OPINII  »  EDITORIAL TUDOR SAMUILĂ

Jenanta luptă pe cadavrul Stelei

Editorial Tudor Samuilă
Editorial Tudor Samuilă

Articol de - Publicat miercuri, 19 iulie 2023 16:18 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 16:26

Victorie! FCSB nu va juca în Ghencea! Să curgă șampania în birourile CSA, să pornească procesiunea cu coșciugul, de data asta pe acordurile "Marșului Triumfal" din Aida și hai mai repede nea Costele cu o postare, că arde țara de nerăbdare să afle cum întâiul colonel al țării a dejucat planurile infractorului Becali!

Astea sunt marile mize ale fotbalului românesc, într-o perioadă în care campioana noastră a fost călcată în picioare prin Transnistria, tineretul umilit la Europeanul pe care l-am găzduit, iar naționala mare înghesuită în propriul careu de Kosovo. În loc să vedem cum ieșim din gaura asta tot mai adâncă, să ne unim întru scoaterea fotbalului românesc din mlaștină, noi suntem precum vulturii hoitari. Ne batem pe resturile rămase dintr-un trecut în care mai însemnam ceva, pe palmaresuri, pe mărci, pe culori, avem dezbateri nesfârșite pe tema continuatoarelor istorice a unor cluburi care nu mai valorează doi bani!

Chiar vreți să ne faceți să credem că mai există o legătură între măreția perioadei lui Lăcătuș, Balint, Duckadam, Ienei și aceasta aberantă secție de fotbal care papă bani publici fără a avea șanse de a părăsi divizia B? Iar voi, ceilalți, evident mai mulți și, pe bună dreptate, mai revoltați în aceste momente, vi se pare că FCSB este cu adevărat continuatoarea câștigătoarei Cupei Campionilor? Clubul ăsta condus de un despot medieval care împarte partenerii de competiție în sclavi și stăpâni și care își alintă angajații cu apelativul slujitor?

Nu, fraților! Nu există nicio legătură! CSA și FCSB sunt precum nepoții ăia răsfățați care se sfâșie între ei la moartea bunicului înstărit și care izbutesc să îi spulbere într-o clipită agoniseala de o viață. Și unii și ceilalți faceți de râs numele Steaua!

Jenanta luptă pe cadavrul Stelei
Stadionul din Ghencea naște polemici fără precedent

Acestea fiind zise, rămân totuși niște întrebări:

1. De ce Federația Română de Fotbal a putut închiria stadionul Ghencea fără a-i fi cerute acele polițe de asigurare aberante? La incidentele pe care le-a cauzat facțiunea de derbedei intitulată "Uniți sub Tricolor" la mai toate meciurile din ultimii ani, riscul de incidente era mare și în acel caz.

2. Sâmbătă seara stadionul Ghencea va fi gol. Se pierd cei 35.000 de euro reprezentând chiria plus procentul pe care FCSB l-ar fi vărsat către stat din vânzarea biletelor. Având în vedere că discutăm în mod evident de reavoință, va răspunde cineva pentru aceste sume neîncasate?

3. Cum se poate ca MAPN, care este administratorul stadionului, să își dea acordul ca FCSB-Dinamo să se joace în Ghencea și totuși să se ajungă în situația de față?

4. Cum este posibil ca în curtea unui stadion aparținând MAPN să fie acceptată o ceremonie cu cosciuge, cruci și suporteri mascați?

5. Cum explicați faptul că Florin Talpan, colonel și jurist al MAPN își atacă în mod constant superiorii, pe Ministrul Apărării, dă buzna la negocierile pentru închirierea stadionului și îi jignește pe reprezentanții celor de la FCSB, se comportă în public precum stăpânul stadionul Steaua și al clubului CSA și totuși nimeni nu ia vreo măsură? Vă are cu ceva la mână, domnilor din fruntea MAPN sau sprijină cineva din umbră tot circul pe care acest personaj îl provoacă zi de zi? Personal, comportamentul lui mi se pare că se aseamănă pe zi ce trece tot mai mult cu cel al lui Gigi Becali, doar că unul e pe banii lui, iar celălalt pe banii noștri.


Comentarii (170)
paiazze
paiazze  •  22 Iulie 2023, 20:42
Postat de VAR___ pe 21 Iulie 2023, 10:26

Foarte buna observatia ta!!! Cumva , samuila pregateste terenul pentru viitoarea denumire "fc fcsb steaua" Cata viclenie... sa te duci pe sestache si sa incerci sa inregistrezi aceasta denumire. Credeai ca aia nu cer informatii in tara de origine? Si apoi mai ai si tupeul sa ceri inchirierea stadionului celor pe care vrei sa-i furi din nou!

Cand citesc asemenea comentarii ale unor oameni care au drept de vot ma crucesc. Voi sunteti definitia analfabetismului functional. Adica cititi, dar nu pricepeti, vedeti conspiratii, aiureli... Nenea ziaristul a spus clar ca nu considera CSA si FCSB drept continuitoare de drept ale Stelei. Intelegeti sau va trebuie un desen colorat? Pe cuvant, voi, astia cu CSA-ul sunteti ca aia cu Pamantul plat, nu va poate convinge nimeni ca e si altfel decat vedeti voi. Acceptati, oameni buni, ca a nu tine cu CSA/Talpan nu inseamna musai a tine cu FCSB/Becali.

900cris
900cris  •  21 Iulie 2023, 13:29

sa ii scoata cineva din cap becalismul de care sufera baiatului asta , nu de alta dar il reproduce pe becali nmai bine decat o face becali insusi, si cum bine se stie omul respectiv nu sufera concurenta . unii sufera la ordin . cat de jos pot cobori unii pentru niste avantaje stiute doar de ei ,cei care uita ca trebuie sa fie corecti , morali si echidistanti bar chiar se opereaza la coloana ca sa se poata apleca cum le cere cineva sau interesul

VAR___
VAR___  •  21 Iulie 2023, 10:26
Postat de socratead pe 20 Iulie 2023, 09:20

Observati *** subtile prin care acest ziarist *** spune CSA si FCSB. Nu baiatule, este Steaua si FCSB. De la aceasta confuzie voita creaza un articol fals. Sa-ti fie rusine un club nu se numeste ASA, FC, FCU ci are un nume. Iar tu care *** pretinzi ca CSA Steaua si FCSB sunt ambele "steaua". Nu, este doar una Steaua cea care are numele!!! ***

Foarte buna observatia ta!!! Cumva , samuila pregateste terenul pentru viitoarea denumire "fc fcsb steaua" Cata viclenie... sa te duci pe sestache si sa incerci sa inregistrezi aceasta denumire. Credeai ca aia nu cer informatii in tara de origine? Si apoi mai ai si tupeul sa ceri inchirierea stadionului celor pe care vrei sa-i furi din nou!

Vezi toate comentariile (170)
Comentează