OPINII  »  EDITORIAL

Omletă, nunți neprevăzute și înmormântări anulate

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2023 15:23 / Actualizat vineri, 05 mai 2023 15:28

Ce-ar fi dacă am recunoaște că valoarea intoxică? Prea multă calitate dereglează ochiul. La naiba cu Pep, cu N-trilioane pentru un puști care driblează de pe Instagram! La naiba cu Liverpool și Arsenal înviind din morți în meciuri cu 7-8 goluri și la naiba cu Man City treierând calm spre putere absolută!

Nimeni nu este dator cu talent

Să intre Neil Warnock? Să intre! Cu și mai multe semne de exclamare, așezate după strigăte din popor: Good lad!! Well done son!!! Așa vorbeau cu "băieții"(sons/lads) antrenorii de pe la 1400 până la apariția Premier League.

Omletă, nunți neprevăzute și înmormântări anulate
Neil Warnock (foto: Guliver/Getty Images)

La 74 de ani, Warnock a învățat tot la cluburi cu 2 mingi în dotare, cu vestiare igrasioase, printre beri, omlete și antrenamente în noroi. Filozofia lui Warnock e brutală și umană. Nimeni nu e dator să aibă talent, dar echipa e datoare să obțină rezultatul. După 40 de ani și 16 cluburi, Warnock e cea mai mare autoritate în materie de renașteri și reanimări.

Discipline gemene

La fel ca nunțile neprevăzute și înmormântările anulate, promovarea și evitarea retrogradării sunt discipline gemene. Warnock le cunoaște profund și le-a desfășurat în toate diviziile. Acum, la Huddersfield Town, un club cu vechime și suporteri medievali, după dietă, volum și vocabular.

Mână liberă la educație și alimentație

Huddersfield i-a cerut să îi salveze de la retrogradare. Când a primit telefonul, Warnock era la restaurantul preferat, recomandat de poștărița care îi aduce ziarele. Mânca o delicatesă locală: omletă cu șuncă și pâine prăjită. Warnock a spus că îi va salva dacă primește mână liberă la ideologie, educație și alimentație.

Posesie medie 30%, implicare 100%

Ideologia: nu suntem buni de nimic, nu știm cu mingea și nu putem face posesie. Educația: îi batem! Alimentația: omlete pentru toți! Warnock gândește în trepte de beton. Dacă ținem mingea, luăm bătaie. 

Sub Warnock, Huddersfield are o posesie medie de 30% și meciuri cu posesie de 19%. Soluția: mingea în treacăt, contre cât mai des, efort de galeră, disciplină pozițională de fier, nicio concesie în duelurile unu la unu.

Good lads!

Pe scurt, Warnock știe ce nu poate și poate tocmai pentru că știe asta. Săptămâna trecută "băieții" au bătut Cardiff City în deplasare și nu cad în divizia a treia. Good lads!

Warnock le cere două lucruri în afara terenului: să nu refuze autografe și să-și scoată căștile când le dau. În rest, omletă, nunți imposibile și înmormântări anulate.


Comentarii (8)
arapacis
arapacis  •  10 Mai 2023, 14:19

Nea Traian, imi cer scuze, as vrea sa-ti propun alta tema, daca imi permiti. Ancelotti continua cu Camavinga fundaș stanga, desi EXCELENT MIJLOCAS care verticalizeaza. Toți afonii sunt antrenori, intrebati la Parma și la Juventus ce cred despre Ancelotti. A avut pe mana numai echipe de top mondial. Unde ești, Brian Clough? Preia Derby County in zona retrogadarii din divizia B, promoveaza in prima liga, apoi castiga campionatul, iar in Europa ajunge in semifinale de Champions League. După o falimentara experienta cu Leeds, preia Nottingham Forest in Serie B, promoveaza in prima divizie. Castiga campionatul cu Nottingham, apoi DOUA Champions League cu aceasta MINUSCULA ECHIPA. Cel mai mare antrenor din istoria fotbalului, Brian Clough care transforma substanta maro in bici. Avea o inteligenta sclipitoare. Marcelo Biela este antrenorul pe care il ador in zilele noastre. Se inchide in casa inainte sa semneze cu un club, studiaza TOT despre respectiva echipa. Toate echipele sale joaca 4-3-3, este mereu nemultumit daca echipa lui nu-si DESFIINTEAZA adversarul. Bielsa este cel mai spectaculos antrenor pe care l-am vazut vreodată. Pana si afonii devin genii cu antrenamentele sale personalizate. Cruyff, Brian Clough si Marcelo Bielsa sunt ESENTA fotbalului-atac. NEC PLUS ULTRA!

arapacis
arapacis  •  09 Mai 2023, 15:29

Neil Warnock este un antrenor de moda veche, care are mare succes, in ciuda metodelor pedagogice de moda veche. Palmaresul sau este constelat de salvari miraculoase, un veritabil recordman mondial. In alta ordine de idei, salut victoria lui Brighton in fata neputinciosilor din Manchester, succesul realizat în ultima faza a meciului are o savoare unica. Liverpool continua sa creada in miracolul clasificarii pe locul patru, poarta de acces spre Champions League. Good luck, Liverpool!

Georgegeorge2022
Georgegeorge2022  •  07 Mai 2023, 12:06

Articol de calitate si care ironizeaza stilul si mentalitatea unor antrenori de moda veche! Traian Ungureanu poate fi acuzat de unele parti-pris-uri, dar nu de lipsa de originalitate si de talent, o recunoaste cineva care nu prea-l agreeaza!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează