SPORTURI  »  ALTELE  »  GIMNASTICĂ AEROBICĂ

Aglomeraţie mare pe podium! » România şi alte 3 ţări au luat aurul la gimnastică aerobică, proba de perechi mixt, la Jocurile Mondiale ale Sporturilor Neolimpice

Bianca Becze şi Marius Petruşe, în timpul unui concurs disputat în ţară Foto: Marius Ionescu
Bianca Becze şi Marius Petruşe, în timpul unui concurs disputat în ţară Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 04 august 2013 00:00 / Actualizat sambata, 03 august 2013 19:55

La Jocurile Mondiale ale Sporturilor Neolimpice de la Cali (Columbia), la proba de perechi mixt, s-au acordat patru medalii de aur! Spectatorii "s-au plictisit" stînd în picioare la intonarea imnurilor


Caz nemaiîntîlnit în sportul mondial, sîmbătă noaptea, în întrecerea de gimnastică aerobică de la Jocurile Mondiale ale Sporturilor Neolimpice de la Cali (Columbia).

În proba de perechi mixt, arbitrii nu au putut departaja perechile înscrise în concurs şi au acordat nu mai puţin de patru medalii de aur! Între perechile cîştigătoare şi românii Maria Bianca Becze şi Marius Ciprian Petruşe.

10 minute în picioare
Cele mai inedite momente s-au petrecut la festivitatea de premiere. Echipele au urcat în ordine alfabetică. Mai întîi spaniolii, apoi francezii, românii şi vietnamezii. Asiaticii au mai avut loc cu greu pe podiumul de premiere, organizatorii nefiind pregătiţi pentru patru medalii de aur!

La intonarea imnului, spectatorii din Del Pueblo Coliseum, aproximativ 1.000, au trebuit să aştepte cel puţin zece minute în picioare. Au avut de ascultat imnurile celor patru perechi cîştigătoare!


Cum s-a ajuns la egalitate?
La gimnastică aerobică, aşa cum se întîmplă şi la gimnastică artistică, sportivii au o notă de plecare, care punctează dificultatea exerciţiului. Apoi, arbitrii dau o notă pentru execuţie şi una pentru partea artistică a exerciţiului. Culmea, dintre cele patru perechi care au cîştigat aurul, la Cali, doar două au avut aceleaşi note: Vietnam şi Franţa. România a avut cele mai dificile execuţii, dar a punctat cel mai slab la partea artistică!

581399-caseta.jpg

6 perechi au luat startul în concurs, singurele echipe care nu au luat medalie fiind Rusia şi China

Egalitate şi la aerobic step
Tot la Cali, şi în proba de aerobic step au fost două echipe la egalitate de puncte. De această dată, China a luat primul loc, iar pe locul doi au urcat România şi Rusia. Pe podium a fost însă aglomeraţie şi mai mare pentru că fiecare echipă are opt membri! (foto).

La gimnastică artistică nu se poate!
La gimnastică artistică, federaţia internaţională a schimbat de curînd regulamentul şi nu mai acordă medalii de aceeaşi culoare la egalitate de puncte. Dacă doi sportivi sînt la egalitate de puncte, atunci aceştia sînt departajaţi în funcţie de mai multe criterii. Primul e dat de nota de plecare, în funcţie de dificultatea exerciţiului.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
gabrielaj
gabrielaj  •  04 August 2013, 22:46

superb, cate medalii luam din gimnastica adevarate talente, felicitori sportivilor si antrenorilor.

dreamer123
dreamer123  •  04 August 2013, 01:59

felicitari...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează