OPINII  »  EDITORIAL

Între penibil și lamentabil

Articol de - Publicat marti, 22 februarie 2022 15:52 / Actualizat marti, 22 februarie 2022 15:59

Dacă victoria Argeșului la Ovidiu a complicat calculele pentru play-off, în privința luptei la titlu lucrurile par clare. Ori chiar sunt. Aceasta se va da între CFR și singura ei urmăritoare reală, FCSB, aflată la 8 puncte în urma echipei clujene. Cât o fi fotbalul de imprevizibil, e greu de crezut, utopic, că o a treia formație ar putea încurca socotelile celor două.

În ultima etapă, niciuna dintre fruntașe n-a convins. Surprinzător, FCSB a trebuit să se mulțumească la Mioveni cu 1-1, în timp ce, o zi mai târziu, CFR a învins-o la limită și oarecum norocos pe Rapid în Gruia. Cu șansă, deoarece Rapid a condus meciul după pauză și l-a dominat uneori categoric, golul de 2-1 al gazdelor venind abia în minutul 84. Ba și împotriva cursului jocului.

Întrucât combatantele și-au împărțit reprizele, părea logic să-și împartă și punctele. Probabil că Rapid ar fi meritat un rezultat de egalitate, atât că, vorbă veche, fotbalul nu-i după merite. E după goluri.

În ciuda izbânzii care a dus-o din nou pe CFR la diferență de 8 puncte, Dan Petrescu a tunat și a fulgerat. Specialitatea casei, nu?, stilul obișnuit al „Bursucului”. Acuzând prestația elevilor săi din a doua jumătate, acesta a explodat: „Au fost penibili! Așa nu avem nicio șansă la titlu sau la Europa!”.

Corect, CFR n-a încântat. S-a chinuit, a suferit. Pe de altă parte însă, era de așteptat, legitim, ca obținerea victoriei și distanțarea de FCSB să mai îndulcească exprimarea lui DP. Totuși, fără a fi cinic, scopul scuză mijloacele. Iar Deac, Graovac et Comp. și-au atins scopul duminică.

Se știe că Petrescu obișnuiește să vadă primejdii și capcane unde nu sunt. Că-i place să ridice tonul și să îngroașe nuanțele. Din care motiv, fostul director sportiv din Gruia, Daniel Stanciu, l-a luat peste picior într-o recentă emisiune TV: „Petrescu încearcă să facă bine, dar face rău în momentul în care spune că pierde campionatul. Jucătorilor le intră asta în cap dacă le-o spui la infinit”.

Între penibil și lamentabil
Dan Petrescu

Conform unei păreri mai largi, împărtășită și de Mihai Stoica, „Bursucul” joacă teatru. Tot tânguindu-se și inventând pericole, el caută să-și biciuiască băieții. Să-i monteze. Vorbim despre o tehnică, despre o strategie care a reușit până acum. De presupus că va reuși în continuare, de vreme ce același Stoica anticipează că „O să rezolve cazurile. Dan o să-și amenințe jucătorii, iar ei își vor da viața pentru el”. De acord. Sub rezerva că metoda respectivă, manevra, riscă să se transforme în bumerang.

La rându-i, și MM Stoica s-a arătat dezamăgit de evoluția propriei echipe. „Petrescu a zis că nu mai sunt ce-au fost, dar nici noi nu suntem ce-aș vrea eu”, a mărturisit managerul general al grupării din Berceni. Care a rezumat prestația de la Mioveni cu ”Noi ne-am prezentat slab. E lamentabil ce-am făcut”.

Așadar, după declarațiile oficialilor lor, liderul a fost penibil, iar secondanta lui lamentabilă. Situație în care, nu vă supărați!, ce-ar trebui să le cerem celorlalte competitoare, echipelor din pluton?! Nu-i așa că s-ar impune să fim mândri de asemenea campionat, să le urăm șefilor Federației și Ligii să doarmă liniștiți, ca nu cumva să intre la idei și să se îngrijoreze?!


Comentarii (23)
brotberuf
brotberuf  •  23 Februarie 2022, 17:36

Trist, monser, ai ajuns sa il citezi pe MM. Pe timpuri scriai la Flacara for a reason.

sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  23 Februarie 2022, 08:10

nu poti sa te aperi folosind muntii pentru ca s-ar putea si ei sa te tradeze. nu poti gindi un fotbal ca acest dan petrescu dar nici ca hagi. unul joac a la rezultat pragmatic si urit . altul v rea sa fie ca barcelona si se avinta lasind satuul fara ciini. trebuie nitzcai scoala. trebuie o minte analitica sa fi flexibil sa te adaptezi dupa sadversar sa ai solutii nu " pina in 30 de metri." hagi? il vedeati cum urla pe teren? fereasca Dumnezeu sa mai fi fost un copil prin preajma. tensiunile de acolo modul dictatorial de conduce pe c ind spunea cindva "ce ba e banii vostri? e banii nostri" il face sa se mire inca de ce sinele de tramvai sint paralele. v ad ca presa care vineaza totul de teama prea "cumpatatului" hagi nu l-au atins la v orbele " o sa stam de v orb a" unde terim il propunea antrenor prin turcia si totul dupa refuzul nationalei. sinteti presa lui hagi? va este teama sa il contrati ca nu mai vine sa v a spuna bazaconiile lui? nu a inventat el fotbalul acest participant alaturi de asa zisa generatie de aur. c um s-ar numi generatia lui beckembauer? ia ginditi-va... am avut alti sportivi din handbal, atletism, polo, v olei chiar ce ne-au adus satisfactii si cupe. sincer ma bucur ca nu a venit hagi si petrescu la nationala. era o tragedie... mai bine cu barbugiul de piturca care mai si risca... in rest sper sa intimpini in liniste si pace Pastele domnule Boloni. sansa te-a ajutat sa nu vi aici in c oruptia si nemernicia de p

117850983907825
Mircea Ordean  •  23 Februarie 2022, 06:54

Eu unul nu cred ca fotbalul românesc trebuie sa meargă (mai) bine, doar pentru ca o dorim noi. Intervin decisiv altele, între care, decisiv, mentalitatea locului, în aceste prime decenii de mileniu 3.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează