Articol de - Publicat marti, 25 iulie 2023 14:36 / Actualizat marti, 25 iulie 2023 19:49

Craiova l-a dat afară și pe Eugen Neagoe, deși Universitatea este echipa cu cele mai multe ocazii de gol după primele 2 etape. Dar, desigur, la Craiova, tot timpul, vinovat este antrenorul.

Toate mesajele de pe contul de facebook al Universității Craiova, pagină urmărită de 273.000 de fani, încep războinic, dar se încheie cu: “OFICIAL – Universitatea Craiova s-a despărțit de antrenorul Garananga Geangavelea. 

Îi dorim mult succes în continuare”. Mesajul este copy-paste și la jucători, ai impresia că lui Mihai Rotaru, angajații clubului i-au creat niște template-uri, iar el doar demite și pe facebook c-un simplu click. Este un patron gadget, dar care nu a înțeles nici până astăzi fotbalul.

Oltenii nu rezistă în Bănie

Fie că a fost vorba de Jiul IELIF, de Electroputere, de Chimia, de Extensiv, dar mai ales despre Universitatea Craiova, oltenii n-au prins paltoane. Outfit-ul este clasic, un trening sau costum, două perechi de pantofi, sponsorul tehnic, dar tot timpul, chiar dacă stăteai în spatele stadionului Ion Oblemenco, să ai o paporniță de plecat. 

Rotaru i-ar zice troller, că e mai corporate, însă noi oltenii îi zicem paporniță. Că a fost vorba despre Ion Oblemenco, Ilie Balaci, Costică Ștefănescu, Aurel Țicleanu, Pavel Badea, Nae Ungureanu, Victor Pițurcă, Sorin Cîrțu, Emil Săndoi sau Eugen Neagoe, toți au avut aventuri scurte și intense ca antrenori la Universitatea. 

Asta și din cauza faptului că la Craiova s-au adunat cele mai alese specimene de patroni, dar și pentru că simbolurile erau greu de gestionat. Oltenii nu sunt obedienți, uitați-vă la Pițurcă, de exemplu, dacă putea, sigur falimenta orașul Jeddah, pentru ce a pățit la Ittihad, cu Ilie Balaci nu stăteai la discuții, să nu mai zicem de Cîrțu, care-ți cârpea și vreo două. 

Acestor oameni n-ai ce să le spui despre fotbal, mai ales când tu ai vândut terenuri, acadele și bonibon.

Îi dorim mult succes lui Rotaru
Eugen Neagoe, foto: GSP

Cine-s sfătuitorii din spatele patronului?

Eugen Neagoe e ultimul pe lista lui Rotaru, ba chiar acorda un interviu în vara aceasta, în Gazeta Sporturilor, explicând că știe exact care-s antrenorii și oamenii care-i toarnă venin în urechi lui Rotaru. 

Consilierii lui Rotaru sunt, în general, antrenori de fotbal, dar și oameni din Craiova, macaragii, excavatoriști, muncitori necalificați. Dar ei se pricep la toate și la nimic. Ei aduc Coldplay și Green Day la Extensiv City Festival ăla, așa-i spun Olguței Vasilescu, dacă le-ar da un loc în Primărie, ei îl aduc pe Guardiola șef la Poliția Locală, sunt eternii atârnători, care, indiferent de numele patronului, s-au aciuat pe la club. La Mititelu n-a mai mers, că ăsta s-a apucat să se certe cu toți, i-a făcut pe toți foștii lui ziariști netalentați și jigodii, așa că șansa lor era Rotaru. 

Pentru ei, Mihai Rotaru e Dumnezeu, e zeul focului, e zeul fotbalului și al diversiunilor. Le dă lapte, carne, brânză, ouă și chiar i-a amenințat printr-un cantonament în Antalya, la începuturi, când a luat jurnaliștii după el. Le-a spus la un șpriț de seară: 

„Acum nu mă pricep la fotbal, dar să vedeți când voi ajunge să cred că mă pricep!”. Și uite așa, dacă Ivan e slab și ratează din toate pozițiile, dacă Markovic desenează shaormică și shaormare pe teren, dacă Mateiu își caută talonul de pensie în centrul de la mijlocul terenului, de vină este antrenorul. Tot timpul. Asta a pățit și Neagoe. Nu știm dacă muncitorii necalificați i-au dat sfaturi de data asta, pare că un antrenor care se vede campion era la Balș, pe drumul expres și i-ar fi zis lui Rotaru: “Hai, tată, că mă amendează poliția dacă mai stau mult pe avarii! Nu mă chemi?”

Epilog

Craiova, cu bani mulți, cu facilități, cu stadion oferit la cheie, trage tare de ani buni să ia titlul, dar eșuează lamentabil, că nu degeaba am spus-o de prin 2004 că e singurul oraș care-și stabilește toate obiectivele înainte de un sezon fotbalistic, inclusiv evitarea retrogradării. 

Că patronii au fost Popeci, Păunescu, Ilinca, Nețoiu, Staicu, Mititelu sau Rotaru, rezultatul a fost același, amăgire pentru sutele de mii de suporteri. Ce mai rămâne? Să vină acel mesaj pe pagina de facebook, unde Rotaru să scrie singur: Îi dorim mult succes lui Mihai Rotaru! Mulțumim!


Comentarii (29)
10iul73
10iul73  •  27 Iulie 2023, 09:31
Postat de XXX166 pe 26 Iulie 2023, 07:53

Mai drejane ce aveti mai nene cu oferitul stadionului la cheie? Daca tot s-a pornit constructia de stadioane in romania nu merita orasul craiova stadion sau cum? S-au trebuia lasat ultimul oras? Adica orasul cu traditie in fotbalul romanesc si cu cea mai mare medie de spectatori din tara trebuia lasat mai la urma numai ca sa nu ii dea stadion la cheie lui rotaru? Despre neagoe ce as putea sa spun? imi pare rau pt el cred ca i-a lipsit putin noroc sa reuseasca mai multe si cred ca merita mai mult dar cind toata lumea de pe pagina universitatii craiova il vrea afara uite ca rotaru a actionat. Cred ca rotaru a vrut sa le faca pe plac suporterilor asa cum a fost si in cazul lui cirtu care la fel era foarte criticat in comentariile suporterilor. Multi vor sa destabilizeze echipa si pe rotaru si cauta tot felul de motive dar uite ca nu reusesc, rotaru pare destul de echilibrat si stapin pe situatie cu toate ca mai face si el greseli dar cine nu face greseli?,asa ca totul este inca ok mai drejane. Iar daca ce a obtinul rotaru cu echipa pina acum e putin gindeste-te numai la ultimii 20 de ani cu netoiu, staicu sau mititelu cit de mediocrii au fost, ultima cupa a fost in 94, cauta cind a fost ultimul podium mai drejane. Se merge inainte mai drejane , problema e ca nu se ingesuie prea multi investitori sa intre in fotbalul romanesc

Corect..

itu52
itu52  •  26 Iulie 2023, 19:10

Inodor, incolor. Shaormică, shaormare - o firească întrebare, nu cumva, centrul de la mijlocul terenului, era cercul, punctul de plecare? Se pare că la Craiova... toate scârțâie.

DrSoma
DrSoma  •  26 Iulie 2023, 18:19

Toți impostorii cu nume de antrenor roman cer când ajung la o echipa jucători cu experienta!? Adică jucători formați și antrenați de alții pentru ca ei nu au habar de munca de antrenor. Din acest tipar iese Boloni care și găsește și formează fotbaliști. Toți dau vina pe ghinion atunci când se ratează oribil asa cum a făcut Craiova cu Otelul? Pe bune? Dimpotrivă ,este o dovada clara de antrenamente proaste, defectuoase!!! Când nu antrenezi științific, profesionist, finalizarea vei avea, la infinit, echipe talentate dar care ratează incredibil.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează