ROSIA MONTANA  »  RUGBY  »  IRB NATIONS CUP 2012 / ROMÂNIA-ITALIA A 17-13

Bătălia de la Bucureşti » România a cîştigat IRB Nations Cup după o victorie la sacrificiu cu Italia

Tricolorul pătat cu sînge de Viorel Lucaci, cel care a terminat meciul cu capul spart +1   FOTO
Tricolorul pătat cu sînge de Viorel Lucaci, cel care a terminat meciul cu capul spart

Articol de - Publicat luni, 18 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 17 iunie 2012 23:37

"Stejarii" au cîştigat aseară IRB Nations Cup pentru prima dată, finala cu Italia lăsîndu-se cu capete sparte, comoţii cerebrale şi fracturi grave


După şase ani de aşteptare, în care a găzduit IRB Nations Cup, România a păstrat, în sfîrşit, trofeul acasă. Finala turneului din 2012, contra Italiei A, a fost una deosebit de dură. S-a jucat la sacrificiu, la intimidare, totul pentru victorie.

Italia a condus o singură dată, 3-0, dar pentru numai trei minute. În rest, "stejarii" au dat tonul. Dorin Manole a marcat toate punctele "tricolorilor" pînă la pauză, un eseu, o transformare şi o lovitură de pedeapsă. Transformerul României nu a fost însă "în picior". A ratat alte trei situaţii clare de a aduce puncte pe tabelă.

Italia a trăit după pauză prin lovitura de pedeapsă a lui Buso. Şi a accentuat presiunea în jumătatea românească. În inferioritate numerică însă, România a mai culcat o dată balonul în terenul de ţintă advers. A fost, de fapt, un eseu de penalizare, italienii neputînd face faţă forţei liniei întîi a României. La 17-6, cei 4.000 de spectatori respirau alt aer pe stadionul "Arcul de Triumf". Se gîndeau mai ales la micii ce sfîrîiau pe grătarele de pe marginea terenului şi la berea care-i aştepta. Numai că Alberto Chiesa a marcat şi el un eseu pentru italieni, Buso a transformat, iar scorul s-a strîns: 17-13. Pe final românii s-au apărat cu dinţii, celebrînd apoi primul succes în IRB Nations Cup cu artificii şi steaguri tricolore.

Calafeteanu-comoţie, Lemnaru - fractură de mandibulă, Lucaci-capul spart
Românii au plătit scump succesul cu Italia. Calafeteanu a speriat pe toată lumea în minutul 40. Lovit de un adversar cu capul în gură, şi-a înghiţit limba. Doctorii au intervenit imediat şi fundaşul României a fost dus de urgenţă la spital. "Are o comoţie gravă. Nici nu ştia în salvare că juca împotriva Italiei", a declarat doctorul "naţionalei", Alin Popescu. În minutul 58, Lemnaru s-a ciocnit violent de un adversar şi a rămas întins pe gazon. Diagnosticul medicilor, unul crunt: fractură de mandibulă! În ultima fază a meciului, Lucaci a fost lovit cu cotul în cap de un adversar şi sîngele i-a umplut faţa!

"Am plătit cu sînge această victorie, dar succesul e cu atît mai frumos. Istoria se scrie cu sacrificii. Am arătat la ediţia din acest an că rugbyul românesc poate să revină. Avem o echipă de perspectivă, în care ne putem pune speranţe"
Cristian Petre, jucător România

"Am aşteptat şase ani această victorie. Fiecare ediţie a avut istoria ei, dar senzaţia de învingător e unică. Am trăit-o abia acum"
Mihai Macovei, căpitan România

Clasament final IRB Nations 2012
1. România 3 3 0 0 69-43 12p
2. Argentina Jaguars 3 2 0 1 95-41 11p
3. Italia A 3 2 0 1 74-55 10p
4. Uruguay3 1 0 2 49-56 6p
5. Rusia 3 1 0 2 45-79 4p
6. Portugalia 3 0 0 3 37-87 1p

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  18 Iunie 2012, 11:00

am jucat foarte bine pe parcursul turneului iar stadionul a ost aproape plin la fiecare meci! ma bucur sa vad lume care vine la un sport asa de frumos si de fair-play cum este rugby-ul,din pacate a fost o atmosfera de picnic,doar 20-30 de oameni cantand pe tot parcursul meciului...restul parca venisera la un gratar,o bere...

utraian
utraian  •  18 Iunie 2012, 10:09

In afara de barbosul ala de italian care a lovit cu capul in gura si trebuia eliminat, celelalte accidentari ni le-am provocat singuri poate din lipsa de experienta. Oricum, felicitari!! N-am mai vazut de multi ani o astfel de nationala a Romaniei HOTARATA SA CASTIGE cu orice pret. BV !

terminatorul2
terminatorul2  •  18 Iunie 2012, 09:35

Felicitări !!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close